Shii teema ir jau izcilaata, bet ja ir atnjemti ierochi par dzershanu, tomeer labaak padomaatu vai ir jeega ciiniities ar likumu. Ja jau atnjeema ierochus , tad gar citiem laikam nevajadzeetu vairs graabstiities.
"Savu ieroci Tu vari iedot tad ja viņa ieroču atļaujā ir ierakstīts tavs ierocis, tad jūs abi varat to lietot"-ja diviem medniekiem ir vienaadas kategorijas ierochu atljaujas, tad pietiek ar aizpildiitu jaunaa parauga mediibu atskaiti /paarskatu/ un nav jaabuut nekam citam nekur rakstiitam.
Ja tev nav uz rokas ieroča atļauja, tad par ieroci aizmirsti. Mednieks Tu vari būt kā dzinējs, slazdu licējs , bet bez ieroča..Ja tu esi medībās tev uz rokas jābūt ieroču atļauja, mednieka apliecība un sezonas karte.
Savu ieroci Tu vari iedot tad ja viņa ieroču atļaujā ir ierakstīts tavs ierocis, tad jūs abi varat to lietot.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
10.04.2009. 14:58
Pafilozofesim mazliet par so interesanto juridisko jautajumu.
1. Mednieku apliecibu izsniedz tikai tai personai kurai pec likuma ir iespeja iegadaties medibu saujamieroci.
2. Lai iegadatos ieroci medniekam izsniedz ieroca iegades atlauju.
3. Gadijuma jau mednieks tiek piekerts pie stures ar promilem, tad vinam anule ieroca gjabasanas atlauju.
4. Ja mans dels, piemeram, ir mednieks, bet vinam nav vel iegadats stobrs, bet jau ir mednieka aplieciba, tad es medibas, izdarot attiecigu ierakstu medibu atskaite, varu vinam uz medibu laiku iedot savu gludstobra ieroci.
5. Vitnustobra ieroci citam medniekam es varu dot tikai ja vinam ir analogiska ieroca glabasanas atlauja.
Mans secinajums ir sekojoss- gludztobra ieroci var dot, jo mednieku aplieciba tacu nav nonemta!!??
P.S. Man vispar ir klusa aizdoma ka si iespeja tika speciali izlobeta caur Saeimu, jo tie zaljotciki ari dazi tur sez :))) Bet nu ari parastie medniecini var no sita visa profitet :)))
Vienozīmīgi ka nedrīkst, jo ja es nemaldos ta tu drīksti medībās iedot ieroci tikai tai personai kurai ir tāda paša kalibra atļāuja, protams ja nemaldos pārskatā jāizdara atzīme. ja atņēmti ieroči tad arī atņemta glabāšanas un nēsāšanas atļāuja
Savu ieroci Tu vari iedot tad ja viņa ieroču atļaujā ir ierakstīts tavs ierocis, tad jūs abi varat to lietot.
1. Mednieku apliecibu izsniedz tikai tai personai kurai pec likuma ir iespeja iegadaties medibu saujamieroci.
2. Lai iegadatos ieroci medniekam izsniedz ieroca iegades atlauju.
3. Gadijuma jau mednieks tiek piekerts pie stures ar promilem, tad vinam anule ieroca gjabasanas atlauju.
4. Ja mans dels, piemeram, ir mednieks, bet vinam nav vel iegadats stobrs, bet jau ir mednieka aplieciba, tad es medibas, izdarot attiecigu ierakstu medibu atskaite, varu vinam uz medibu laiku iedot savu gludstobra ieroci.
5. Vitnustobra ieroci citam medniekam es varu dot tikai ja vinam ir analogiska ieroca glabasanas atlauja.
Mans secinajums ir sekojoss- gludztobra ieroci var dot, jo mednieku aplieciba tacu nav nonemta!!??
P.S. Man vispar ir klusa aizdoma ka si iespeja tika speciali izlobeta caur Saeimu, jo tie zaljotciki ari dazi tur sez :))) Bet nu ari parastie medniecini var no sita visa profitet :)))