Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
21.10.2013. 16:07
90' gadu beigās "fričos" strādāju par miesnieku. Nažus asinājām tādus, ka tie bija asāki par žiletēm. Un 2-3min. laikā kādus 5-7gab., tā lai divas stundas var strādāt neapstājoties. Jo līdz ko trāpi zobā, tā ar roku nazi vairs neuzvilkt, ņem nākamo. Pēc trāpījuma kaulā vēl var izvilkt. Viss ļoti vienkārši, uz attēlā redzamā aparāta ( līdzīga) smilšpapīra lentas ar ūdeni, uztaisa asmenim vienādu pārasmeni. Pēc tam uz filca (voiloka) ripas ar zaļo pastu, pārasmeni nopulē nost, izpulējās arī visas smalkās švīkas. Un pašās beigās uz smalkā "tērauda" (gan jau ir manīts pavāriem, ovāls dzelzs stienis ar rokturi) ar roku pāris reizes pievelk. Un kamēr esi jauns miesnieks, tikmēr rokas bez spalvām :)
Slēpts
04.03.2014. 23:05
Pašlaik esmu ideālā naža meklējumos. Pielietojums- 100% skineris. Paslaik pašam ir mora lapplander 95. Neko sliktu nevaru teikt- ass pēc velna, uzasināt arī nav problēmu, asumu tur labi, bet priekš dīrāšanas nav īsti perfekts! Pirku kā unversālo, bet kā zināms nekas universāls nav. Kāda pēc pieredzes ir labākā naža forma skinerim?
Gati Kaļva, ja metāls šķita labs, kāpēc neizvēlies Lapplander 90?
Slēpts
05.03.2014. 08:44
Nu nezinu kādus s..us jasapīpejas lai pa tādu piķi kautko pirktu??????
Varbūt apskatījies pašu dārgāko- diezgan daudz ir +/- par sakarīgiem cipariem dabonami + tā apziņa, ka pats arī kko esi darījis, nevis pa 5ls nopircis celtniecības nazi, kuru pat nevar kārtīgi uztrīt un nenodīrājot vienu lopu jāmet ārā! :D
...kāpēc neizvēlies Lapplander 90?
Neesmu turējis rokā, grūti teikt par ērtumu, bet arī tāda iespēja tiek izskatīta- vienīgi pa sakarīgu ciparu lapplanderu vairs grūti atrast. Tāpēc jau prasu- te daudz ir ļoti pieredzējuši mednieki, kuriem, es domāju, šo daudzo gadu laikā vairums lietu ir izkristalizējušās un ideālā naža forma ir atrasta. Un tāpēc lai vēlreiz nav jākāpj uz grābekļa vaicāju pēc citu pieredzes.
Pēc ilgākiem meklējumiem un testiem paliku pie EKA vai Swingblade (viens pīpis). Man svarīgi ir lai rokturis būtu biku lielāks par pašu asmeni ("negurst plauksta") un neslīdētu plaukstās.
Medībām esmu izvēlējies Puma nazīti (bilde zemāk).
Lietoju jau pāris gadu, asmens izliekums dīrāšanai šķiet ideāls. Metāls gan pamīksts, toties viegli un ātri uz galodiņas uzvilkt. Dažreiz aiznesu Stabu ielas nažu meistaram, lai uzšmirģelē (šis gan ikreiz noliek nazi līdz ar zemi, sak', dizainu esmu nopircis, ne metālu).
Jāatzīst, ļoti pietrūkst "vēdināmā asmens", tādēļ tuvojošos Ziemassvētku kontekstā raugos uz augšminēto Swingblade.
Varbūt apskatījies pašu dārgāko- diezgan daudz ir +/- par sakarīgiem cipariem dabonami + tā apziņa, ka pats arī kko esi darījis, nevis pa 5ls nopircis celtniecības nazi, kuru pat nevar kārtīgi uztrīt un nenodīrājot vienu lopu jāmet ārā! :D
Neesmu turējis rokā, grūti teikt par ērtumu, bet arī tāda iespēja tiek izskatīta- vienīgi pa sakarīgu ciparu lapplanderu vairs grūti atrast. Tāpēc jau prasu- te daudz ir ļoti pieredzējuši mednieki, kuriem, es domāju, šo daudzo gadu laikā vairums lietu ir izkristalizējušās un ideālā naža forma ir atrasta. Un tāpēc lai vēlreiz nav jākāpj uz grābekļa vaicāju pēc citu pieredzes.
Lietoju jau pāris gadu, asmens izliekums dīrāšanai šķiet ideāls. Metāls gan pamīksts, toties viegli un ātri uz galodiņas uzvilkt. Dažreiz aiznesu Stabu ielas nažu meistaram, lai uzšmirģelē (šis gan ikreiz noliek nazi līdz ar zemi, sak', dizainu esmu nopircis, ne metālu).
Jāatzīst, ļoti pietrūkst "vēdināmā asmens", tādēļ tuvojošos Ziemassvētku kontekstā raugos uz augšminēto Swingblade.
Ļoti labs asmens materiāls, forma, izmērs.
No šī saita arī sūtīju, rekomendēju.