Gudrs vai ne, bet katru dienu atbilstosi laika apstakliem plinti parsaut netaisos, talummeru , termometru , baromeru kalkalatoru, slapekla balonu lai atdzesetu patrontelpu un vel nezin ko uz medibam lidzi nenemu, lai tiesi tas dienas laika apstakliem gaisa mitrumam, blivumam un temperaturai izveletos pareizo korekciju...:) Aivaram ka sporta savejam ir savi argumenti un prasibas,kas nav slikti, tacu ne jau katram ierindas medniekam visa ta kimija ir vajadziga, jo ka jau Ivars piebilda ne jau katra merkis ir odam pautus atsaut...!
...Gudrais Janis ieviesies,kas visu zin!,:),man gan nav skaidrs un es tikai macos,:). praktiskaja sausanaa vislielaka ietekme uz lodes lidojumu ir pulvera temperaturai. trapijuma izmaina ir ne tikai pa vertikali,bet ari jebkura cita virziena,jo mainoties lodes atrumam mainas stobra vibracija. jo mazaka patrona (mazak puvera),jo lielaka temperaturas ietekme.ipasi jutigas ir 22LR patronas. silta no iekskabatas panemta +20C nekavejoties izsauta patrona trapis 50m distance ap 20cm augtak neka -15 gradi lauka atdzisusi. lielos attalumos ietekme gaisa blivums (auksts gaiss ir blivaks) saujot uz precizitati atkartotus savienus ar uzkarsusu patrontelpu ir jaseko savienu intervalu vienmeribai.ja parteme par ilgu ,tad vajag parladet citu patronu un izladeto likt lai atdziest.,...bet,no plavas skunii var trapit tapat neievertejot ne karstumu,ne aukstumu.,:)
Nafig vajag tadus eksperimentus katram skaidrs ka stomra temperatura ietekme trapijuma vietu, bet ne jau tapec es veiktu korekcijas optika, pec diviem savieniemm stobrs jau ir labi uzsilis un ko tad regulet kikeri un saut talak...?!? Tagad tu zini ka nosalusi plinte iet zemak, tad teme lapsai pa mugurkaulu un viss...!
Pamēģiniet eksperimentu-bija interesanti.Ar siltu plinti 22wmr tikko no seifa ietinu vatenī ieliku siltā mašīnā aizbraucu un tikko iztinis plinti lai vēl neatdziest izšāvu pa mērķi no ļoti laba balsta 90m.Ārā apmēram-13grādi sals,atstāju plinti pie koka uz10min ,pats mašīna ar čomu klausos mūziku.pēc 10min otrs šāviens kad plinte atdzisa bija apm 5 cm zemāk,tad sapratu kāpēc iepriekš nevarēju precīzi pieregulēt.Pamēģiniet paši arī ar citiem kalibriem,kamēr ziema...aprakstat rezultātus.
Agrak bisitei veciem bija pasladetas ziemas un vasaras patronas, ziemas bija ar lielaku pulvera devu...! Ja ar karabini uz 100 metriem nesauj neko mazaku par zaki tad jadoma ka nav ko uztraukties, ziemaa ar ir plusi tadi pasi ka vasaras vesakas naktis...! Un kas tur uzskatija ka plinte ir japarsauj vairak ka divas reizes gada isti neredzu pamatojumu, ja nu vienigi kiniesu aluminija kronsteini regulari izkustas!!! :):):)
Int,nu protams, ka ar lāzerpatronu un salu te nav pilnīgi nekāda sakara.Nu mēģini palasīt starp teikumiem.Doma bija tāda,ka ja tiešām vairāk nav kur piečakarēties,kā pie ložu trajektorijām pie zemām temperatūrām un protams ar trajektorijas korekciju šāviena brīdī vai speciāli mīnusiem, piešaut karabīni,es gribēju pajokot,ko drīzāk darītu es.Nu, ja Tu vēl tagad nesaprati, tad droši vien nesaprata neviens, un es visiem atvainojos par neizdevušos joku.Norakstīsim to uz izslimoto plaušu karsoni.Varbūt arī šo nevajadzēja -kāds nesapratīs.
Māri Markov- lasīju padomu tekstu Ritvaram vairākkārt, gan tāpat, gan pautus laizot, vienalga neredzu to, ko dos lāzerpatrona sala laikā atšķirībā no tā, ko rādīja plusos? Dabiski, ja iet ne tā, tūlīt uz šautuvi, labs variants arī šī patrona optikas punkta kontrolei, bet pričom te sals???
http://talks.guns.ru/forummess...