Šodien vārdadienu svin Didzis, Gaidis, rītdien - Henrijs, Jete, Henriete
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Dažādu krāsu filtri lukturiem

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 18 lietotāji. Komentāru skaits 3. Pēdējais viedoklis 25.01.2010. 20:54

Aldis
Aldis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-02 23:43
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Riga
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
23.01.2010. 22:13
Dzintars, lazers atshkjiriibaa no cuuku lampas staro ljoti shauraa spektraa un visi elektromagneetiskaa starojuma vilnji ir koherenti, respektiivi vienaa faazee.
Gan redzama gaisma, gan IR ir elektromagneetiskie vilnji, tikai to vilnja garums ir dazhaads. Saule piemeeram staro visaa spektraa, no rentgena liidz IR.
Cuuku lampa vienkaarshi vairaak!!! staro IR spektraa, vot i visa matemaatika :)
Zilaas auto XENON lampas atkal staro vairaak uz UV pusi, salidzinot ar parastajaam spuldziiteem. Vispaar jau pashi XENON razhotaaji apgalvo, ka vinju gaisma esot maksimaali tuvu saules gaisma, bet nu hvz ... saule man tik zila/balta neliekas :)
Par raadaamkocinjiem un meerkja raadiitaajiem tev arii iisti nav taisniiba. Tie ir visiistakie laazeri, vienkaarshi tie ir pusvadiitaaju laazeri, bet buuutiiba iekshaa ir taada pat, kaa laazeriem ar rubiina stieni iekshaa. Ar intensitaati tam nav nekaada sakara, jo iebliezhot kautko lielaaku acii, otreiz par to nedomaasi un nav jau arii vajadziibas.
Savukaart staru divirgjence (neparaleeli) veidojas viesiem laazeriem, tikai taa ir vai lielaaka vai mazaaka.
Slēpts
23.01.2010. 22:32
Mani novērojumiliecina- ka cūkas "jūt" IR gaismu - no nakts optikas- gan arī redz sarkano gaismu. Bet no sarkanās gaismas man buks nebaidījās pat 5 metru attālumā:) Spīdināju krietni- bet nelikās nezinis:)
Es personīgi sarkano lukturīti, kuru te Arnis P. slavēja, lietoju tikai, lai varētu labi saskatīt jenotus, un tos klusi ar maseni novākt. izgaismojot ar parasto gaismu- tomēr viss mežs paliek balts. un ir bijis ka to lietojot- tālāk nobrīkšķ krūmi un kāds lielāk zvērs aiziet...
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2018-11-03 11:12
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: zemgale
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: IZ27M, CZ 550lux(308win)
Medību trofejas: 7
25.01.2010. 20:54
sakanais filtrs dod to, ka pats pēc uzspīdināšanas īpaši neapžilbsti. Stirnas neredz kvēldiega gaismu, tapēc tās ar nebaidās (autokursos teica) neonu ksenonu redz. Brieži redz visu, bet cūkas uz tumša fona vismaz ar sarkano filtru pats neredz! :) jenots gan nav ātrs dzivnieks un viņam tas vai filtrs ir vai nav, vairs nevar nospēlēt nekādu lomu.