Tā kā labība jau sastādīta, laiks uzstādīt "perēkļus".Atradu vienu senu skici. Pats lietoju nu jau gadus piecus.Pārsvarā labībā.Pavasarī uz bebriem arī der. Materiāls- tērauds.Izmaksas, ja pats būvē, 20-30 ls. Varbūt kādam noder.
Negribās ticēt ka izmaksas varētu būt tik niecīgas. Ja trubas pilna pažobele tad varbūt! Lietojam kaut ko līdzīgu kā šis, tikai uz mizotām egles kājām. :)
Tērauda caurule 50*20,40*30 vai tml 12m=LS 14-16. Caurules D 50mm un 45mm pa 1 metram LS 2. Kāpieni un atsaites 15*15 6m= LS6
Nu vēl priekš krēsliņa 30*30 2m=LS2 LS 2.Kopā 15+2+6+2=25 Latvijas lati. Jā nu protams vajag arī krāsu kādu skrūvīti, finiera gabalu, bet kā jau teicu ,ja būvē pats ,izmaksas griesti ir 30 LVL.
Tās ir tērauda cenas RIKTĀ. Kur nav tas lētākais materiāls.Saprotams ,ja būvē priekš klienta ,tas cipars saskries ap 100 ls. Nav jau protams slēgtais tornis, bet labībā gana labs. Forši ,ka var ātri uzsliet un zemnieks ,kad pļauj, var apgāzt un viegli pavilkt malā.Savukārt mednieks uz rugaines veikli pieceļ un sagaida vēl kādu sivēnu.
Man ar bija un ir kāds pārītis ar egles kājām, bet tos zemnieki pārvietojot saposta.Tās egles pasmagas, kad gāž zemē saloca sēdekļa turētāju.
Sveiki!
Ir doma par slēgta tipa medību torni (trīs sienās logi), tad nu pirms sākt ko darīt, gribētos uzzināt citu viedokli.
Jautājumi tiem, kuri taisījuši un tiem, kuri to plāno darīt:
1) Telpas laukums (cik x cik);
2) Telpas augstums (augstākajā vietā un zemākajā);
3) Ieteicamais logu augstums no grīdas;
4) Durvis sienā vai lūka grīdā.
Sākumam pietiks un ceru uz atsaucību :)
Tiem, kas ir ko tādu jau darījuši, varbūt, padalieties ar foto.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
07.11.2013. 12:20
1) 2*2, lai var arī kaulus atstiept
2) 2, lai var piecelties kājās
3) 1,3, lai maksimāli aizsedz mednieku
4) Grīdā
P.S. Neaizmirsti elektrības pievadu apsildes elementam un rozetei telefona lādētājam, vai kafijas automātam (es pilnīgi noppietni!!!)
Man ir 2,5x2,5m-augstums ap 1,9 jo pašam 1,74.Trijiem četriem nav problēmu pavadīt "vakaru" ja galvenais nav kaut ko nošaut. Kaut gan ir bijuši gadījumi, kad diskusijas vairs nenotiek čukstus arī cūkas ir iznākušas. Nākamo kad būvēšu ,taisīšu ar veramiem logiem nevis no organiskā stikla. Ja būtu iespēja rozetei, tad jau tā būtu izvirtība :). Ja draugos ir latvenergo pārstāvji un ir iespēja stabus ieurbt tad pārējais ir fantāzija un finanses.
Nu vēl priekš krēsliņa 30*30 2m=LS2 LS 2.Kopā 15+2+6+2=25 Latvijas lati. Jā nu protams vajag arī krāsu kādu skrūvīti, finiera gabalu, bet kā jau teicu ,ja būvē pats ,izmaksas griesti ir 30 LVL.
Tās ir tērauda cenas RIKTĀ. Kur nav tas lētākais materiāls.Saprotams ,ja būvē priekš klienta ,tas cipars saskries ap 100 ls. Nav jau protams slēgtais tornis, bet labībā gana labs. Forši ,ka var ātri uzsliet un zemnieks ,kad pļauj, var apgāzt un viegli pavilkt malā.Savukārt mednieks uz rugaines veikli pieceļ un sagaida vēl kādu sivēnu.
Man ar bija un ir kāds pārītis ar egles kājām, bet tos zemnieki pārvietojot saposta.Tās egles pasmagas, kad gāž zemē saloca sēdekļa turētāju.
Ir doma par slēgta tipa medību torni (trīs sienās logi), tad nu pirms sākt ko darīt, gribētos uzzināt citu viedokli.
Jautājumi tiem, kuri taisījuši un tiem, kuri to plāno darīt:
1) Telpas laukums (cik x cik);
2) Telpas augstums (augstākajā vietā un zemākajā);
3) Ieteicamais logu augstums no grīdas;
4) Durvis sienā vai lūka grīdā.
Sākumam pietiks un ceru uz atsaucību :)
Tiem, kas ir ko tādu jau darījuši, varbūt, padalieties ar foto.
2) 2, lai var piecelties kājās
3) 1,3, lai maksimāli aizsedz mednieku
4) Grīdā
P.S. Neaizmirsti elektrības pievadu apsildes elementam un rozetei telefona lādētājam, vai kafijas automātam (es pilnīgi noppietni!!!)