lodes aatrums izmainaas arii deel stobra diametra samazinaasanaas,stobra smeervilu bliivuma palielinaasanaas,degsanas aatrums izmainaas uz katru graadu apmeeram par 1 daliits ar 313 dalu par katru izmainas graadu...vispaar teerauda sarausanaas koeficients ir vairaakas reizes lielaaks nekaa svinam bet mazaaks nekaa varam...
Slēpts
14.12.2009. 20:28
Protams tā neviens nedara,bet pareizi ir pāršaut arī pie zemām temperatūrām ,jo trāpījums pa ļubomu izmainās pi - un pie+ grādiem.
Aukstā laikā pulveris lēnāk deg, iespējams sadeg nepilnīgi un patrontelpā zemāks spiediens. Līdz ar to lodei mazāks sākuma ātrums un pavisam cita trajektorija. Šaušanas sacensībās uz precizitāti, kuras gadās ka notiek aukstā laikā, veči tur patronas kabatās tā tik un liek stobrā pa vienai, pirms tam vēl brīdi pasildot plaukstā :D
Valdi > ieroci piešaut 2 reizes gadā- tad nu gan- nesmīdini tautu.
Kautgan - ja ierocis 2 reiz gadā tiek izņemts tikai no seifa, tad gan piekrītu!
Slēpts
14.12.2009. 20:20
Tāpēc arī ierocis ir jāpiešauj 2reizes gadā vasarā un ziemā, ja paredzēts medīt ziemas sezonā, jo mainās atmosfēras blīvums un pie zemākām temperatūrām lodes sākumātrums ir mazāks un gaisa pretestība lielāka līdz ar to trāpījums iet zemāk, ja labi pazīst savu ieroci un šauj ar vienu munīciju pietiek ar korekciju, bet pa papīru tāpat mīnus grādos pāris reižu jāizšauj, lai redz kur iet.
Esmu dzirdējis ka aukstam gaisam ir lielāks blīvums,tas nozīmē arī lodei lielāka gaisa pretestība. Tāpēc uz lieliem attālumiem iet zemāk.
Slēpts
14.12.2009. 18:57
Mans viedoklis-ja nēsi tālšāvējs tad tik trakas novirzes nebūs lai aizšautu galīgi garām.Katrā ziņā no šķūņa laikā gan jau trāpīsi! :D
Paņem salā un vienu dienu aizbrauc lapsas pameklē-tad ar redzēsi kā ar trāpīšanu.
Valdi, vari pamēģināt, bet ja mehāniskīe tēmekļi uz stobra virsū, tad zvēru ieraugot, nevajag zaudēt savaldīšanos, jo var palikt bez....
Man pietiks ar patronu aptveri glabātu +15 grādu temperatūrā.
Par to spico nezinu, bet kā kaut kur lasīts tika ka gludā patronas labāk nēsāt siltākā vietā, jo pulvera sadegšanas ātrums nedaudz mainās pie mīnus grādiem. Domāju spicajam tas ar nedaudz ietekmē, bet varu saderēt ka tik traki neietekmē sals lodes trajektoriju un ātrumu lai tu nevarētu 150 m trāpīt pa kuili. jā ja šausi 1000m tad jāņem vērā vējš, sals, un citi faktori, bet tā nekādas lielas starpības nevajadzētu būt!!!
Kautgan - ja ierocis 2 reiz gadā tiek izņemts tikai no seifa, tad gan piekrītu!
Paņem salā un vienu dienu aizbrauc lapsas pameklē-tad ar redzēsi kā ar trāpīšanu.
Man pietiks ar patronu aptveri glabātu +15 grādu temperatūrā.