Pats jau gadus piecus lietoju Browning A-Bolt Shotgun 12kal magazīnas "karabīne" ar 55cm vītņoto stobru un Aimpoint sarkanā punkta tēmekli.Kas attiecas uz šaušanas precizitāti, tad jāsaka ,ka viss ir atkarīgs no lietojamās munīcijas.Pārlapojot savus iepriekšējo gadu pierakstus varu teikt ka manam Browning topā ir D Dupleks Monolit28 grupa 45mm/50 m un Rottweil Brenneke Gold (speciāli vītņotajiem stobriem) 60mm/50m .Diemžēl pēdējās esot noņemtas no ražošanas un to vietā tagad tiek tirgotas Rubin sabot (esmu izšāvis vienu sēriju 120mm/50m). Medībās pārsvarā lietoju sezonas beigās uz cūkām , jo šaujot aizaugušās vietās nekad nav bijis jābaidās ,ka lode ,skarot šķērsli, varētu novirzīties no mērķa.Brenneke Gold 39g praktiski jebkuru cūku aptur uz vietas un ar ievainoto meklēšanu nav jānopūlas.Jāteic gan ,ka ar šo ieroci neko lielāku par trisgadnieku kuilēnu šāvis neesmu.Vienreiz esmu šāvis alni- pēc trāpījuma krūtīs šaujot no priekšas apm 50 m attālumā divgadīgs bullēns vispirms apsēdās uz dibena un tad nogāzās uz sāniem nepasperot ne soli. Kas attiecas uz šaušanu ar renkuļiem- vienreiz izšāvu no 10m attāluma grāvja nogāzē.Izkliede pārsniedza 2m un es uz visiem laikiem izsvītroju renkuļus un skrotis no šī ieroča munīcijas saraksta. Lodes forever.
Ne spalvas!
Lai netaisītu jaunu tēmu,pie reizes gribu noskaidrot,vai es savā BROWNING 3006 pusaut.,drīkstu bāzt 3006 RWS,jo uz stobra ir rakstīts BAR KALIBER 30-06 SPRG ONLY.Pārmērot patronu-viss tas pats kā spr.Sakiet lūdzu,tīri intereses pēc,iekš kā fizika.Mans jautājums radās pēc Ulda piedāvājuma,jo kādreiz kļūdas pēc šīs patronas esmu nopircis.Vispār noskatījos vdeo,kā kārpu cūka paliek uz vietas un atcerējos par šīm patronām.
"KALIBER 30-06 SPRG. ONLY" nozīmē ka drīkst šaut tikai ar 30-06 munīciju. "30-06 Springfield" ir 30-06 munīcijas pilnais nosaukums. Munīijas režotājs nav savrīgs.
"BAR" ir ieroča modelis.
Kas attiecas uz renkuļu izkliedi tad pareizi bija jāasaprot tā , ka izkliede 2m ir 10 metru distancē. Dzinējmedībām šis varētu būt gandrīz ideāls ierocis,jo šaujot ar smagajām dludstobra lodēm normālā distancē (līdz 75m)rezultāti parasti ir vairāk nekā apmierinoši, vai nu garām vai arī medījums guļ tur pat uz vietas.Par mīnusu varētu uzskatīt to ,ka par skrošu vai renkuļu izmantošanu vilka ,lūša vai lapsas gadījumā gan nav ko domāt, izņemot ,ja jūsu rīcībā ir aatēlos redzamās bises , kurām tikai viens stobrs ir vītņots , bet otrs gludais.
Ne spalvas!
Ne spalvas!
"BAR" ir ieroča modelis.
Ne spalvas!