Šodien mežniecībā runājām ar mežsargiem un mežzini un runā, ka esot ļoti daudz slimu stirnu. Par iemeslu gan nēsot populācijas lielais skaits, bet iespējams, ka stirnas ziemas otrā pusē esot dabūjušas pasalt. Kustību traucējumi un vārgums esot novērots galvenokārt jaunajiem lopiņiem. Personīgi es neko tādu nēsmu novērojis! Bet kā citiem?
Patiesiba sen jau gribeju diskusiju ierakstit par to ka ziemas otraja puse staigajot pa mezu reti kur vareja redzet ka stirnas gulesanas vietu butu izkasusas lidz zemei; parsvara bija gulejusas uz ledus, tadad visas iespejas saslimt un nobeigties...! Ja runa iet par Janudienas sasliku, tad vel nav noskatits...!!!
ja... uz ledus guleja- ari noveroju, bet to ka skaits butu mazinajies neteiktu ari nevienu novargusu neredzeju!!!vakarnakt sedeju- pilns mezss ar tiem bukiem, lidz janiem jau kautko piekniedesu esmu sagatavojusies jau:)
Šī ziema bija nežēlīga barga,priekš stirnām,jo viegli varēja noķer klejojošie suņi,un arī lūši.Tie kas ir izdzīvojuši nu turas vēl uz kājām,bet pa slimajiem stirnām ar šodien bij runa,esmu redzējis vienu,braucot ar autiņu no copes,Madona---Rēzekne,gāja pa ceļu pāri knapi dzīva,bet cerēsim ka tādu nav daudz.
Nu jā, par šo tēmu - šodien redzēju divus jaunos āzīšus un vienu vēcāku.Visi kārni, vēl daļēji ar ziemas spalvu,ar spalvāiniem ragiem, kā te vienā komentārā rakstīts - streipuļojoši. Paiet, paieiet, apguļās.
Citreiz aprīlī esu redzējis ar skaisti, brūniem ragiem....
Citreiz aprīlī esu redzējis ar skaisti, brūniem ragiem....