Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Optikas kustība kronšteinos

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 12 lietotāji. Komentāru skaits 7. Pēdējais viedoklis 17.09.2009. 22:14

Andrejs
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 16:20
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Madonas novads
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: pietiek medībām
Suņi: taksis
16.09.2009. 09:39
Nu šitie izskatās gana labi.
Iž 18 tak veikalā ir orģināli tērauda kronšteini un nav jāmokās ne ar urbi ne vītņugriezi. Vairāk zaudēsi uz izšautām patronām un sabendētiem nerviem.
Par kronšteinu gredzenu salāgošanu un pieslīpēšanu piekrītu 100 %. Neviens veikalnieks jums neuzliks pareizi kronšteinus un optiku- viņš jums pārdos un tālāk čakarēsieties paši, bet jau ar iespējams saliektu trubu.
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2022-12-13 19:01
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
17.09.2009. 09:01
Juri K. Kā tad apstrādā tērauda kronšteinu virsmu pēc slīpēšanas, lai viņa nerūsē?
Andrejs
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 16:20
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Madonas novads
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: pietiek medībām
Suņi: taksis
17.09.2009. 15:38
Lai nerūsētu ir tač vācu ātrais oksidētājs veikalā nopērkams.Pēc tam vari uzpūst nitro laku un viss būs ok.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
17.09.2009. 16:04
Juri!
Tāpēc lai nevajadzētu apstrādāt kronšteinu un vēl apstrādāt ar pretrūsas ierīcēm lietoju tās ādiņas. Nu bet protams atkal sāks apriet.
Katrs dara kā vēlas, es daru kā ir pie mums gadiem pārbaudīts. Un neviens nežēlojas.
Un domāju ka lētāk ir ādiņu uzlikt nekā slīpēt, pēc tam nopērc oksidētāju un vēlāk vēl nitro laku, interesanti cik šis viss veicamais process izmaksā???
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2022-12-13 19:01
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
17.09.2009. 16:31
Tā slīpēšana jau ir visdrošākā metode, visdārgākā un darbietilpīgākā. Ja grib ļoti sargāt optiku, tad nekas labāks jau nav. Tomēr var arī skrūvju fiksatorpastas izmantot un mazāk stingri novilkt kronšteinus, lai trubiņu nedeformētu.
Edgar, man liekas, ka tā ādiņa gan var nosēsties, vai samirkstot un izžūstot ar laiku sarauties. Pārbaudījis gan nēesmu.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
17.09.2009. 16:56
Nezinu vai saraujas vai nosēžas, pagaidām kā jau teicu veči tādu lietu n-tos gadus un nekādu problēmu ar šaušanu nav.
Pats esmu medījies ar viņām gan pa lietu, gan pa sauli, arī biju pāris reizes pa salu un nobīdes nekādas nemanīju!
Pēc idejas ja ādiņa ir labi saspiesta starp optiku un kronšteiniem mitrums nevajadzētu trāpīt, bet ej nu sazin var būt kaus trāpa, bet pagaidām viss ir OK.
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2020-07-13 20:35
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
17.09.2009. 22:14
Juri K. Kā tad apstrādā tērauda kronšteinu virsmu pēc slīpēšanas, lai viņa nerūsē?

Neapstrādāju nekā. Uzsmērēju kalifonija šķīdumu un viss, tas pārklāj metālu un nožūstot veidojas plāna kalifonija kārtiņa kas aizsargā arī metālu. Par cik gredzeni ir pieslīpēti tad spraugas starp trubu un gredzeniem praktiski nav un arī esošā ir aizpildīta ar kalifoniju. Var protams arī melnināt vai krāsot.
Un tā pieslīpēšana nav nemaz tik sarežģīta, kā jau Andis teica MMD ir viņa raksts, un man liekas ka blakus forumā arī. Vajadzīgs tik optikas resnuma stienis un vārstu pieslīpējamā pasta.
Edgar es Tavu vai kāda cita metodi nenosodu, katrs var darīt ar savu optiku ko vien sirds vēlas. Saprotu ka nejau katrs var visu izdarīt pats un ne visi grib maksāt par to kādam citam, tomēr katram derētu zināt kā ir pareizi.
Neesmu es tās metodes izgudrotājs, to var atrast amerikāņu ieroču meistaru un šāvēju forumos. Arī guns.ru viņa ir smalki aprakstīta.
Juris