Ar bebra norakstīšanu pēc Jāņa Buks noteikumiem varētu būt amizanti skati,piem.nomedī tekošā upē,un tavs bebrs lēnām aizpeld.Skrien pa krasta malu-raksti atļauju(jau bezgala interesanti),kad to esi izdarījis,arī ierakstījis saimniecības nosaukumu,it kā varētu vilkt laukā,bet šis jau iepeldējis citā saimniecībā... un pretējā krastā inspektors!
Aivar, Tava bera gadijumā viņš neskaitās nomedīts bet gan ievainots kamēr peld,Tavs pienākums ir ,izvilkt krastā un pārbaudīt pulsu,tad norakstīt atļauju.
Slēpts
01.07.2009. 14:04
Papildinot bebru tēmu - interesanti būtu pa gabalu arī noteikt nošautā bebra dzimumu:))))
izlasot visu , kas šiet ir sarakstits, kā arī cītīgi izlasot Medību likumu un Medību noteikumus, esmu sapratis vienu, ka nav korekti izskaidrots kas ir "medību vieta",
lai gan licence ir jāaizpilda "vietā, kur nomedīts vai ievainots limitētais medījamais dzīvnieks" tik pat labi tas var būt gan medību iecirknis, gan konkrētais kvartāls. Starp citu - licencē taču ir jānorāda VIETA, kur nomedīts - un tas ir kvartāls, vai saimniecība, nevis precīzas GPS koordinātes.
Domāju ka labāk Baumaņa kungs būtu veltījis savu enerģiju , lai šo jautājumu izskaidrotu un ja nepieciešams panāktu likumdošanas izmaiņas, lai būttu viennozīmīgs skaidrojums, nevis tērējis laiku obligātās atšaušanas ieviešanai.
Tur jau ir tā lieta ka katrs klerks NAV tiesīgs likumu tulkot pa savam, jo likums visiem ir vienāds un nevienā likumā nav atrunāts kas ir medību vieta, bet ņemot atļaujas aizpildīšanas gadījumu tur raksta meža kvartālu vai saimniecības nosaukumu - tātad tā ir medību vieta! Par sievasmāti - tas ir krimināl noziegums un uz to jau atiecas pavisam cita likumdošana un uzrauga cita iestāde KRIMINĀL POLICIJA!
Ja man censtos sastādīt šādu protokolu es izmantojot savas pilsoņa tiesības turpat nekavājoties pajautātu lai man parāda normatīvo aktu uz kā pamata mani taisās sodīt, un ja viņi to nevarētu turpinātu aizpildīt savus dokumentus. Ja viņi grib, lai raksta, bet es nevienu likumu neesu pārkāpis.
Izlasot visu , pilnīgs analfabētisms,varbūt arī vajag drāst visus medniekus ar eksāmeniem.
MAEŽA DZĪVNIEKI IR VALSTS ĪPAŠUMS KAMĒR TIE NAV NORAKSTĪTS AR MEDĪBŪ ATĻAUJU.
Mammas taču ir mācijušas neaizstikt svešu.
Būtu jau interesanti uzzināt kā Buka kungs saviem studentiem definē medību vietu, jo likumos tāds termins neparādās.
Slēpts
01.07.2009. 14:32
Daini!
Tu katru lapsu un jenotu arī uzreiz savā pārskatā ieraksti???
Nu man savā neilgajā pieredzē nav gadījies redzēt, ka dzinēju medībās medību vadītās skrietu pie katra nošautā zvēra ar mapiti.. Varbūt ari nepareizi, bet parasti licenci noraksta sēžot automašinā...
protams- likt mašinā un vest projām , kamēr papīrs nav noraktīts- to nu gan ievēro.
Ivar, es cenšos kontrolēt situāciju,nekad nelieku pirkstu vedeklī,ja 100% neesmu pārliecinats.
Kas par vainu kolektīvajās ar norakstīšanu,medību vadītājs uzliek un noņem no nummurim,tātad atrodās masta beigās,iet atpakaļ skaita medījumu,norīko atbildīgos,daiet līdz pirmajam nummuram,sēžās mašīnā un raksta nost.
Daini bet ja mednieku numuri ir izlikti apkārt kvartālam, tad medību vadītājam visam kvartālam vajag apiet apkārt. Mūsdienās sazvanās, uzzina kas sāva, ko nomedīja, nosaka apmēram dzimimu, un viss, licenci noraksta sēžot auto, bet jau kokrētos datus ieraksta kad var redzēt kas par lopiņu. kādi raģi, kāds svars.
Protams ir izņēmums bebra kungi, tur dzimumu lielākoties var noteikt tikai nodīrājot bebru, savādāk var sajaukt dzimumu, un rezultātā bebrs būs jau trans :)
izlasot visu , kas šiet ir sarakstits, kā arī cītīgi izlasot Medību likumu un Medību noteikumus, esmu sapratis vienu, ka nav korekti izskaidrots kas ir "medību vieta",
lai gan licence ir jāaizpilda "vietā, kur nomedīts vai ievainots limitētais medījamais dzīvnieks" tik pat labi tas var būt gan medību iecirknis, gan konkrētais kvartāls. Starp citu - licencē taču ir jānorāda VIETA, kur nomedīts - un tas ir kvartāls, vai saimniecība, nevis precīzas GPS koordinātes.
Domāju ka labāk Baumaņa kungs būtu veltījis savu enerģiju , lai šo jautājumu izskaidrotu un ja nepieciešams panāktu likumdošanas izmaiņas, lai būttu viennozīmīgs skaidrojums, nevis tērējis laiku obligātās atšaušanas ieviešanai.
Ja man censtos sastādīt šādu protokolu es izmantojot savas pilsoņa tiesības turpat nekavājoties pajautātu lai man parāda normatīvo aktu uz kā pamata mani taisās sodīt, un ja viņi to nevarētu turpinātu aizpildīt savus dokumentus. Ja viņi grib, lai raksta, bet es nevienu likumu neesu pārkāpis.
MAEŽA DZĪVNIEKI IR VALSTS ĪPAŠUMS KAMĒR TIE NAV NORAKSTĪTS AR MEDĪBŪ ATĻAUJU.
Mammas taču ir mācijušas neaizstikt svešu.
Tu katru lapsu un jenotu arī uzreiz savā pārskatā ieraksti???
Nu man savā neilgajā pieredzē nav gadījies redzēt, ka dzinēju medībās medību vadītās skrietu pie katra nošautā zvēra ar mapiti.. Varbūt ari nepareizi, bet parasti licenci noraksta sēžot automašinā...
protams- likt mašinā un vest projām , kamēr papīrs nav noraktīts- to nu gan ievēro.
Kas par vainu kolektīvajās ar norakstīšanu,medību vadītājs uzliek un noņem no nummurim,tātad atrodās masta beigās,iet atpakaļ skaita medījumu,norīko atbildīgos,daiet līdz pirmajam nummuram,sēžās mašīnā un raksta nost.
Protams ir izņēmums bebra kungi, tur dzimumu lielākoties var noteikt tikai nodīrājot bebru, savādāk var sajaukt dzimumu, un rezultātā bebrs būs jau trans :)