Redz kā, ir jaunumi! Paldies Mārci!
Jāni!
Puse no tiem, kas piedalās sacensībās pa alni šauj pirmo reizi, tāpēc viņus saukt par sportistiem nebūtu prātīgi! Pie tam, viņi visus šāvienus šauj pa skrejošu alni, a te - 4 šāvieni no balsta pa stāvošu (jau 40punkti) un nu desmit pa skrejošo no 6 šāvieniem es domāju ir elementāri!
Citās valstīs ir daudz, daudz sarežģītāk - mums te tāda maļina vien ir!!!
Kaspar!
A kā Tev drīkst dot karabīni, ja ne reizi pat rokās neesi turējis???
4 šāvieni no pa stāvošu mērķi (aļņa siluets) drīkst izmantot atbalstu, diametrs 64cm ,centrs 11cm un 6 pa kustīgu , 3no labās uz kreiso un 3 otrādi.20 janvārī Ogres dūzenē personīgi iepazinos ar Kinnas parakstīto papīru. Kandavā licensētas šautuves nav, kad būs, zināsim šo pēcpusdien. Tā man atbidēja Kandavas mežniecībā. Uz Preiļiem neesmu zvanījis- nezinu.
Jaunā kārtība ir sekojoša: 1. Sarunā mežniecībā eksāmenu( tādā kur ir licencēta šautuve, vienalga kurā Latvijas malā)
2. Aizbrauc ,sašauj 50 punktus(ar kādu ieroci ,nav zināms,kaut gan Kinnas papīrā ir teikts ķa plinti nodrošinās šautuve)
3. Ja esi laimīgi sašāvis 50nieku, saņen atestātu par eksāmena sekmīgu nokārtošanu un dodies uz dūzeni. Tālākā klapata kā senāk.Ja nē- mēģini vēreiz.:):):)
Kas attiecas uz pašaudīšanu pirms ekša domāju ,ka problēmām nevajadzētu būt, jo tas taču būs maksas pakalpojums.Tā kā sarunāšanas vaina kā jau visās šautuvēs.
Kandavas šautuves vīra vārds ir Agris Riba mob.tel.29133594.Viņš arī man paziņoja,ka 23.01 pie viņiem braukšot PATS Baumanis un risināšot šo problēmu.
Pilnīgi piekrītu Jānim! Es ar karabīni vispār neesu šāvis, kā lai es nolieku to eksāmenu, ja pat veči, kuri piedalās sacensībās nav sašāvuši tos 50 punktus. Saprotu var braukt un trenēties, bet kāds gabals man ir braukt uz to šautuvi. Ja jau uzliek tādu eksāmenu tad vismaz, lai katrai virsmežniecībai būtu tā šautuve, lai varētu patrenēties. Piedevām es šauju no kreisā pleca vai būs eksāmenā paredzētas tādas karabīnes es nezinu un vispār man liekas, ka te ir pilnīgs sviests!!!
50 punkti no 100 .... baidos ka nebūs tas pa spēkam lielai daļai mednieku. Pavērojot pagajušā gada sacensību rezultātus pa skrejošo alni redzams ka tikai apmēram pusei no sacensību dalībnieku( tatad sportistu, kuri šauj jau ne pirmo reizi) skaita ir izdevies stabili pārsniegt 50 punktu robežu. Vai kādam ir info kā citās eiropas valstīs ar līdzīgiem eksāmeniem? Vai tik nebūsim atkal līderos ar augstākajām prasībām pret šaušanas precizitāti.
Pēc 12.01.2008., kad spēkā stājās grozījumi Ieroču aprites likumā, amatpersona nav tiesīga izsniegt atļaujas vītņustobru iegādei, bez nokārtota praktiskā eksāmena. Cik saprotu no VMD, tuvākās sertificētās šautuves ir kaut kur Balvu rajonā un eksāmens būs kaut kad februārī, jāšauj it kā būs 100 metru distancē pa "cūkas" siluetu - analogi kā ar gludstobru. Laikam kopumā 10 šāvieni, lielākā daļa no tiem - pa kustībā esošu mērķi. Bet vispār jau bardaks - piemēram, ja iegādes atļauju neiegūstiet līdz 11.01.2008. [man paveicās :)] tad ieroča iegādes atļauja ir jāatsaka, ja vien neesat dokumentus iesnieguši līdz 29.12.2008., kad grozījumi tika izsludināti, tas ir, saskaņā ar tiesiskās paļāvības principu, atļauju būtu jāizdod arī 28.01.2008., ja visi nepieciešamie dokumenti iesniegti 28.12.2008.
Tātad, tiem, kas pieteicās līdz 12.01.2008., lai arī saskaņā ar tajā brīdī spēkā esošo likumdošanu, viss bija OK, šobrīd vītņustobra ieroča iegādes atļauja netiks izsniegta.
Rezumējot, varu ieteikt zvanīt uz VMD un cerēt, ka juridiskās nepilnības tiks atrisinātas pēc iespējas drīzāk...
Likums - jā! Jawohl! Bet, ja nav noteikumu, nav atrunātu sīkumu, nav skaidrības, ir bardaks un nervu p@#$%... Nekādu iebildumu, ja ir likums, tikai tad mums kā likumam paklausīgiem pilsoņiem jāzina, kā dzīvot saskaņā ar jaunajiem grozījumiem... Peace.
Jāni!
Puse no tiem, kas piedalās sacensībās pa alni šauj pirmo reizi, tāpēc viņus saukt par sportistiem nebūtu prātīgi! Pie tam, viņi visus šāvienus šauj pa skrejošu alni, a te - 4 šāvieni no balsta pa stāvošu (jau 40punkti) un nu desmit pa skrejošo no 6 šāvieniem es domāju ir elementāri!
Citās valstīs ir daudz, daudz sarežģītāk - mums te tāda maļina vien ir!!!
Kaspar!
A kā Tev drīkst dot karabīni, ja ne reizi pat rokās neesi turējis???
Jaunā kārtība ir sekojoša: 1. Sarunā mežniecībā eksāmenu( tādā kur ir licencēta šautuve, vienalga kurā Latvijas malā)
2. Aizbrauc ,sašauj 50 punktus(ar kādu ieroci ,nav zināms,kaut gan Kinnas papīrā ir teikts ķa plinti nodrošinās šautuve)
3. Ja esi laimīgi sašāvis 50nieku, saņen atestātu par eksāmena sekmīgu nokārtošanu un dodies uz dūzeni. Tālākā klapata kā senāk.Ja nē- mēģini vēreiz.:):):)
Kas attiecas uz pašaudīšanu pirms ekša domāju ,ka problēmām nevajadzētu būt, jo tas taču būs maksas pakalpojums.Tā kā sarunāšanas vaina kā jau visās šautuvēs.
Kandavas šautuves vīra vārds ir Agris Riba mob.tel.29133594.Viņš arī man paziņoja,ka 23.01 pie viņiem braukšot PATS Baumanis un risināšot šo problēmu.
100m desmit šāvieni - divi pa stāvošu aļņa siluetu, 8 pa kustošu! Jāsavāc 50 punkti! Pa stāvošu varēs šaut arī no balsta!
Tātad, tiem, kas pieteicās līdz 12.01.2008., lai arī saskaņā ar tajā brīdī spēkā esošo likumdošanu, viss bija OK, šobrīd vītņustobra ieroča iegādes atļauja netiks izsniegta.
Rezumējot, varu ieteikt zvanīt uz VMD un cerēt, ka juridiskās nepilnības tiks atrisinātas pēc iespējas drīzāk...