Mana ace lūr uz deltiņu 2.5-10x56 tāpēc arī jautāju.Un par mazo ciparu dzinējmedībām,kaut kur diskusijā,(ja nemaldos viens no Grīnbergiem), jau pieminēja,ka to cipariņu vajag mazāku.Vispār, nevienam no vietējiem nav,bet gribētos vienu dienu ar tādu pastaigāt,palūrēt.Es gan šauju ar abām acīm vaļā bet labāk ja tas lenķis ir lielāks.Piem.salīdzinoši paskatīties savā un tūlīt 1.5-niecē. Nu kaut kā tā,ceru,ka saprati.
kautko kāds putro 2.5-10 buus iistais palielinaajums, vai arii 3-12. nekad nebiju dzirdeejis par 2.5-12 palielinaajumu (un arii tagad pagooglojot nekas tāds "lētajam galam" vienkaarshi NAV).
taatad, Aivar, kaa tur iisti bija ar to 2.5 un 3 starpiibu vai 9 un 12 ;)
Bez šaubām starp 2,5 un 3 uz aci atšķirības nav , kas attiecas par 9 vai 12 nu te var just atšķirību ,tagad uz cūkām ir ieregulēts x5 ,bet esmu arī izmantojis x12 uz bukiem.
Aivar,noteikti esi mēģinājis pārbaudīt,cik liela"šķirba"starp 3 un 2,5 . Gribēju jautāt vai esi skatījījies pārmaiņus-gan vienā ,gan otrā.Un pie reizes,vai efekts ir no 12,salīdzinoši ar 9,un vai pašam iznāk izmantot arī paliel.12.
Gadus 5 atpakaļ nopirku Hubertā pirmo optiku 3x9x50 bija tikai viens trūkums-nebija sarkanā punkta ,jo tam pārdevējs nedeva garantiju man ir 30-06 , gadus 2 atpakaļ nopirku ar punktu 2.5x12x56 - apmierināts kā sivēns (ir vēl arī binoklis Entry 7x50 krēslas stundās ideāls).
taatad, Aivar, kaa tur iisti bija ar to 2.5 un 3 starpiibu vai 9 un 12 ;)