Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Medību noteikumi.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 25 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 20.11.2009. 14:02

Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2018-11-03 11:12
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: zemgale
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: IZ27M, CZ 550lux(308win)
Medību trofejas: 7
29.10.2009. 19:42
Kuru katru suni, kurš aizmucis no mājām uzreiz nevajadzētu šaut, jo tad karš ar īpasnieku garantēts. Iepriekš var taču pabrīdināt( cilvēcīgi izrunāties!), lai savu blusainīti :) pieskata, jo, redz, viņš zvērus mežā trenkā!ja nesaprot tad ar svinu virsū un viss
Māris
Pēdējo reizi manīts 2009-12-20 00:23
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
29.10.2009. 17:11
Arni, ko es diršu? Pats labāk nedirs. Es izstāstīju to ko man mācija. Es esmu par klaiņojošu suņu šaušanu.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
29.10.2009. 16:17
Paldies Dievam mums cilpotāju mazāk kļuva viens čurkī sēž vai jau nosēdēja savu laiku!!!, bet ir tipa Zaļie kas brēc kad mēs dzenam mastu ka mēs tādi un tādi nelieši tās nabaga stirnas šaujam nost, bet tas ka paši tās cilpas liek uz katras dzīvnieku takas uzskata par normālu parādību. Pie vienas mājas vienkārši ejot mastu atradām 2 cilpas pie tam svaigas pat trosīte nav sarūsējusi, vajadzēs laikam zaļos vai poličus uztramdīt šiem tipiņiem!!!
Indulis
Indulis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-15 13:39
Lietotāja statuss: Lietotājs
29.10.2009. 15:55
Mūspusē atkal suņi bieži iekrīt cilpās kuru noliktas visas mežmalas. Un lielākos masīvos vilks arī ne vienmēr tādu suņuku palaiž garām.
Edgars
Edgars
29.10.2009. 14:42
Masene ir, bet tagad pēdejās 2 nedēļas strādāju līdz 6, bet kad brauc mājās tad ir tumšs.
nezinu tiesa vai ne, viens savā laikā iegādājās gaiseni un izrādījās ka pilnīgi pietiek arī ar to, viņš parastajās svina galviņas līmēja klāt vēl skrotis iekšā un ar to pilnīgi pietika šiem. Pārbaudījis nēesmu jo gaisenes nav un pagaidām nevajag. pilnīgi masenes pietiek!!!
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
29.10.2009. 14:36
Eu, džeki [Māri un Edgar] vai ta nevienam pašam nav masenes? Subsonic patronas, mazliet vējains laiks un miers mājās...
Ja nav, tad par mazu, bet taisnīgu atlīdzību [:D] varu aizbraukt ciemos :))
Edgars
Edgars
29.10.2009. 13:48
Par tiem Locikiem ir tāda lieta ka tieši lidlauks nav mūsu med. platības. Nekas gan kaut kad kļūdīsies un trāpīs ar uz mums, jo mēs netālu tur ar dažreiz tagad kādu mastu pārdzenam! Bet ja tieši centrā tusē pie mistkastēm, tad var būt derētu municipāliem piezvanīt, jo viņi savā laikā trenkāja tos, iemidzināja un veda uz suņu patversmi.
Nez D-pilī ir kāds dienests kas uzrauga blandošos kaķus un suņus, vai tikai Rīgā ir tāds dienests????
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
29.10.2009. 13:43
Edgar,nezinu par kuriem suņiem tu runā bet Locikos buku dzenāšana turpinās.Ja atceries,es tev zvanīju.Es to nokārtotu pats bet nepazīstu nevienu no šejienes medniekiem,izņemot tevi.Aizvakar šos (MĪLUĻUS),divus dzeltenus un vienu melnu,es redzēju pie Lociku miskastēm.Tiem, kuriem jautāju par suņu piederību,visi noraustīja plecus.
Edgars
Edgars
29.10.2009. 12:04
Un vēl visu baru vadīja medību škirnes suns, to protams neaiztiku, bet laikam saimnieks saprata un suņuku ar vairs nelaida nakts pastaigās. Kā saka lai mājās sēž, bet nevis pa mežu blandās!!!!
Edgars
Edgars
29.10.2009. 12:02
Piemēram pa dienu suņuks sēž pie mājas un rāda saimniekam ideālu uzvedību, rej uz svešiem, aizasrgā mantu un māju, tas ir lai nopelnītu maizi, bet vakarā, kad saimnieks iet nakts miegā, suņuks rokas kājās un aidā uz mežu, trenkāt visu kas dzīvs.
diemžēl tāda problēma ir daudzās vietās, un arī mūsu medību platību robežās. Sēžu vienreiz es uz torņa rukšus gaidu, te pēkšņi viss mežs sāk skanēt suņu rējienos, izrādās vairāki suņi sāka dzīt savu mastu, no sākuma sāka ar bukiem, beidzot beidza ar rukšiem. Šajā apkārtnē vēlāk veselu mēnesi ne buku ne rukšu nebija redzams. Pēc kādas nedēļas atkal mēģinu sēdēt uz rukšiem, atkal tie paši suņi dara nedarbus, redzu kādi metri 150 tie skrien pēc buka, pienācās vienu nomierināt uz mūžiem, savādāk nesaprot ne suņuki ne saimnieki, bija brīdināti apkārnes saimnieki par to ja netiks piesieti majās sargi pa vakariem tad vajadzēs dažam šķirties no tiem, jo savādāk nevar, labi vien lieta būtu dzenāt, otra lieta kad tiek atrasti nožmiegti meža dzīvjieki un pārsvarā tie bija jaunie buciņi.
Godīgi sakot pirmo reizi šāvu pa suni, bija žēl, ja, bet vairāk tomēr žēl palika to buciņu.
Rezultātā, pēc tam kad palika mazāk uz vienu suņuku, saimnieki tomēr saprata ka nejokoju un suņus sāka piesiet pa vakariem, tomēr tagad miers mājās, dzīvnieks ganās mierīģi un suņi nevazājas apkārt pa mežiem.