Aldis, es tikai noprasīju, katram gadījumam :) atvaino, ja kas ne tā :)
Tā iepriekšējā bildīte tiešām ir aimpoints, no viņējās lapas.
Abet eoteksam ir tā, ka ir gaismas avots (lāzers, nevis LED kā aimpointam) un spoguļu un lēcu sistēma, kas rada hologrāfisku attēlu. Nevis tikai atstaro LED gaismu kā aimpoints. Eoteksam gaismas avots ir nekustīgs, bet regulējamais mehānisms regulē tos spoguļus, nevis pašu gaismas avotu kā aimpointam.
Apmēram šitā:
Un te vispārējais hologrāfiskā attēla ieguves princips. Ja godīgi, pašam vēl nav līdz galam skaidrs, kā savietot to attēlu ar iepriekšējo. Tur, kur rakstīts Recording Material, pēc idejas eoteksam jābūt šāvēja acij.
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
25.01.2010. 12:54
Jaa shito bildi no pasha eotech lapas es jau redzeeju, par holograafijas principiem, bet nu taa iisti konkreetajaa ilustraacijaa neiebraucu.
Un arii shajaa gadijumaa, man iisti nesanaak salikt kopaa holo ieguushanas ideju ar ieksheejaas Eotech uzbuuves bildi :/
Choto man kautkas neliimeejas. Nu jaa, nu diode nekustiiga un regulee spoguljus, tas jau nemaina lietas buutiibu :/
Nu spiidina ar laazerdiodi, nu un? Jaa zinu, ka holograafijai vajaga lazera gaismas avotu, bet vot tajaa atteeloshanas mehaanismaa neredzu iisti neko taadu
:(
Iznākumā efekts ir tāds - nevis tikai punktiņš tēmēkļa lēcas centrā kā tam pašam aimpointam vai Bushnell Trophy kolimatoram, bet aplītis ar punktiņu, kas it kā karājas gaisā starp tēmēkli un mērķi. Liec tik mērķim virsū un spied gaili :) Pašam Holosight uz iženes stāv virsū kopš oktobra, četrus bukus un sivēnu dzinējmedībās jau esmu nograbinājis. Bateriju ziņā viņš gan ir stingri rijīgāks nekā parastie kolimatori - divas AA baterijas un vēl rezerves komplektiņš kabatā :) -15-18C salu līdz šim turējis bez problēmām.
nu bet skaidrs ir, ka eoteksam ir pavisam cits attēla uzbūves princips, un ar aci vismaz es arī reālu atšķirību saskatīju. Zināma līdzība ar aimpointu, protams, ir, vienīgi viņi katrs panāk to savādākā veidā. Vislabākais jau nu būtu sazināties ar to Amerikas letiņu profesoru, kas šo štelli izgudrojis, lai apgaismo mūs, nabadziņus...
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
25.01.2010. 13:05
Ja nu vieniigi taa roziigaa detalja, ir nevis stiklinjsh, bet holograafiskaa filma, uz kuras ir ieprieksh "ierakstiita" taa teemeeshanas markas bildiite.
Vot to vajadzees iepeetiit maajaa paspiidinot uz teemeklja "lodzinja" laazeru virsuu.
Tā iepriekšējā bildīte tiešām ir aimpoints, no viņējās lapas.
Abet eoteksam ir tā, ka ir gaismas avots (lāzers, nevis LED kā aimpointam) un spoguļu un lēcu sistēma, kas rada hologrāfisku attēlu. Nevis tikai atstaro LED gaismu kā aimpoints. Eoteksam gaismas avots ir nekustīgs, bet regulējamais mehānisms regulē tos spoguļus, nevis pašu gaismas avotu kā aimpointam.
Apmēram šitā:
Un arii shajaa gadijumaa, man iisti nesanaak salikt kopaa holo ieguushanas ideju ar ieksheejaas Eotech uzbuuves bildi :/
Choto man kautkas neliimeejas. Nu jaa, nu diode nekustiiga un regulee spoguljus, tas jau nemaina lietas buutiibu :/
Nu spiidina ar laazerdiodi, nu un? Jaa zinu, ka holograafijai vajaga lazera gaismas avotu, bet vot tajaa atteeloshanas mehaanismaa neredzu iisti neko taadu
:(
Vot to vajadzees iepeetiit maajaa paspiidinot uz teemeklja "lodzinja" laazeru virsuu.