Agri-te runa nav par kausiem,vai kaadaam sacensiibaam,bet gan par eksaamenu!!un gribeetu redzeet kaa tev alnis iztrauceets staavees uz vietas un gaidiis kameer tu 4reizes izshausi pa vinu,vai liidz traapiisi!!
Labi nenem launaa!!:))
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
04.03.2008. 22:15
Cik dzirdēts no varas gaiteņiem, tad sākotnējā iecere bijusi ieviest eksāmenu visiem vītnes turētājiem, tikai nepietiekamais šautuvju skaits atturēja no šāda lēmuma pieņemšanas, pagaidām. Tapēc izdomāja sākt ar jaunajiem medniekiem...
es esmu par zinošiem un labi sagatavotiem kolēģiem medniekiem un atļaujos pasmaidīt par pašpārliecinātajiem divpatronu pircējiem (sak"man medībās vairāk nevajag,kā liek,tā gar zemi).apkārtējā sadzīvē ir prasība nepārtraukti kārtot sertifikācijas,atestācijas,metinātājam iesniegt pārbaudei sametinātos paraugus,pedagogam iegūt attiecīga līmeņa diplomu,utml.a mums esošajiem medniekiem pagaidām haļava,pietiek būt ar stāžu un cienījamiem ij viss kārtībā.atbalstu ideju par periodiskām drošības tehnikas praktiskās šaušanas pārbaudēm visiem medniekiem.darbā man pat apkopēja regulāri jāinstruē,kā droši slotu un spaini darbināt,a te tomēr ar ieročiem darbojamies.bet mācījušies un eksāmenu esam(arī neesam)likuši kurā tur tālajā gadā atpakaļ.
Jebkurā gadījumā šaušana pa mērķi ir katra mednieka zināšanu un varēšanu kopuma savienojums, turoties pie stroķa.Bet jautājums ir par to vai vītņu stobra ierocis ir ienācis mednieku dzīvē tik tālu, ka esam gatavi atteikties no divpatroniekiem un stāvēt uz sešus metrus platas stigas ar vītņstobra ieroci un mēģināt ar to noķert skrejošu alni, kaut vai piecdesmit metru attālumā.Domāju ,šādā variantā nebūtu starpība vai šautu iesācējs vai ilggadīgs vītnes turētājs.Galvenais, ko šeit vajadzētu atcerēties, ka DROŠĪBAS JAUTĀJUMAM, apejoties ar ieroci, neatkarīgi no vides, kurā tu atrodies ,VAJADZĒTU BŪT PIRMAJĀ VIETĀ!!!!!!!!!Katram vajadzētu izvērtēt,KUR šaut un VAI šaut par skrejošo mērķi.
Ritvar-Es nedomaaju ka kaads te domaa ka saregiits ir eksaamens,bet saruna tieshi ir par maaku shaut,eksaamens pieraadija ka taadas daudziem truukst!!!
Gundar-es esmu pilniigi par to ka dzineejmediibaas nevajadzeetu izmanot viitni,un stingri pie taa pieturos!!Bet ejot mediibaas kaut vai ar pieieshanu biezhi var gadiities shaut pa skrejoshu meerki un lai tad nesanaak taada smuce ar kaut kaadam atshautaam kaajam vai kaa savaadaak ievainotu dzivnieku kas aiziet ievainots!!!
Tada sajuta ka esat piemirsushi ! ka ekasamenu kaarto jaunie viitnes ieguveji nevis tie kam jau taa ir !!! gribeetu redzeet statistiku , kaa veiktos tiem kam jau sen ir vitnotais draugs :p
Labi nenem launaa!!:))
Gundar-es esmu pilniigi par to ka dzineejmediibaas nevajadzeetu izmanot viitni,un stingri pie taa pieturos!!Bet ejot mediibaas kaut vai ar pieieshanu biezhi var gadiities shaut pa skrejoshu meerki un lai tad nesanaak taada smuce ar kaut kaadam atshautaam kaajam vai kaa savaadaak ievainotu dzivnieku kas aiziet ievainots!!!