Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Ižene velk 20 cm zemāk.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 15 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 23.10.2009. 12:47

Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2016-02-10 22:04
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Dobele
Medību stāžs: Kopš sevi atceros
Aprīkojums: IŽ
Suņi: Jagterjers
Medību trofejas: 1
17.10.2009. 21:00
Tur jau tā lieta ,ka gribas šaut ,bet lietderīgi .Paldies par padomu Māri meiģināšu pēc tavas versijas ko salabot!!
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2011-04-03 22:30
Lietotāja statuss: Vērotājs
Atrašanās vieta: Brightona
Medību stāžs: born with a weapon
Aprīkojums: mauser k98 7.92x57mm
Suņi: wife's name Anita
Medību trofejas: 2
17.10.2009. 22:57
1995 gada nopirku sev dzelzi iedevu saut profam kas varnai aci sauj ar savejo :) vins pasaka ka suda plinte maneja pa zemu ejot :( neko nemainiju pec nedelas es vinam radu :) ka saut priedei zarus vajaga ar lodi visi krit :) bet vins kad sauj nekrit kur tad ir vaina??????????????????????????????? neko neregule bet piesauj vinu pec savas acs un izjutas :)un bus labi :) un visi meza zveri tavi :) varu saderet ka man bus taisniba :)
Andrejs
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 16:20
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Madonas novads
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: pietiek medībām
Suņi: taksis
18.10.2009. 13:56
Nu ja šaujot pa zvēru sāksi domāt ka man jātēmē augstāk , vai zemāk nu tas jau absurds. Plintei jāšauj tur kur pareizi tēmē . Vienīgi labāk uzlikt kalimatora tēmekli un viss ir savās vietās.
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2013-03-19 20:41
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību stāžs: Pietiekami liels!
Aprīkojums: Pāris vītnes un gludais
18.10.2009. 14:15
man arii taa bija!!! tik man gaaja kkur uz 50 m pus metru aukstaak!! ieskruuveeju riktiigi garu skruuviiti un iet kaa smeereets!!!!!
Juris
Juris
18.10.2009. 19:47
Andrej varu saderet ka tu ar manejo pusautomatu nenosautu nevienu zosi bet ja es varu nosaut tad sanak ka muska nav vainiga kur varetu but vaina ??? p.s var but naglu muskas vieta izmantot???:)
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
19.10.2009. 08:39
Man ar tāda problēma ir bijus ka šaujot uz 50m sita pus metru augstāk, iedevu no sava kolektīva vienam medniekam nedaudz pielabot to, nedaudz nolaida laidni, vēl šāvis nebiju, bet kad uzmet tā vismaz redzi tikai mušku! Vajadzēs pāris reizes izšaut lai pārliecinātos kur iet!!!
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2024-04-20 20:59
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
19.10.2009. 11:59
Tur Juri nevajag brīnīties, katram medniekam ir citāds kakla un roku garums, ar atšķirīgu satvērienu un arī dažādu spēku tur ieroci un piedevām tēmē varbūt savādāk. Kurš tēmē ar redzamu planku, cits tā, ka tikai grauds saskatāms. Tādēļ drīzāk tas ir izņēmums, ka viens ierocis der vairākiem medniekiem ideāli. Dzīvē parasti ir tā, ka sērijveida ierocis tiek igatavots "vidējajam ģeometriskajam" mednieka izmēram un vairums ar laiku pielāgojas ierocim. Kas tā nevar, tam nākas pielāgot ieroci saviem izmēriem.
Juris
Juris
19.10.2009. 22:27
cau! Ojar tu trapiji 100% 10smitnieka bet tur parejie taisas naglas muskas vieta lietot :)
Janis
Janis
Pēdējo reizi manīts 2023-08-01 13:22
Mednieku organizācija: Pie Mednieku ugunskura
Atrašanās vieta: Salaspils
Aprīkojums: Tikka M695 30/06, Toz 34 E
Suņi: Dvorterjers, spalvainos ņem!
Medību trofejas: 11
22.10.2009. 17:47
Viens pazina stastija ka vins savai bisitei uzlicis optiskas skiedras musku un ora gala iefrezejis ,ganjau var ari pielodet, dzelzs plaksniti kora robinu ievileja no rokas ar viliti... tada veida temekli iegustot ka sautenei...!
Andrejs
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 16:20
Atrašanās vieta: Madonas novads
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: pietiek medībām
Suņi: taksis
22.10.2009. 19:25
Nu Edgar nošaut zosi nebūtu problēma ne ar vienu plinti, ja ir pareiza munīcija un normāls attālums. Edgara gadījumā ir tā , ja viņš tēmējot pār planku un ņemot pašu muškas galiņu vēl šauj pāri , tad muška ir jāpagarina un ne jau ar naglu, bet ir rūpnīcas ražojuma dažāda augstuma muškas.
Ja viņam ir kļūda tikai ātrā tēmēšanā , tad laidnei ir jāmaina atsitiena pēda uz citu leņķi, vai laidnes garums.
Optimālais risinājums tomēr ir gaismas punkta tēmeklis, kas ļauj mērķi uzķert pat par 1,5 sekundēm ātrāk.
Nu par to naglu tas tā muļķīgi, bet jaunībā kad vienstobrenei medībās pazuda muška - tad sērkociņa sēra galviņa bij super- tikai pēc katra šāviena jāliek jauna:)))