1995 gada nopirku sev dzelzi iedevu saut profam kas varnai aci sauj ar savejo :) vins pasaka ka suda plinte maneja pa zemu ejot :( neko nemainiju pec nedelas es vinam radu :) ka saut priedei zarus vajaga ar lodi visi krit :) bet vins kad sauj nekrit kur tad ir vaina??????????????????????????????? neko neregule bet piesauj vinu pec savas acs un izjutas :)un bus labi :) un visi meza zveri tavi :) varu saderet ka man bus taisniba :)
Nu ja šaujot pa zvēru sāksi domāt ka man jātēmē augstāk , vai zemāk nu tas jau absurds. Plintei jāšauj tur kur pareizi tēmē . Vienīgi labāk uzlikt kalimatora tēmekli un viss ir savās vietās.
Andrej varu saderet ka tu ar manejo pusautomatu nenosautu nevienu zosi bet ja es varu nosaut tad sanak ka muska nav vainiga kur varetu but vaina ??? p.s var but naglu muskas vieta izmantot???:)
Man ar tāda problēma ir bijus ka šaujot uz 50m sita pus metru augstāk, iedevu no sava kolektīva vienam medniekam nedaudz pielabot to, nedaudz nolaida laidni, vēl šāvis nebiju, bet kad uzmet tā vismaz redzi tikai mušku! Vajadzēs pāris reizes izšaut lai pārliecinātos kur iet!!!
Tur Juri nevajag brīnīties, katram medniekam ir citāds kakla un roku garums, ar atšķirīgu satvērienu un arī dažādu spēku tur ieroci un piedevām tēmē varbūt savādāk. Kurš tēmē ar redzamu planku, cits tā, ka tikai grauds saskatāms. Tādēļ drīzāk tas ir izņēmums, ka viens ierocis der vairākiem medniekiem ideāli. Dzīvē parasti ir tā, ka sērijveida ierocis tiek igatavots "vidējajam ģeometriskajam" mednieka izmēram un vairums ar laiku pielāgojas ierocim. Kas tā nevar, tam nākas pielāgot ieroci saviem izmēriem.
Viens pazina stastija ka vins savai bisitei uzlicis optiskas skiedras musku un ora gala iefrezejis ,ganjau var ari pielodet, dzelzs plaksniti kora robinu ievileja no rokas ar viliti... tada veida temekli iegustot ka sautenei...!
Nu Edgar nošaut zosi nebūtu problēma ne ar vienu plinti, ja ir pareiza munīcija un normāls attālums. Edgara gadījumā ir tā , ja viņš tēmējot pār planku un ņemot pašu muškas galiņu vēl šauj pāri , tad muška ir jāpagarina un ne jau ar naglu, bet ir rūpnīcas ražojuma dažāda augstuma muškas.
Ja viņam ir kļūda tikai ātrā tēmēšanā , tad laidnei ir jāmaina atsitiena pēda uz citu leņķi, vai laidnes garums.
Optimālais risinājums tomēr ir gaismas punkta tēmeklis, kas ļauj mērķi uzķert pat par 1,5 sekundēm ātrāk.
Nu par to naglu tas tā muļķīgi, bet jaunībā kad vienstobrenei medībās pazuda muška - tad sērkociņa sēra galviņa bij super- tikai pēc katra šāviena jāliek jauna:)))
Ja viņam ir kļūda tikai ātrā tēmēšanā , tad laidnei ir jāmaina atsitiena pēda uz citu leņķi, vai laidnes garums.
Optimālais risinājums tomēr ir gaismas punkta tēmeklis, kas ļauj mērķi uzķert pat par 1,5 sekundēm ātrāk.
Nu par to naglu tas tā muļķīgi, bet jaunībā kad vienstobrenei medībās pazuda muška - tad sērkociņa sēra galviņa bij super- tikai pēc katra šāviena jāliek jauna:)))