Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Esmu jaunais entuziasts.. Ar ko man sākt???

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 14 lietotāji. Komentāru skaits 3. Pēdējais viedoklis 28.08.2009. 22:21

Ints
Ints
Pēdējo reizi manīts 2025-06-21 07:15
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k Spārne Ģibuļu pag.
Atrašanās vieta: Talsi
Medību stāžs: no 2004.g
Aprīkojums: IŽ 27, Weatherby Vanguard S2 308, Winchester XPR 308
Medību trofejas: 39
27.08.2009. 10:20
Tādus kukaiņus (bebrs, lapsa, stirna, reizēm sivēns), ko viens var pacelt un pakabināt aiz pakaļkājām tikai ar savu bicepsu spēku, cik nu tajos iekšā rupjmaize un speķis, es dīrāju t.s. zeķveidā, negriežot ādu pa vēderu, staigā ar nazīti apkārt un šņikā, arī nodīrātā āda netraucē, tā karājas uz leju, tas tāds paradums no Grobiņas zvērsaimniecības laikiem. Ja gribi lapsu nodīrāt ar visiem nadziņiem, tad gan vajag kādu, kas to parāda, jo aprakstīt, kā lapsas ķepai uztaisa kulaciņu un pēc tam kurā vietā pirksti (lapsas, protams) jāgriež, var, tikai neredzējis to dabā, nesapratīsi vienalga, tāpat ar astes kaula izraušanu no ādas, nevis kā ķirurgam griežot pa milimetram, tas pats variants ar ūdeli, sesku vai citu kažokzvēru. Lielos dīrā, kā ērtāk, tur nav tik smalki, nav jau vairs padomju laiki, kad katra āda bija jāved uz ādu nodošanas punktu.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
27.08.2009. 11:23
Tie kas nevēlas dīrāt tie dara citus darbus, ūdeni nēsā, gabalus skalda, vēlāk tos dala! Kā saka lielākoties viss ir sadalīts. Ir viens jā baltrocītis, bet laikam drīz no viņa vajadzēs šķirties jo neko nevēlas darīt, kā saka neharošij čelovek! Ridiska!
Sandris
Sandris
Pēdējo reizi manīts 2018-12-19 20:35
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Aprīkojums: Browning Bar LongTrac 30-06, Izh-54 12 kal.
28.08.2009. 22:21
sāc ar špagetu :-)