Tēmas nosaukums - kā uztaisīt barotavu cūkām? Lūdzu padomus , ja var ar bildēm...
Informācija
Šajā diskusijā piedalās 19 lietotāji. Komentāru skaits 4. Pēdējais viedoklis 17.02.2010. 17:36Līdzīgās tēmas

Aldis
Pēdējo reizi manīts 2016-04-26 21:38
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību trofejas: 98
13.02.2010. 08:47
Grods tas nav,līdzīgs gan ir.Tas ir nogriezts no 6m trubas.Tās trubas varētu būt domātas caurtekām vai ūdens vadiem tā īsti nemaz nezinu.Man tādu gabalu sakārtoja, un es uzreiz ieliku lietā.Materiāls ir ļoti ciets,kaut kāds sakausējums ar parasto bori nemaz nevarēja izurbt caurumu priekš skrūvēm,tad ņēmu pabedīta tad ja.Diametrs viņai ir 1m augstumā ari 1m sienas biezums 25mm.Tie burti varētu būt marķējums gan jau viņš bijis garāks,bet griešanas procesā palicis īsāks.Ja cūkas apakšējo daļu nenograuzīs tad vajadzētu stāvēt ilgi,nu būs jācenšās lai visu laiku būtu graudi iekša tad varbūt negrauzīs tās koka daļas.

Ivars
Pēdējo reizi manīts 2016-09-09 09:49
Atrašanās vieta: Jūrmala
Medību stāžs: 17
Aprīkojums: TOZ34E 12kl
Suņi: Igauņu dzinējs
15.02.2010. 10:30
Pēdējā konstrukcija ar grodu/nogrieztu trubu ir ok, bet ir viena lieta, ko es ieteiktu darīt savādāk. Proti, nelikt riņķī apakšējai platformai "bortiņus" un visu to pasākumu pacelt 10 -15 cm no zemes. Pretējā gadījumā ziemā un lielā sniegā (kā šogad), tur sakritīs iekšā sniegs, klāt vēl mitrums, un tad tur viss aizsalst ciet, un nekas nebirst ārā. Nu un jā vēl var, iekšā grodā/ trubā ielikt "konusu", kas nodrošinātu, ka visi graudi izbirst ātrā un iekšā nekas nepaliek, pretējā gadījumā tie siltā laikā sāk dīkt un pūt, un tas arī nav ok (bet ja noņemama visa augša, tad tas nav tik traki).

Aldis
Pēdējo reizi manīts 2016-04-26 21:38
Medību trofejas: 98
15.02.2010. 17:04
Ivar L.Viss kā tu raksti man jau ir izdarits.Divas barotavas man ir no betona grodiem viens 1,0m otrs 1,20 m iekšā ir konusi.Grodi uzlikti uz ķieģeļiem un apakšā betona plāksne 15cm biezumā. Viss tas strādā labi,bet man nepatik viena lieta ja graudiem pieber klāt kukurūzu vai zirņus,es nezinu kas to izdara,aizdomas krit uz jenotu,vienā vakarā apkārt grodam ir ļoti daudz izkastu graudu.Tagad nopirku kameru tad jau redzēšu kurš ir tas ļaundaris.Tāpēc trešajam grodam izdomāju uzlikt "bortiņus" un vēl domāju pacelt no zemes, es domāt kādus 40cm.Man jau ir doma vasarā tos betona grodus vai celt uz augšu kādus 30cm vai likt "bortiņus",var būt tie paši buki izkaš tos graudus ,bet ja būs tas "caurums" augstāk tad vajadzētu būt pa smuko.Tādas manas domas.

Alvis
Pēdējo reizi manīts 2015-06-10 16:28
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Balvi
Medību stāžs: 7 gadi Tibetā
Aprīkojums: Mauser M12(7x64) extreme + Kahles Helia CSX ; IŽ-12 12/70
Medību trofejas: 2
17.02.2010. 17:36
Neesmu autors, bet šāda veida barotava darbojas ideāli, nav katru pārdienu jābraukā piebērt klāt - iekšā var iebērt vairāk nekā 10 maisus!

Patīk - 1