Šodien vārdadienu svin Dzintara, Dzintars, Dzintra, rītdien - Persijs, Vaida, Klaudija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Vai kāds zin ,vai elektroniski var redzēt kolektīvu noslēgtās līgumplatības

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 16 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 25.09.2009. 20:06

Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2011-04-03 22:30
Lietotāja statuss: Vērotājs
Atrašanās vieta: Brightona
Medību stāžs: born with a weapon
Aprīkojums: mauser k98 7.92x57mm
Suņi: wife's name Anita
Medību trofejas: 2
21.09.2009. 18:41
Edgar Kecs :) tas papirs ko paraksta mednieku kolektivs ar zemes lietotajiem un ipasniekiem ir tikai formalitate un vinus var cakaret kad grib :) lai tas cukas rok kartupelus un ed auzas utt... jo reali es par to neatbildu un vini nevar izsekot vai kads ir bijis medit padajuso nakti vai ne :) jega visa ir tikai sadabut vairak medibu platibu lai dabutu vairak licenzes lielaka platiba vairak alnus vares noklapet un cukas utt.. un viss ko nosaus un kad :)tas ir pofig tada ir ta taktika seine ir gribu galu eju saut negribu" dzeru tomatu sulu " majas un edu to galu ko esmu nosavis divas nedelas atpakal :) vai man nav taisnibas kaut mazliet visa saja raksta???
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2020-07-13 20:35
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
22.09.2009. 09:14
reali es par to neatbildu un vini nevar izsekot vai kads ir bijis medit padajuso nakti vai ne :) jega visa ir tikai sadabut vairak medibu platibu lai dabutu vairak licenzes lielaka platiba vairak alnus vares noklapet un cukas utt.. un viss ko nosaus un kad :)tas ir pofig tada ir ta taktika seine ir gribu galu eju saut negribu" dzeru tomatu sulu " majas un edu to galu ko esmu nosavis divas nedelas atpakal :) vai man nav taisnibas kaut mazliet visa saja raksta???

Vot reku cilvēks nebaidās saukt lietas īstajos vārdos :) Es piekrītu 100%
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
22.09.2009. 10:11
Tev teiktajam piekrītu, bet ej nu pierādi šo pilsētniekam kam pie vienas vietas visa šī padarīšanās, it īpaši cik esmu saskāries tad viss lielākā problēma ir tieši parakstīt līgumus ar Rīdziniekiem ,visi tādi kruti, un zinoši ka pat dir... nav ko pasūtīt. Nez kā pie jums , bet pie mums sapirkās zemes un nevēlas parakstīt. Bet tieši viņu dēļ dažreiz nevaram pārdzīt tos mastus kur dažreiz paliek pa nakti rukši, tāpēc zemnieki ar mums morāli lasa.
Juris
Juris
22.09.2009. 19:57
Edgar Kecs :) domaju ka driz visu to padarisanu ar tiem kolektiviem un ligumiem likvides uz to pusi driz mes aizvilksim :) piemers ja bebri apludina plavas un tirumus par to neviens atbildibu negrib uznemties :) kad medibu kolektivam vai valstij butu jasamaksa paris 10 tukstosi lati par 3 ha meloracijas sistemas sacakaresanu tam zemes ipasniekam ar kuru ir kolektivs nosledzis formalu ligumu kas lauj medid uz noteokta ipasnieka zemi tad uzreiz atrastos vainigais :) jums ir ligums ar mednieku kolektivu un valsts uzreiz atkratitos no maksasanas noradot ka visas licenses ir pie kolektiva un vinam ir jaregule zvera blivums taja rajona un jauznemas atbildiba utt.... un vai man atkal nav taisniba ka mes varam nonakt lidz sim faktam driz????????
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2022-09-22 12:24
Lietotāja statuss: Lietotājs
22.09.2009. 20:11
Pievienojos Juriem K. un G. Ta ir sis valsts nelaime - gribam, lai mums viss butu un nekas par to nebutu. Plesoties varam aizvilkt uz pilnigi citu sistemu.
Juris
Juris
22.09.2009. 23:06
Juris Zarins :) tev ir ipasuma dzivoklis Riga un ir zeme 30 he Rigas raj. un cukas rok kartupelus tava ipasuma un tev ir draugs mednieks vai pats esi mednieks tas butu vienalga bet lieta tada ka jus abiem kas esat mednieki jums nav tiesibas medit jo jums nedos neviens seini jo vinas ir musu kolektivam un tev ka ipasniekam un medniekam nebutu tiesibas aizstavet savus kartupelus :) es uzskatu ka ta medibu atlauja nodosana citu personu rokas kas ir tikai mednieki un mistisko ligumu sledzeji tikai del ta lai varetu medit citu ipasuma tas ir garam jo vins tavu ipasumu nesargatu ta ka tu ar savu draugu mednieku :) un es piekritu tiem cilvekiem kas negrib lai kads meditu uz vina zemes jo vini mus redz tikai ka meza galas ieguvejus kas negrib nest atbildibu un grib tikai tavu zemi kur saut un to cuku kas ed tavus kartupelus dabut par velti sava leduskapi:) un vai man atkal nav taisniba???????????????????????????????
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
23.09.2009. 10:39
Par tiem limitiem!
jā nu labi tu atšausi vienā vietā tos bebrus, un limits ir jau izsmelts, kā piemēram pie mums, reāli lai kaut cik ierobežotu bebru populāciju šajā sezonā jānomedī vismaz kādi 60 bebri ja ne pat vairāk, bet iedeva tieši neatceros, bet nedaudz pāri 30 bebriem ,kas tas ir, pāris vietās pamedīties un viss limits būs izsmelts.
Tā pat ir ar rukšiem, iedot to skait, bet tagad rudenī pie mums sākās rukšu migrācija no Baltkrievijas, un rukši sāka plosīties ne pajokam. Reāli pa vasaru varēja visu limitu izsmelt, un tad ko ziemā darītu, skatītos caur auto lodziņu kā tie pa lauku ņemās :)
Cerams ar laiku viss ies uz labo pusi, bet kā saka cerība muļķa mierinājums :)
Slēpts
23.09.2009. 16:38
Edgar!
Nu re- ja vasarā būtu cūku limitu izsmēlis- tad ja ierastos Baltkrievu rukši un sāktu postīt laukus- tad stādītu aktus par postījumiem- un pamatojoties uz to, ka limits ir izšauts- saņemtu papildus licences.
Pacēli vēl vienu problēmu- mednieku kolektīvi vasarā NEMEDĪ- lai būtu ko šaut dzinēju medībās. Nu un nebrīnamies , ka ir zemnieki , kas neslēdz līgumus:)))
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2022-09-22 12:24
Lietotāja statuss: Lietotājs
23.09.2009. 19:44
To. Juris Gaspars. Pilnīgi piekrītu. Tāpēc jau saku - gribam lai viss būtu un nekas par to nebūtu. Vai arī, ja gribi vizināties, ragaviņas arī ir jāvelk.
Kādreiz šajā forumā minēju domu, ka varbūt vajag zinātniski izanalizējot situāciju, noteikt optimālo teritoriju atkarībā no meža, lauku seguma dažādu dzīvnieku dzīvošanai, medīšanai. Sadalīt Latviju šādās teritorijās, tajās arī uzskaitīt, noteikt licenču skaitu - minimālo un MAKSIMĀLO. Izsludināt konkursu kolektīviem par šo teritoriju APSAIMNIEKOŠANU, kas ietvertu agrotehnisko pasākumu obligātu veikšanu, visa limita izšaušanu (arī nelimitētajiem) visām sugām. Tad arī tiks galā ar bebriem, postījumiem. Vienu vārdu sakot - kārtību medību saimniecību. Par zemes īpašniekiem šajā gadījumā varētu būt otrādāk - īpašnieks piesaka, ja NEGRIB, lai viņa teritorijā medī. Kā arī rezervēt zināmu licenču skaitu postījumiem, kas izsniedzami zemes īpašniekiem - medniekiem.
Tas tā - bez vilkšanas uz kašķi ar rosinājumu padomāt.
Juris
Juris
23.09.2009. 21:22
To.Juris Zariņš.Jutu ka tu doma pareizi pat varetu but ta ka seini dod tiesi zemes ipasniekam vai vini veido savu klubu tiesi kura ir kadi 3 zemnieki un platiba taja bridi nav svariga ir svarigi lai meza dzivnieks nenodaritu postijumus uz vinu zemes :( un tad kakla kungi no kolektiva saks domat dirsa esam nav kur medit jo priekroka ir zemes ipasniekam :) kolektivam nav nekadu sakara ar privatiem kam pieder zeme privatam ir jagriezas pie valsts un japrasa palidziba bet valsts saka ka jagriezas pie medniekiem bet mednieku kolektivi tikai sledz ligumus par to ka tu viniem atlauj medit uz savas zemes bet atbildibu neuznemas:( te sanak kaut kada bez izejas situacija :( tiesibas sargat savu privato ipasumu valsts neatlauj ipasniekam bet uzspiez lai tu pienem tresas personas pakalpojumus kura neuznemas nekadu atbildibu:( visa ta medibu kolektivu lieta ir bezjedziga un vai man atkal nav taisniba?????????????????????