Šodien vārdadienu svin Persijs, Vaida, Klaudija, rītdien - Magnuss, Maigonis, Mariuss
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Vai kāds zin ,vai elektroniski var redzēt kolektīvu noslēgtās līgumplatības

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 16 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 25.09.2009. 20:06

Maksims
Maksims
Pēdējo reizi manīts 2023-09-17 07:01
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību stāžs: 6
Aprīkojums: IŽ-43
Suņi: Taksis, LV dzinējs
Medību trofejas: 2
16.09.2009. 16:15
Nu te jau panesās, kas būtu, ja būtu! Nu bet ir tā kā ir. Un, piemēram, ja man ir savi kādi tur padsmit vai desmiti hektāri, man virsū ir dīķi un grāvji, kur dzīvo bebri un sēžās ūdens putni un man ir reāls po uz ragaiņiem un ilkņu rozetēm un man pieitke ar to, kas ir. Protams reģistrēju savu gabalu ka medību platību medīju, to ko varu un ne ar vienu nedalos, jo esmu skops nu utt utt. Es domāju ka te diskusija aizgāja jau drusku ne pa tēmu! Runa gāja jau ka būtu super vispārēji saņemt informāciju par esošām platībām kurās medī kāds no kolektīviem. Un piemēram man pašam nav skaidrs vai man uz blakus esošām zemju un mežu platībām ir līgumi vai nav, jo paši saimnieki vairs neatceras ir slēguši vai nav, jo bija sen un kaut kad gāja runa ar medniekiem. Paši mednieki saka ka nav bet saimnieks skaka ka it kā jau ir nu un ja jau būtu kāda datu bāze protams to būtu vieglāk pārbaudīt un ja tā datu bāze atjaunotos reiz gadā nekādi dižie līdzekļi nu nebūtu jāiegulda un pašiem visiem VMD būtu ērtāk strādāt un apsekot un reģistret! Nu tās ir manas domas, protams katram no mums ir savas un katrs no mums cenšas savos vārdos meklēt taisnību!
Maksims
Maksims
Pēdējo reizi manīts 2023-09-17 07:01
Medību stāžs: 6
Aprīkojums: IŽ-43
Suņi: Taksis, LV dzinējs
Medību trofejas: 2
16.09.2009. 16:16
Jā un piekrītu Raivja S. teiktajam! :)
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
16.09.2009. 16:20
Raivi tas ir labi ka tu vari medīties uz savas zemes jo tās ir tava kolektīva medību platības, bet kā būtu ja tu nebūtu šajā kolektīvā un tevi neņemtu ne par kādiem labumiem, un tu nenoslēdz līgumu un medīties izņemot nelimitētos tu nevari. Medību biedri intensīvi seko lai tu nevarētu nejauši kādu ruksi nomedīt bet tie kā nelabie tik un nak uz tavu zemi. Kā saka sēdēsi mājās aiz loga un grauzīsi nagus, jo neko pret viņiem iesākt nevarēsi. Jā pāris naktis padzenāsi tos nu un cik tu cilvēciņ izturēsi negulētas naktis, un pie tam ja vēl no rīta uz darbu jādodas.
Saproties tie kas ir saskarti ar zemi un audzē kaut ko agri vai vēlu vienalga paraksta līgumu, bet pilsētniekam ir pie vienas vietas kas notiek ar to zemi ir ītpaši lielajiem firmačiem kas savā laikā sapritkās haļavnās zemes, bet tagad nevēlas ne pārdot ne parakstīt līgumus, bet ja tomēr pārdos tad tādu summu paprasa ka mati stāvus stājas.
Tāpēc es vēlreiz saku ka diemžēl pie mums ir ļoooooti daudz likumu nepilnības un diemžēl kamēr būs tāds bardaks šajā jomā tikmēr būs problēmas ar medību platībām!
Raivis
Raivis
Pēdējo reizi manīts 2020-04-27 17:05
Mednieku organizācija: Nītaures mednieku klubs
Atrašanās vieta: Sigulda. Lielstraupe. Nītaure
Medību stāžs: Ir.
Aprīkojums: 16/70, 308win
Medību trofejas: 1
16.09.2009. 16:29
Edgar, tur jau tā lieta, ka mans īpašums nav mana medību kolektīva platībās. Un es arī zinu kāds ir čakars, kad sasodīti gribās nomušīt pāris klaiņojošus suņus.
Toties man nav problēmu piezvanīt un pateikt, ka tikos un tikos tur tai stūrī nāk cūkas ārā un variet droši vaktēt. Un pretī par to neko neprasu, vien normālu attieksmi pret savas zemes izmantošanu. Tici man, attiecības ir ļoti labas. :)
Tā Tevis minētā problēma jau ir konkrēto mednieku ētikas jautājums!
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2026-04-25 20:36
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
16.09.2009. 16:32
"Visu vienmēr var atrisināt ar laipnu vārdu, ko nevar atrisināt ar laipnu vārdu, var atrisināt ar laipnu vārdu un pistoli!" Als Kapone
Tā nu tas ir! Jāsaprot mednieku kolektīvu un zemju īpašnieku intereses, ja viņas savstarpēji netiks tolerētas tad arī izskanēs tādi savstarpēji pretēji viedokļi kā šeit forumā. Ja zemes īpašnieks ir mednieks, tad es domāju ka veiksmīgākais modelis būtu reģistrēt uz savas zemes medību saimniecību (kaut vai 1 ha lielu), un ar mednieku kolektīvu noslēgt sadarbības līgumu. Šāds modelis neliek ne vienai no pusēm pilnībā pakļauties otras puses nosacītajam diktātam.
Slēpts
16.09.2009. 16:35
Aivar lamba!
"Tāpat ar pārnadžiem,ja nav noslēgts līgums,lūdzu pats rūpējies par piebarošanu,par sāli un.." Kādu murgu Tu te sarakstiji???
JA es neesmu mednieks, kopš kura laika ir jārūpējas par mežazvēriem. Tāpēc jau tie ir mežazvēri, ka dzīvo mežā!
Piebarošanu ir izdomājuši mednieki, lai palielinātu medījamo zvēru skaitu un lai mežazvērs NEAIZIETU PIE KAIMIŅA!
A parastam zemniekam nu nekādi nevajag piebarot:)))
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
16.09.2009. 18:16
Ivar,ja Tu izmanto savas tiesības,un neiznomā medību tiesības,tad lūdzu uzņemies arī kādus pienākumus!Ja nevari,vai negribi,tad neliedz darīt to citiem,ok!?
Armands
Pēdējo reizi manīts 2010-08-05 14:12
Lietotāja statuss: Vērotājs
16.09.2009. 22:19
Nu te visi kaut kā spītīgi bļauj katrs no sava zvanu torņa...
Skaidrs, ka mazam zemes/meža īpašniekam -atpūtniekam , kas ar lauksaimniecību nenodarbojas un netaisās, kā arī pats nav mednieks, ir absolūti perpendikulāri, ka kādam tur gribas medīt. Nu nav tādam cilvēkam nekādas intereses un vajadzības lai pa viņa privātīpašumu vazājas bruņotu vīru bars, kaut ko šauj utt. Pat par naudu vai gaļu nevajag un iepūt. A tādu pašlaik uz laukiem ir katrs trešais.
Par to, ka mednieku kolektīvi paši negrib ņemt kolektīvā vai vismaz atļaut medīt kādam īpasniekam, kas ir mednieks, tad nu tiešām paši vainīgi...
Šitas nu ir ļoti smags jautājums, kur visvairāk kašķu - mednieki paši vainīgi ka šādu klanu situāciju ir radījuši. Ja būtu, piemēram, ar likumu noteikts, ka nevar atteikt jaunam biedram, kurš izteicis vēlmi iestāties kolektīvā, maksāt biedru naudu un ievērot iekšējās kārtības noteikumus utt., tad būtu savādāk. A tā protams - katrs velk uz sevi. Tā beigās tiešām norausimies, ka valsts krīzes laikā palaidīs platības atklātā izsolē un vairums šeit brēcošo varēs savā pļavā reģistrēt medību iecirkni un šaut vārnas.
Tāpat te panesās diskusija par to kam tasd zvēri "pieder" - privātīpašniekam vai medību kolektīvam. Man liekas, ka zvēri nepieder nevienam - tie (tāpat kā zivis publiskās dabīgās udenstilpnēs) ir valsts dabas resurss tikai jautājums, kam tiesības šo resursu apsaimniekot. Tā ir brīvprātīga lieta - mednieki labprātīgi uzņems tiesības un pienākumus, bet pārējiem to uzspiest nevar un arī uzlikt "servitūtu uz zvēriem" diez vai sanāks.
Slēpts
16.09.2009. 22:24
Aivar!
Par kādiem pienākumiem Tu runā??
Katrs var daŗit kā grib uz savas zemes- gribu baroju savus lopus , gribu mežazvērus- gribu nebaroju neko. Vēlos atgādināt jēdzienu- PRIVĀTĪPAŠUMS.
Un mums medījamie dzīvnieki nav Sarkanajā grāmatā, lai sabiedrība rūpētos par sugu saglabāšanu.
Ne spalviņas!
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2022-08-19 15:56
Atrašanās vieta: Zemgales līdzenumi
Medību stāžs: 5
Aprīkojums: 16kal;7mm Rem.Mag.
Suņi: Latvijas dzinējs
17.09.2009. 07:58
Šaujiet garām!!!! Ne par šo ir šī tēma!