Ja ir sals, tad diennakti pirms medībām patronas ielieku mašīnas bagāžniekā ,lai aklimatizējas un medībās nekādā gadijumā nēnēsāju aiz pufaikas,tas nav motils.Somi protams krievu uzmeta,bet ja ārā ir -20 un kabatā +15,tad es domā ka var iedomāties ,kas notiek 10 minūšu laikā, patronas iekšpusē un kā tas deg.
Nu salam pilnīgi neko.Palasi vēlreiz manu tekstu un mēģini iedziļināties,ka ja sunim nav ko darīt viņš guļ uz sliekšņa un laiza p....s.Mēs turpretī forumā piesienamies pie otra tekstiem,pat tā kārtīgi neizlasījuši.Es braucu katru sestdienu uz medībām,gan siltā,gan aukstā laikā,un pat nedomāju lielāku mīnusu pēc pārregulēt optiku.Un lai cik,tas nebūtu jocīgi,kad es šauju,tad krīt.Nu es taču nevaru šeit stāstīt pasakas,jo forumā piedalās mednieki,kuri mani pazīst un zin kā es šauju.Mana doma bija tāda,ka ja vairāk nav ko darīt ,tad vismaz pie minusiem nav ko piesieties,jo šis ir mednieku,nevis snaiperu forums.Un ja tik ļoti gribās taisīt korekcijas,tad nedomāju,ka mēs esam tādi faķīri,ka no rokas šaujot pa skrejošu cūku, mēs taisisim mīnusu pēc, korekciju uz augšu, par kaut kādiem centimetriem.Un vēlreiz izlasi manu rakstīto.Atvaino par asāku toni.
Ko tad dos lāzerpatrona sala laikam? Manuprāt, tā ir domāta, lai konstatētu, ka stobrs ir uz lauka pusi, bet optikas punkts uz šķūņa durvīm, lodes trajektoriju tā taču nerāda!
Ritvar,nopērc lāzerpatronu,ar ko reizēm pārbaudīt,un miers.Nu,nešausi Tu cūku uz 300metriem.Un vislabāk Tev paskaidroja Juris.Nu nepāršausi taču katru sestdienu karbīni,kad pat 20grādu robežās mainās gaisa temperatūra.Tūlīt vēl sāksim mērīt rasas punktu.)))))))))))).Ja man ir aizdomas,es pret jebkuru reljefu pa A4 formāta kartonu iztaisu vienu šāvienu un basta.Nu ja Tu dzīvo pilsētā,tad būs problemātiskāk,obligāti šautuve.Es pats uz šobrīdi zondēju informāciju par lāzerpatronu.
Ir viedoklis par patronām kuras paredzētas gludstobra ieročiem, par tādām lodēm kuras ir plastmasas apvalkā vai ar plastmasas vadīklu (asti) vai kā Monolit lode ar plastmasas gredzenu, plastmasa mīnus grādos kļūst ļoti cieta un tāpēc var ļoti nozīmīgi ietekmēt lodes trajektoriju.
Labs risinājums ir Brenneke lodei tā saucamā aste taisīta no "voiloka"
Pirms šaušanas neviens eļļu stobrā neatstāj, lai piedeg. To tik gaisenei var darīt un arī bīstami, jo detonācija kā dīzeļdzinējā, var virzuli sabeigt, ja atsperes gaisene.
Nezinu, Valdi, kādā zemākā temperatūrā tu piešausi, lai visai ziemai der.Vienu sestdienu būs nulle grādu, citu sestdienu -15. Un tad medībās ar termometru iesi vienmēr. Labāk jau palasīt krievu-somu kara snaiperu pieredzi. Viņi šāva pat -30 līdz -40 grādos un citu metodi nelietoja, kā manis minēto.
Labs risinājums ir Brenneke lodei tā saucamā aste taisīta no "voiloka"
Nezinu, Valdi, kādā zemākā temperatūrā tu piešausi, lai visai ziemai der.Vienu sestdienu būs nulle grādu, citu sestdienu -15. Un tad medībās ar termometru iesi vienmēr. Labāk jau palasīt krievu-somu kara snaiperu pieredzi. Viņi šāva pat -30 līdz -40 grādos un citu metodi nelietoja, kā manis minēto.