Suņi: Latvijas dzinējsuns, Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
Medību trofejas: 8
15.11.2010. 20:27
Ar tiem amerikāņiem ir tā. Jāsūta uzreiz komplekts, t.i. aparāts un siksnas, tad viss strādās. Nestrādā tikai amerikāņu aparāts ar eiropas siksnām un otrādi, atšķirās frekvences. Kartes ielādēt nav problēmu nevienā aparātā, ja vajag palīdzību dodiet ziņu.
Šo aparātu lietoju regulāri un esmu laimīgs kā zilonis. Ir divi nelieli knifi, lai tas aparāts strādātu bez gļukiem. 1) suņa siksnu no sākuma ieslēdz un patur miera stāvoklī vai noliek kaut kur ārā uz 5 min un tikai tad liek sunim ap kaklu. 2) jāseko, lai aparātam būtu nokalibrēts kompass. Tas jādara jaunai ierīcei un tad, ja ilgu laiku ir stāvējusi bez baterijām.
Mani te viens kungs centās pārliecināt, ka no štatiem vestajām Astro 220 ierīcēm kautkas ir savādāk, kaut kādas frekvences atčķiras vai sazin vēl kas tur. Tā kā pats meklēju lētāko veidu kā tikt pie Astro 220(un no Amerikas ir vislētāk), tad vēlreiz jautāšu tiem īpašniekiem, kuri sūtijuši no Amerikas. Vai viss strādā, vai nav problēmu ar karšu instelēšanu, vai vēl kādas citas problēmiņas?
Paldies jau iepriekš!
Dzintaram - radiosignāls kalpo ,lai Astro 220 sazinātos ar suņa siksnu. Resp - suņa siksnas gps čipsītis "sazinās" ar pavadoņiem, noskaidro koordinātes, savukārt radioraidītājs koordinātes nodod ar radiosignāla palīdzību suņa saimnieka Astro 220. Savukārt tas suņa atrašanās vietu un iekārtas atrašanās vietu uzliek uz kartes. 60 km attālumā iekārta darboties nevar. Ja iekārta neuztver suņa siksnas signālu, tad uz kartes parādās pēdējā vieta, kur no suņa tika saņemts pēdējais signāls. Tas nozīmē, ka Astro 220 parādīs kaut 1000 km attālumu līdz sunim, ja saimnieks ar iekārtu būs aizbraucis prom no vietas, kur suns bija uztverams pēdējo reizi. Šo opciju, protams, var arī atslēgt, ja tas traucē. Taču, manuprāt, tā ir laba lieta - vismaz ir zināms, no kuras vietas suni var sākt meklēt(ja signāla nav).
Lietoju šādu iekārtu. Bieza meža apvidū darbības attālums 1.5-2 km. Lai palielinātu darbības attālumu lietoju 2 papildus antenas - VHF antenu automašīnai un teleskopisku antenu, kuru nēsāju kabatā un vajadzības gadījumā pieslēdzu, kad atrodos mežā. Ar šim antenām darbības zona palielinās līdz 3.5-5km. Latvijā Astro 220 ar vienu kakala siksnu maksā 430 ls. Papildus siksna maksā 60 ls(ebay tik lēti neatrast). Mašinas bāzes antena maksā apm. 35-40ls(magnēta bāze, antena, kabelis), teleskopa antena apm.40 ls. Teleskopu gan Latvijā neatrast - jāsūta no Ebay. Auto antenu var nopirkt jebkurā veikalā, kas tirgo rācijas. Antenai ir vajadzīgs konkrētām frekvencēm atbilstošs garums - ja nemaldos - 93 cm. Pie Astro 220 var pieslēgt 10 kakla siksnas - es lietoju 3. Iekārta ir super - nepārtraukti sekoju līdz suņu gaitām.
Nebiju iedziļinājies darbības radiusos,tagad paskatījos,uz kaklasiksnas ir divas antenas,radio un gps.Nebiju iedziļinājies tādēļ ka paņēmis līdz uztvērēju Rīgā nopirku karšu čipu un ievietojis uztvērējā piezvanīju dēlam uz mājām lai ieslēdz raidītāju(Attālums ap 60 km),tūlīt uz kartes parādījās raidītāja,resp. suņa atrašanās vieta,kā arī uz kartes maršrutēts tuvākais nokļūšanas ceļš.Pēc manas saprašanas radioraidītājs ir domāts lai varētu noteikt ko suns konkrētajā brīdī dara-skrien,sēž,pieslējies pie koka,u.t.t,un šis attālums ir virs 7 jūdzēm = 11,2 km,tas no grāmatas
esmu sācis lietot šo sistēmu tikai tagad(esmu bijis tris reizes medībās). Darbības rādius standarta versijā ir līdz 2,5 km (ideālos apstākļos es esmu pļavā un suns ir pļavā) viens gadījums man nepatika, bet laikam šādas situācijas būšu novērsi jo iegādājos papildus auto antenu lai palielinātu darbības rādiusu. Dotā brīdi izmantoju divas kakla siksnas, bet esmu pasūtījs vel divas siksanas. Latvijā šī ierīce maksā 430 Ls + kakla siksan 62 Ls. Visumā esmu ļoti apmierināts ar šo sistēmu.
kāds ir darbības rādius ASV tirgum domātām sistēmām?
vai ir vel kāds mednieks, kas izmanto šo Garmin Astro 220?
Šo aparātu lietoju regulāri un esmu laimīgs kā zilonis. Ir divi nelieli knifi, lai tas aparāts strādātu bez gļukiem. 1) suņa siksnu no sākuma ieslēdz un patur miera stāvoklī vai noliek kaut kur ārā uz 5 min un tikai tad liek sunim ap kaklu. 2) jāseko, lai aparātam būtu nokalibrēts kompass. Tas jādara jaunai ierīcei un tad, ja ilgu laiku ir stāvējusi bez baterijām.
Paldies jau iepriekš!
kāds ir darbības rādius ASV tirgum domātām sistēmām?
vai ir vel kāds mednieks, kas izmanto šo Garmin Astro 220?