Papēti trāpījuma vietas precīzi(galva plašs jēdziens) un tad izdari secinājumus, salīdzinājumus u.t.t.
Slēpts
17.04.2018. 22:44
Nupat sanāca salīdzināt 22WMR no 10 metriem pret 22LR no 4. Abi šāvieni bebram galvā. Pēc WMR - palika nekustīgs uz vietas, pēc LR - rinķoja kādu pus minūti. Izdarīju secinājumu - LR paliek papīram un baložiem.
Man diezgan labi sanāk arī ar 22LR izslēgt bebru gan krastā gan peldošu.Vienīgā nianse - jatrāpa precīzi.Nevar taka ar gludo un skrotīm - uz to pusi izšaut. :D
...,mani novērojumi. Ja bebru šauj peldošu un nošauj -negrimst ,ļoti,ļoti reti kāds varbūt ir nogrimis . Ja šauj krastā, tad tiekot ūdenī grimst gandrīz visi. Ja nošauj un paliek uz vietas ,uz ciņa vai krasta, tad ,protams, viss ok. Tur jau ari 22-250 cal priekśrociba, -"izslēdz" bebru zibenīgi labs trāpījums.
JA runa ir par 22-250 ,tad šaujot galvā un arī kādreiz rumpī , man neviens nav noslīcis, bet ar 12kalibru ar renkām puse uz pusi, jo pēc pirmā šāviena kad šķiet , ka vajag piebeigt lai "nemokās", otrais blieziens to bebrīti pagrūž zem udens un bebrītis tu tū, ja tas ir uz upes. Tāpēc arī pāgāju tikai uz 22-250 bebru kungiem. Šaujiet garām!:))))
Ģirts Vārna
Šodien, 08:16
man "noslīkuši" ir tikai tie, kam garām aizšauts :D
Var būt esi "sūdīgi" meklējis?
Pēdējos gados divus izdevās atrast, trāpījums galvā- un nogrima uz vietas- šauts ar 308.