Paldies par viedokļiem. Otrajam(pirmajam) gludajam ir Burris XTS kolimators, tādēļ meklēju tieši optisko tēmekli. Uz spicā man ir Leu VX-III. Par VX-II lasīju, ka esot krietni švakāks. Vēl atradu infu, ka mazajam Monarham ir citi(sliktāki) stikli no ĶTR, nekā citiem sērijas eksemplāriem ar lielākiem stikliem. Bet tas no sērijas - viena tante teica. No dažādiem informācijas avotiem esmu izlobījis, ka NIKON cenu grupā līdz 160LVL esot labākais mums pieejamais variants.
Burrisa kolimators ir OK, nekādu pretenziju, lai gan esmu aplasijis visus tos "ekstrēmos" loriņus, kas aizsedz redzeslauku pat tēmējot ar abām acīm vaļā.
Ja velies iegādāties kolimatoru, iesaku Zommerā papētīt mazo Aimpoint Micro R1, tad pasūtīt kaut vai DNRSp, vai arī noskaidrot par Leupold Tactical Prismatic Illuminated Circle, esot baigais vells, bez baterijas strādājot. Galvenais šo verķu pluss ir mazie gabarītizmēri.
Domāju, ka Monarch X jau ir Swaro līmenis, tik pats redzi, ka ar palielinājumu tā pašvaki priekš snaipinga, bet tas ar izgaismoto priekš medībām IMHO pa dārgu.
Ja velies iegādāties kolimatoru, iesaku Zommerā papētīt mazo Aimpoint Micro R1, tad pasūtīt kaut vai DNRSp, vai arī noskaidrot par Leupold Tactical Prismatic Illuminated Circle, esot baigais vells, bez baterijas strādājot. Galvenais šo verķu pluss ir mazie gabarītizmēri.
Pašam smiekls nenāk, vai varbūt Tu visus esi nolēmis uzjautrināt?