Tādas varētu būt 10,9g ložu HPBT sierra match sacīkšu patronas - parasti atlasītās labākas kvalitātes čaulītēs un ar lielāku pulvera daudzuma kontroli tiek ražotas. Ļoti labi precizitātes rādītāji. Nezinu par 3006 kalibru, bet 308 kalibrā vienas no labākajām čehenēm un ne tikai.
Suņi: Latvijas dzinējsuns, Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
Medību trofejas: 8
12.08.2009. 14:05
Lels paldies visiem par viedokli un dalīšanos pieredzē!
Par tām sarkanajām astītēm, vai tādās var dabūt arī FMJ, TSX un XLC? Šitās, kas iesptūda, bija no zaļās kastītes.
Lietoju S&B 308 win ar lodēm SPCE 9,7 gr. Pakratot patronu, citām var just, ka pulveris iekšā kratās, citām ne.Tās, kurām pulveris nekratās, sprūst patrontelpā, grūti attaisīt aizslēgu.Ierocis TIKKA.
Aprīkojums: Sabatti 12kal.,TIKKA T3 308win.,Savage 22WMR
Medību trofejas: 7
13.08.2009. 07:58
S&B var nebūt pie vainas. Izskaidrojums var būt ļoti vienkārš. S&B lodes sākotnējais ātrums salīdzinot ar citiem rožotājiem ir ktietni mazāks, attiecīgi arī čaulīte varētu būt neirturīgāka. Jo ieroča stobrā ir uzkrājies kapars, tad palielinās gāzu spiediens stobrā un lodes sākotnējais ātrums,tāpēc čaulītie tiek izpūsta. Pats biju saskāries ar šādu problēmu pirms gadiem 5, sprūda katrā aptverē 1 čaulīte. Sprūda gan mil. munīcija, gan Sako. Atbrīvojos no kapara, par sprūšanu esmu aizmirsis, arī ieroča precizitāte ir uzlabojusies.Varbūt derētu pārbaudīt stobru :))
Pats šauju ar S&B PTS 243 WIN. Pāris gadu laiikā (+ - 200 šāvieni)problēmas nav bijušas.200 m, ja rokas nederb ,var pat 8 cm sašaut.Droši vien ,ka man paveicies.Ja sāks šīs gļukot būs jamaina. Tpu,tpu, tpu!
Šauji tieši ar tādām lodēm, un problēmu pagaidām nekādu nav. Čaulīte savu formu ar nemaina, kā arī nebaidās sīku zālīti. Pārbaudīta lieta un der gan lieliem gan maziem lopiņiem! Kaut arī ir tikai divi šāvieni ,bet domāju ka āzim vai ruksim pietiks. :)
Jāni tev piešauts uz cik 100 m vai 200 m .
Pat ideālākais kā uz kārbas rakstīts ir piešaut uz 173m. tad minimāli iet uz augšu un uz leju attiecīgajos attālumos.
Man pagaidām piešauts uz 100 m, bet cik pārliecinājos būs jāpiešauj uz 173 m. Tad uz 200m varēs droši 10 tēmēt! Un trāpīsi ar 10 rajonā!
Ir vēl otrs mērķis kurā piešāvu uz 200 m. Tajā blīvums bija vēl labāks. Piešaujot šauju trīs patronu sērijas, tad var būt daudz maz pārliecināts par trāpījuma vietu. Šajā bildē vienkārši uz jauna mērķa pārliecinājos vai vis izdarīts pareizi. Kopā izšāvu gandrīz paciņu, vienkārši ne visai bieži tieku pašudīties uz 200 metriem.
Par tām sarkanajām astītēm, vai tādās var dabūt arī FMJ, TSX un XLC? Šitās, kas iesptūda, bija no zaļās kastītes.
Jāni tev piešauts uz cik 100 m vai 200 m .
Pat ideālākais kā uz kārbas rakstīts ir piešaut uz 173m. tad minimāli iet uz augšu un uz leju attiecīgajos attālumos.
Man pagaidām piešauts uz 100 m, bet cik pārliecinājos būs jāpiešauj uz 173 m. Tad uz 200m varēs droši 10 tēmēt! Un trāpīsi ar 10 rajonā!