Vienīgais, ko varu ieteikt Ivo, vispirms izlemt, kādam mērķim pērk opt.tēmekli - medības, sporta šaušana, tālšaušana, tad izstaigāt(izbraukāt) medību veikalus un iztaustīt optiskos tēmekļus, izskatīt tīkliņus un tad izlem PATS, kas liekas vispiemērotākais. Leupolds, Bushnell, Svarowski ir Zommerā, Zeiss, B&S - Strēlniekā, Kaps ir Dupleksā, Kahles Azūrā pie Holsteriem, cik saprotu jāaizbrauc arī uz Jēkabpils Hubertu lūkot Meoptu un vēl kaut kas labs viņiem ir, tikai japiezvana uzzināt. Jelgavā ir Burris un Docters, Talsos arī jabūt kam labam, u.t.t., varbūt man ir veca info. Kāpēc izdevīgi pirkt ASV? Eiropā ražotās optikas tur nav lētas, jo lielākoties ekskluzīvas, bet amerikāņu vietējo ražotāju produktu cenas ir atbilstošas kvalitātei. Labas optikas cenas Latvijas veikalos mēs visi labi zinām.
P.S. A kas Docter ir sliktāks par Meoptu?
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
17.10.2007. 16:42
Par pielietojumu viss uzrakstīts manā iepriekšējā postā - tikai un vienīgi medības tuvās un vidējās distancēs. Neredzu lielu jēgu tērēt laiku un braukāt pa veikaliem - tāpat kvalitāti veikalā novērtēt grūti, es teiktu - neiespējami. Kas attiecas uz tīkliņiem, tad minētajam pielietojumam neredzu jēgu saspringt uz tīkliņa izvēli, tas ir pēdējais kas man interesē, galvenais ka ir izgaismots krusts. Runājot par Eiropas vs Amerikas ražotāji - nu nav tā ka amerikā ražo mēslus, tur ražo arī labas kvalitātes optikas, kas tomēr pie līdzvērtīgas kvalitātes ir lētākas par Eiropas lielajiem brendiem. Pērkot Zeiss, Swarovski, Kahles utt., mēs lielu daļu no cenas samaksājam par skaļo zīmola nosaukumu, bez tam mūsu veikaliem vēl patīk uzlikt 50-100% uzcenojumu ražotāja cenai. Es personīgi uzskatu, ka amerikāņu optikai būs labāka price/performance attiecība. Pie tam tagad dolāra kurss ir tāds, ka tā vien nagi niez kaut ko no aizjūras pasūtīt!
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
17.10.2007. 16:45
Michael un Andi - paskaidrojiet lūdzu man, kāda mārrutka pēc medību ierocim vajadzīgs MilDot tīkliņš? Nu nav nekādas vajadzības medībās šaut tālāk par 200m! Sporta šaušanā ne tik šāds tīkliņs nav vajadzīgs, jo ieroci piešauj konkrētā distancē un tajā distancē arī zvetē.
Nu tas vairaak domaats lapsiniekiem shaut pa afigenaam distaanceem, jo tie viltiigie zveerinji manaas plavaas negrib laist tuvaak par 300 m. Un veel baigi patiik shaut uz lielaam distanceem...nu neko sev nevaru padariit...
17.10.2007. 20:11
Jā, man arī ir .223 Rem stobrs priekš lapsām, bet 2 ziemas ko esmu braukājis pa laikiem un mēģinājis lapsas pašaudīt, diemžēl neesmu varējis trāpīt nevienai pašai! :( ļoti gribētu piešaut ieroci uz 200m, bet NAV KUR TO IZDARĪT! Manuprāt medniekiem Latvijā viena no lielākajām problēmām ir šautuvju trūkums. Vismaz Jelgavas pusē tā ir. Tuvākās šautuves ir Dobelē un Bauskā, bet arī tur ir tikai skrejošā cūka un šķīvīši. Karabīni piešaut nevar.
Kā jau Es rakstiju, tad kad bijām Hubertā, mēs salīdzinājām DOCTERu ar MEOPTU. Atšķirība bija acīm redzama. Dzidrums līdzvērtīgs, bet redzes lauks MEOPTAi bija stipri lielāks - abas apskatītās optikas 3-12x56, protams izvēle krita uz MEOPTA. Saimnieks apgalvoja, ka šie esot MEOPTA pārstāvji, bet speciāli pasūtīt kādu modeli nevarot, jo šīs optikas esot ļoti pieprasītas pasaulē un paši pārstāvji gaidot pasūtijumu rindā pa pus gadam. Tādus SWAROVSKI stendus ar optiku izvēli nekur citur neesmu redzējis. Vēl pārdošanā bija S&B un tas Japānis SHIRSTONE. Kopumā kādi seši optiku brendi, nu vispār iespaidīga izvēle, cepuri nost.
18.10.2007. 09:02
Papētīju optiku modeļus Meoptas mājas lapā, tiešām izskatās interesanti. Un cenas ASV i-bodēs lētākas kā Leupoldam, tas priecē. Vienīgi likās dīvaini, ka medībām krēslā paredzētajām optikām Meostar sērija - "Designed for low light, dawn or dusk conditions, the Meostar line offers an illuminated center dot option in our RD models and a completely illuminated reticle in our KD model." - ir lēcas ar diametru 22 mm !!! Vai tad ar tādu var medīt krēslā? Savukārt lielāka diametra lēcām nav pieejams palielinājumu diapazons 1-4, kas man lieti noderētu, jo pārsvarā šauju distancēs līdz 150m. Manuprāt medībām krēslā tomēr primārā lieta ir vismaz 50mm lēca, vai varbūt es kļūdos?
Nu tad tā!
Burrisā neesmu vīlies, tikai - tīkliņš pa resnu (priekš manīm), palielinājums pa mazu un slēgtie regulēšanas mehānismi. MARK4 ir ļoti labs tīkliņš LTR. Burrisa tīkliņš Ballistic Mildot ir vienkārši super. Bet pa resnu!
Mildot ir vajadzīgs attāluma aprēķināšanai un šaušanai īsā laikā ar "iznešanu".
Ivo, objektīva izmēram nav nozīmes! Galvenais ir stiklu kvalitāte. MEOPTA ar 22mm objektīvu būs gaišāks kā HAKKO ar 56!!! ;)
Sporti arī ir dažādi, gadās, ka distanci uzzini 5min pirms šaušanas!
19.10.2007. 14:14
MEOPTA ar 22mm objektīvu būs gaišāks kā HAKKO ar 56 - vot šitam apgalvojuma ļoti gribētos ticēt, bet fizikas likumi kā reiz ir tie likumi, kurus pārkāpt tomēr laikam nevar. Lai cik gaišs arī nebūtu stikls, tomēr 22 mm liekas par maz. Galu galā arī Swarowski un Zeiss ražo optikas ar 56mm lēcu, tātad tomēr izmēram ir nozīme!
Pagaidām esmu apstājies pie NIKON MONARCH GOLD 30MM 1.5-6X42 MATTE GERMAN #4 RETICLE. - maksā 560$ Varbūt tomēr derētu pameklēt kaut ko līdzīgu no Kahles, bet tur cena būs 2x augstāka.
Uzdevu jautājumu guns.ru forumā, tur man ieteica tomēr ņemt 50 mm. Nu, OK esmu izlēmis, ka palieku pie 42 mm, kas pie maza palielinājuma būs pietiekami gaišs. Kaut gan, ja zinātu, ka 22mm būs tikpat gaišs, nedomājot ņemtu ciet.
P.S. A kas Docter ir sliktāks par Meoptu?
P.S. Atradu Zeissam interesantu tiiklinju Rapid-Z 1000... domaats 308. un tiiklinsh izkalkuleets liidz 1000m...Tiiri interesanti...
Burrisā neesmu vīlies, tikai - tīkliņš pa resnu (priekš manīm), palielinājums pa mazu un slēgtie regulēšanas mehānismi. MARK4 ir ļoti labs tīkliņš LTR. Burrisa tīkliņš Ballistic Mildot ir vienkārši super. Bet pa resnu!
Mildot ir vajadzīgs attāluma aprēķināšanai un šaušanai īsā laikā ar "iznešanu".
Ivo, objektīva izmēram nav nozīmes! Galvenais ir stiklu kvalitāte. MEOPTA ar 22mm objektīvu būs gaišāks kā HAKKO ar 56!!! ;)
Sporti arī ir dažādi, gadās, ka distanci uzzini 5min pirms šaušanas!
Pagaidām esmu apstājies pie NIKON MONARCH GOLD 30MM 1.5-6X42 MATTE GERMAN #4 RETICLE. - maksā 560$ Varbūt tomēr derētu pameklēt kaut ko līdzīgu no Kahles, bet tur cena būs 2x augstāka.
Uzdevu jautājumu guns.ru forumā, tur man ieteica tomēr ņemt 50 mm. Nu, OK esmu izlēmis, ka palieku pie 42 mm, kas pie maza palielinājuma būs pietiekami gaišs. Kaut gan, ja zinātu, ka 22mm būs tikpat gaišs, nedomājot ņemtu ciet.