Nu vēl jau var piesaukt Satversmi, kur teikts, ka katram ir tiesības uz īpašumu :D
Bet, varbūt Andis Bricis var norādīt konkrētu spēkā stājušos spriedumu, kur "mednieki ir palikuši zaudētājos", jo tiesa vadījusies pēc Civillikuma un speciālās normas notikuma kontekstā nemaz nav vērtējusi? :)
Pamatīga tēma. Gadījums no mūsu puses. Notika medības, 2 šķirnes laikas dzina cūku. Nomaldījās un blakus rajona teritorijā ienāca saimnieka īpašumā , kur ganījās aitas. Rezultātā viens suns nosists otrs nožņaugts. Saimniekam nekāda soda par suņu noslepkavošanu - PRIVĀTĪPAŠUMA AIZSARGĀŠANA.
Aiziesi pie saimnieka pateikt lai piesien suni un suni nedod dievs nobrauks auto, suni neviens neatradīs līgums tiks lauzts kļūsi par ienaidnieku uz mūžu. Un starpcitu civillikums stāv augstāk par medību likumu un civillikumā ir teikts ka nedrīkst bojāt svešu mantu un suns šajā likuma traktejumā ir manta, vienkārši mērsraga pusē ir bijuši gadijumi kad tiesājas un mednieki paliek zaudētājos. Prātīgāk ir nomedīt un aprakt un protams domāt līdzi vai ir vērts, jo var izrādīties ka saimnieks turpat blakus ogo.
Jā, tēma paplašinājusies :))
"Māris ." - lasi un domā.
Domā, kamēr sapratīsi kontekstu, un to, uz kuru attiecināju iršanu. Ja, protams, galva der kam vairāk, nekā tikai cepures uzlikšnai :D
atceras, atceras! :)
šādas runas man patīk, mazs sunītis, ģimenes mīlulis utt. - aizmirsts tikai piebilst-staigā līdzi vecajiem suņiem un mācās kā lietas notiek-pa mežiem, kaimiņa aitu aploku, vistu būriem. - un kad kaimiņš atnāk sūdzēties, ka redzējis, ka tavs suns vistas plēš - ko? mans suns? nekad!
nav ko ņemties - jāmet ar svinu!
un pēctam vēl jāiet pie saimnieka par patronu latu paprasīt! :D
Bet, varbūt Andis Bricis var norādīt konkrētu spēkā stājušos spriedumu, kur "mednieki ir palikuši zaudētājos", jo tiesa vadījusies pēc Civillikuma un speciālās normas notikuma kontekstā nemaz nav vērtējusi? :)
"Māris ." - lasi un domā.
Domā, kamēr sapratīsi kontekstu, un to, uz kuru attiecināju iršanu. Ja, protams, galva der kam vairāk, nekā tikai cepures uzlikšnai :D
šādas runas man patīk, mazs sunītis, ģimenes mīlulis utt. - aizmirsts tikai piebilst-staigā līdzi vecajiem suņiem un mācās kā lietas notiek-pa mežiem, kaimiņa aitu aploku, vistu būriem. - un kad kaimiņš atnāk sūdzēties, ka redzējis, ka tavs suns vistas plēš - ko? mans suns? nekad!
nav ko ņemties - jāmet ar svinu!
un pēctam vēl jāiet pie saimnieka par patronu latu paprasīt! :D