Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - veca bet nesaprotama lieta jeb IAL 20. pants

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 12 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 17.02.2010. 13:11

Paulis
Pēdējo reizi manīts 2010-02-16 13:47
Lietotāja statuss: Vērotājs
15.02.2010. 00:41
Tatad, ka jau visi esat sastapusies ar ie liku ludzi paskaidrojiet jo pat cilveks ar pieredzi nevareja paskaidrot un pateica ka tas ir koks ar divam galotnem
TATAD- 4) kura administratīvi sodīta par alkoholisko dzērienu, narkotisko vai citu apreibinošo vielu iespaidā izdarītiem pārkāpumiem, par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai, no narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmes pārbaudes, par sīko huligānismu vai par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieka, robežsarga vai zemessarga, kā arī karavīra likumīgajam rīkojumam vai prasībai, kad viņi izpilda sabiedriskās kārtības sargāšanas vai dienesta pienākumus, - agrāk par termiņu, pēc kura izbeigšanās persona atzīstama par administratīvi nesodītu;";
Iesaku apskatīt pēdējo teikumu - agrāk par termiņu, pēc kura izbeigšanās persona atzīstama par administratīvi nesodītu!
BET: APK 38.pants. Termiņš, pēc kura izbeigšanās persona atzīstama par administratīvi nesodītu
Ja administratīvi sodītā persona gada laikā no dienas, kad beigusies soda izpildīšana, nav izdarījusi jaunu administratīvo pārkāpumu, tā atzīstama par administratīvi nesodītu.
Tatad jautajums tads, ja tieku nokerts ar atvertu alus pudeli sabiedriska vieta ( parkapu 20.panta 4 dalu) tad man ir "Ieroču un munīcijas iegādāšanās, glabāšanas un nēsāšanas ierobežojumus" un man ir tas 1 gada liekums ka rakstis APK 38.panta, bet taja pasa laika ja es ta gada laika piemeram 11 menesi parkapju atrumu tas skaitas ka man tas parkamums tik pagarinats vai ari tas attiecas tikai tad ja es parkapju IAL 20.pantu... NU ja vienkarsak tad vnk mani nokera pali un ja man ir parkapumi piemeram kaut vai katru gadu par CSN un tada vaida es lidz muza galam nedabuju ieroca glabasanas un nesasanas atlauju
Paulis
Pēdējo reizi manīts 2010-02-16 13:47
Lietotāja statuss: Vērotājs
15.02.2010. 00:46
ludzu pakomentejiet kas varbut vairak saprot vai ari ir saskaries ar so likuma pantu ka tad isti ir, jo likums vnk pec manam domam ir nepabeigts un nav skaidri noformulets, un sorry par garumzimem un ielaistajam kludam... JAU LAICIGI PALDIES!!!!
Roberts
Roberts
Pēdējo reizi manīts 2025-02-19 14:24
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga, Bīriņi, Vecumnieki
Medību stāžs: no 1998 gada
Aprīkojums: Remington 700 TH DM (30-06)
Suņi: Latvijas dzinējsuns, Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
Medību trofejas: 8
15.02.2010. 08:08
NU ja vienkarsak tad vnk mani nokera pali un ja man ir parkapumi piemeram kaut vai katru gadu par CSN un tada vaida es lidz muza galam nedabuju ieroca glabasanas un nesasanas atlauju

Pilnīgi noteikti šajā jadījumā tā arī būs!
Andrejs
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 16:20
Atrašanās vieta: Madonas novads
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: pietiek medībām
Suņi: taksis
15.02.2010. 11:15
Ieroci tev atņems tad ,ja būs tas sīkais huligānisms , vai ja tevi noķers pālī pie stūres. Ja tā pat būsi iedzēris un nebūsi sataisījis sīko huligānismu tad nav nekādu problēmu. Ja gada laikā, kad tev ir sods par braukšanu dzērumā ,tevi noķers par ātruma pārsniegšanu, tas ir pie kājas ,jo ir pilnīgi cits pants- tavs pants ir par braukšanu dzērumā un tieši par šo punktu Tev ieroci atņēma.Galvenais , lai otreiz neiekrīti par braukšanu dzērumā , jo tad attiecīgi atkal uz gadu pagarināsies ieroča atgūšana.
Ja tev tikai rokā attaisīta alus pudele , bet otrā nav ierocis atņemt Tev stobru absurds:)
Ilgvars
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-20 11:01
Lietotāja statuss: Guru
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
15.02.2010. 11:58
starp citu, viens mans paziņa uz laiku šķīrās no ieroča tieši par to, ka sēdēja laukos pie veikala un dzēra alu no pudeles.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
15.02.2010. 12:24
Nu ja Ilgvar būs liela vēlēšanās ,pat piekasīsies mājās ka tu lieto aliņu, attiecīgi sameklēs kaut kādu pantu un pabāzīs zem deguna. Kā saka uz dullo meklē kam lieku naudiņu nokāst varētu!!!!
It īpaši pēdejā laikā ātrāk var uzrauties uz Policijas laukos nekā tajā pašā lielpilsētā. Tagad nē, bet pa vasaru it īpaši sesdienas vakarus un svētku dienās braukā pa tādiem ceļiem, kur labi ka reizi diennaktī kāds vietējais ar auto pārbraucu un pats abidnākais ka tieši tad uzraujas :(
Andrejs
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 16:20
Atrašanās vieta: Madonas novads
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: pietiek medībām
Suņi: taksis
15.02.2010. 13:51
Ilgvar. Ja tas paziņa bij pālī, tad protams . Gan jau ka savāca uz nodaļu un pat sutkas vai naudas sodu iešķieba. Varbūt vēl varoni patēloja utt, tad protams ka atradīs par ko piesieties. Vairāk jau vari uzrauties uz to lamāšanos, jo tad protokols par sīko huligānismu garantēts un attiecīgi sekas.
Ja būs atašanās alkohola reibumā sab. vietā tad bēdīgi, ja tikai lietošana,t.i. alus pudele rokā , tad domāju ka pie stroķa neķersies, bet pabrīdināt var.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
15.02.2010. 14:59
Atrašanās sabiedriskā vietā ar atvērtu alkohola pudeli rokās - tas ir adm.pārkāpums saistīts ar alkoholu...tā kā var gan pie stroķiem ķerties. Un jā - faktiski tā sanāk, ja pēc tam katru gadu taisi adm. pārkāpumus, amatpersonām būtu visas tiesības stroķus neatdot, taču parasti, pēc tā gada, ja vien atkal neesi savārījis sū* saistībā ar huligānismu/alkoholu, utml. - atdos, jo doma tiesību normās bija, lai atkārtoti neizdara līdzīgus pārkāpumus, kas ierobežo attiecīgās tiesības - lietot ieroci, nevis pārkāpumus vispār. Taču, ja nu kāds ierēdnis normas tulko tikai un vienīgi gramatiski...nu tad :))
Alvis
Alvis
Pēdējo reizi manīts 2015-06-10 16:28
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Balvi
Medību stāžs: 7 gadi Tibetā
Aprīkojums: Mauser M12(7x64) extreme + Kahles Helia CSX ; IŽ-12 12/70
Medību trofejas: 2
15.02.2010. 15:24
Un kā ir ar kaušanos? Par tādu lietu ieročus atņem?
Slēpts
15.02.2010. 15:33
nezinu, kā ir ar to administratīvā soda dzēšanos, bet visi , kas pie stures ir nokrāvuši tiesības stroķi dabon atpakaļ nevis pēc 2 gadi bet pēc 3, ķipa gads vēl pa virsu, man tas pats bija par atvērtu alus pudeli, netiku pie stroķiem 2 gadus