Šodien vārdadienu svin Viola, Vizbulīte, Vijolīte, rītdien - Ģederts, Ģirts
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Kā jūs domājat - kāda būs inspektora reakcija par krautas seifu ar 2mm bleķi?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 23 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 07.07.2009. 16:19

Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
07.07.2009. 16:19
Ivars nevar,vai negrib paust savu viedokli?
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2019-12-08 18:56
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: MB Silvans
Atrašanās vieta: Rīgas raj.
Medību stāžs: 5
Aprīkojums: IZH58, Weatherby Vanguard 308, Walther G22
Medību trofejas: 1
05.07.2009. 19:58
Nu ja atnāk inspektors, ierocis ir ārā no seifa, izjaukts - es taču viņu tīru un pucēju, kad man ienāk prātā. Un vai man ieroci jānoliek seifā, pirms es kādam durvis veru vaļā?
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
05.07.2009. 12:27
Ivars Krūmiņš, 17.06.2009. 11:16
Piekopju tādu taktiku:
4. ja satieku īpašnieku - viss ok, pārbaudu, ja ir pārkāpumi-izņemu ieročus;
Citāta teksts

Ivar,jautāju kā speciālistam,kāds pārkāpums,jeb kā pareizi rīkoties ar samirkušu ieroci pārnākot no medībām,nevar taču apslaucīt,saeļļot un tūliņ seifā.Es lieku uz pāris(vismaz)stundām siltā vietā(ne seifā) lai apžūst koka daļas.Kāda Jūsu rīcība ieraugot tādu skatu?
Ivo
Pēdējo reizi manīts 2015-09-21 10:32
Atrašanās vieta: RĪGA
Medību stāžs: 4
Aprīkojums: SAUER (16) SLB 2000+ (308)
26.06.2009. 09:33
ja tev ir 2mm - tad paņem un nokrāso viņu biezā slānīun tev būs 3mm.Domāju ka krāsu jau toč naviens mērot neskrāpēs.
Janis
Janis
Pēdējo reizi manīts 2023-08-01 13:22
Mednieku organizācija: Pie Mednieku ugunskura
Atrašanās vieta: Salaspils
Aprīkojums: Tikka M695 30/06, Toz 34 E
Suņi: Dvorterjers, spalvainos ņem!
Medību trofejas: 11
20.06.2009. 13:12
Ierocu aprites likuma ir rakstits ka ja nav iespejas ieroci glabat islaicigi atlauja noraditaja vieta tad iroci atlauts glabat ari citur tikai glabasanai janotiek atbilstosi likuma noteiktajam normam, tas ir seifa un atseviski no municijas...! Jo ka nekaa mana dzivesvieta un medibu iecirknis var but katrs sava Latvijas puse...! Tikai ta iemesla pec es savulaik iegadajos otru seifu...!
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-07-19 21:04
Mednieku organizācija: MMK Tūjas, MMK Kubuli
Atrašanās vieta: Vidzeme, Latgale
Medību stāžs: Sakot no 2007. gada septembra
Aprīkojums: bise un karabine
Suņi: nav
Medību trofejas: 5
20.06.2009. 12:29
Anita pacēla man intresējošu jautājumu. Sakarā ar ieroča glabāšanu. Pašlaik esmu noīrējis dzīvokli citā vietā un dzīvokļa reālais saimnieks man atļauj tur deklarēt savu dzīvesvietu. Tad jau sanāk ka es tur pie labākās vēlēšanās nevarēšu tur glabāt ieročus.
Kristaps
Pēdējo reizi manīts 2025-01-01 22:33
20.06.2009. 09:24
Es gan gribētu redzēt to seifu, kurā normāls sporta šāvējs, kurš sezonā izšauj ap 5 tūkst patronas, var izvietot savu munīciju!
Anita
Anita
Pēdējo reizi manīts 2022-08-09 16:45
19.06.2009. 22:03
Labs vakars visiem! Es ar domāju, ka pēdējais laiks apspriest šā likuma nepilnības, jo īstenībā daudzās lietās ir pilnīgs sviests. Piemēram, par glabāšanu "deklarētajā" vietā vai īpašumā. Dzīves vietas deklarēšana vajadzīga, lai valstij cilvēks būtu sasniedzams, piemēram, ar korespodenci, bet nekur nav teikts, ka tur arī obligāti jādzīvo. Reāli mūsdienās cilvēki var dzīvot kaut piecās vietās un, manuprāt, vienīgais nosacījums būtu, ka visur tiek nodrošināti glabāšanas noteikumi. Citādi sanāk tādi kuriozi kā man, ka drīkstu ieroci glabāt sev piederošā vasarnīcā, kurā reāli nedzīvoju, bet nedrīkstu, piemēram, tur kur īrēju vai mājā, kas pieder, piemēram, vīram...
Bez tam arī tas ārprāts ar n-tajiem seifiem vienā mājā. Arī, manuprāt, vienīgais nosacījums būtu tas, ka nav ieroču lietošanas ierobežojumu, bet, ja reiz esmu atzīta par pilnvērtīgu medīt ar gludo(un ja vien prasītu, man bez ierunām iedotu atļauju arī uz spico), tad man nav obligāti jāpērk spicais, lai nebūtu jāpērk otrs seifs, bet varētu glabāt ieročus kopā ar vīru vai tēvu, vai taml.TĀDS pat sviests ir ar atļauto ieroču vešanu vienīgi uz medībām, šautuvi vai pie meistara. Un ko darīt un kur to stroķi likt, piemēram, ja braucu uz Liepāju piektdien, bet medības notiek tur sestdien un svētdien?
Vienkārši tāda sajūta, ka mēģinām visu pēc iespējas sarežģīt un kontrolēt, absolūti neuzticoties pašiem cilvēkiem, kas to vien dara, kā ir spiesti domāt, ka visu šito apiet...Bet par seifu sienu biezumu un "skrūvēšanu-neskrūvēšanu" pie grīdas vispār negribas runāt. Vēl labi atceros, kā pieņēma 3 mm un tad tie nabaga likumpaklausīgie, kas pirka jaunus seifus un meta vecos ārā, beidzot bija pilnīgi izčakarēti, jo to pusmilimetru atkal noņēma nost. Un pašreiz nekur netiek prasīts seifu skrūvēt! Arī šī prasība ir noņemta. Nevajag te piesaukt paša drošību utt.
Ingus
Ingus
Pēdējo reizi manīts 2012-03-01 08:04
Atrašanās vieta: Alūksne
Medību stāžs: Apliecība no 2000.
Aprīkojums: Weatherby 30-06, toz -12 .22LR, IŽ- 58 16 kal.
Suņi: taksis
Medību trofejas: 1
18.06.2009. 19:12
To punktu var tulkot visādi. Varbūt likumdevējs domāja- medību šaujamieroča munīcijas un sporta vītņstobra šaujamieroča munīcijas ( līdz ar ko jebkura medību - gludā vai vītnes, un ja inspektors grib kasīties un tulko šādi, tev protokols). Nu un otrs variants- medību vītņstobra šaujamieroča un sporta vītņstobra šaujamieroča ( tad gludo glabā ar munīciju). Nav skaidrs uz ko attiecas vārds vītņstobra- vai tikai uz sporta, vai arī abiem- sporta un medību.
Ivars
Ivars
Pēdējo reizi manīts 2017-02-19 11:21
Atrašanās vieta: Kuldīgas rajons
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: 12;16;7,62;308win
Medību trofejas: 3
18.06.2009. 13:59
Tapēc es saku, ka ir daudzas nepilnības, vēlāk uzrakstīšu vēl dažas