Saimniecej mazs gadījums no medībām.Ir jauks vakars (kad vel varēja medīt šnepites)gribējās atpūsties aizgāju uz jauno izcirtumu kur varētu vakarā vilkt šnepes,un kas sanāca pēc pus stundas dzirdu suniši dzen ka prieks.Dze dzen un atdzen ar stirnu kaziņu divi metri no manis noputājušos slapju un grusnu ,un ši skatās man acīs - kas tādā reizē atliek mednikam---
Da veči ko Jūs cepaties tur saimniecej suniši aizklida pa tālu ko padarīsi, un ja vēl dzīvo seši kilometri no ciemata .Jebkuram no mums medniekiem savu reizi sunīši ir grēkojuši-tāpat arī privātmāju saimniekiem tie mēdz aizklist.Šoreiz nostrādaja sircapziņa vai-------- "vai tādas nebija'".Stāsts ir par to ganjau ka saimniece zināja ka suniši iet par tālu.Tāpēc uzskatu ka vaina ir jāuzņemas abām pusēm.
Jā it īpaši šodien ir skaista diena lidot.
Par tiem suņiem neuztraucies, šīs brīvdienas mēģināsim nodzīt pāris mastus tajā rajonā, var būt kāds norausies kādu skrotes gabalu, jo savā laikā to tur bija pa pilnam !!!
Arni,paldies par pieteikšanos palīdzēt bet es šeit Daugavpilī esmu tikai viesis,un man ir jāuzvedas kā viesim.Klaiņojošie suņi viņiem būs vien jāšauj pašiem.Bet palidot gan es tevi varu ielūgt,nav problēmu.Pie reizes varbūt izdosies redzēt no gaisa,kā suņi trenkā bukus,vai vienkārši papriecāties par dabu,jo pagaidām vēl viss ir krāsās.
Andrej, tad jau ta ir karteja likuma nepilniba ja tas cilveks kurs toreiz nobeidza taas laikas nesanema nekadu sodu...!!! Respektivi ja man majas ir slims suns vai ari neapmierina tas ka vins cauram sutkam zvankst vai apkoz majdzivniekus vai vel kas cits, man nervi neiztur es vinu nosauju kaimins to redz un izsauc policiju un nepaslinko piezvana ari uz TV... rezultats tad butu tads ka mani soditu par cietsirdigu izturesanos pret majdzivnieku... Jo ja suns ir slims to iemidzina sertificets vetarsts...! A tur viens idiots noznaudz suni otru nosit ar bomi un viss ir kartibaa...! Laikas ka neka lielakoties ir miermiligi suni tapec vins kautko tadu vareja paveikt...!
Māri :)) kas tad ir šitais:
"3.pants. (1) Medības ir darbību kopums vai atsevišķas darbības, kad, izmantojot medību šaujamieročus, rīkus, metodes vai paņēmienus, tiek izsekoti vai meklēti, ķerti, sagūstīti, ievainoti vai nonāvēti medījamie dzīvnieki. Medībām pielīdzināma medību platībās klaiņojošu suņu un kaķu, kā arī izbēgušu nebrīvē turētu dzīvnieku medīšana (pēc īpašnieka rakstveida lūguma medību tiesību lietotājam). Par klaiņojošiem suņiem (izņemot šķirnes medību suņus) un kaķiem atzīstami jebkurā gadalaikā medību platībās tālāk par 200 metriem no apdzīvotām vietām vai dzīvojamām mājām brīvi klejojoši kaķi un suņi bez uzpurņa vai reģistrācijas žetona."
MK Noteikumi tiek izdoti uz likuma pilnvarojuma pamata un nosaka KĀRTĪBU [var teikt, ka precizē detaļas] kādā tiek medīts, šā paša panta tālākās daļas:
(2) Medījamo dzīvnieku sugas nosaka Ministru kabinets.
(3) Medību termiņus, kā arī gadījumus, kādos iespējamas medības ārpus medību termiņiem, nosaka Ministru kabinets.
Par tiem suņiem neuztraucies, šīs brīvdienas mēģināsim nodzīt pāris mastus tajā rajonā, var būt kāds norausies kādu skrotes gabalu, jo savā laikā to tur bija pa pilnam !!!
"3.pants. (1) Medības ir darbību kopums vai atsevišķas darbības, kad, izmantojot medību šaujamieročus, rīkus, metodes vai paņēmienus, tiek izsekoti vai meklēti, ķerti, sagūstīti, ievainoti vai nonāvēti medījamie dzīvnieki. Medībām pielīdzināma medību platībās klaiņojošu suņu un kaķu, kā arī izbēgušu nebrīvē turētu dzīvnieku medīšana (pēc īpašnieka rakstveida lūguma medību tiesību lietotājam). Par klaiņojošiem suņiem (izņemot šķirnes medību suņus) un kaķiem atzīstami jebkurā gadalaikā medību platībās tālāk par 200 metriem no apdzīvotām vietām vai dzīvojamām mājām brīvi klejojoši kaķi un suņi bez uzpurņa vai reģistrācijas žetona."
MK Noteikumi tiek izdoti uz likuma pilnvarojuma pamata un nosaka KĀRTĪBU [var teikt, ka precizē detaļas] kādā tiek medīts, šā paša panta tālākās daļas:
(2) Medījamo dzīvnieku sugas nosaka Ministru kabinets.
(3) Medību termiņus, kā arī gadījumus, kādos iespējamas medības ārpus medību termiņiem, nosaka Ministru kabinets.