man gan radies jautājums: tagad bebri skaitās nelimitēts dzivnieks, bet uz rokas taču ir medību atļaujas. Ko ar tām darīt? Nest uz ķemertiņu vai tomēr uz mežniecību?
Paldies Edgars par izsmeļošo atbildi, tieši šo personīgo pieredzi arī gribēju dzirdēt, noderēs. Nē nu ir jau tā, ka liela problēma viņi tagad daudzās vietās palikuši, bet lai arī neesmu baigi jūtelīgs tomēr grūsnas mātītes šaut kaut kā negribās ir vai nav jāmaksā. Ja postītu manu mežu tad droši vien domātu citādi, bet tā sēklai jāatstāj, vismaz kāda dzīvība ezerā un tur jau viņi nevienam netraucē.
pats esmu ieverojis ka matites loti reti trapas, ir vairaki desmiti bebri atsauti un tikai 3 matites ir trapijusas....sauju gan ar renkuliem gan ar lodem esmu meginajis, krit vienadi,ja tomer sauj ar renkuliem talak par 10-12 metriem nesauj, ja uz vietas nepaliks, maz ceribu velak atrast...
Madar, paprovē iedomāties, ka šauj grūsnus tēviņus un nemoki sevi ar sirdsapziņas pārmetumiem.:) Mēs pagājušogad vienā grāvī klapējām visus pēc kārtas.Kādos 200 metros.Noklapējām 4 lielos un kādu čupiņu sīkos un vidējos.Izārdījām visus dambjus ,bet pirms sala dambis bija vietā it kā nekas nebūtu bijis.Tā kā kā saka Lauriks "ņem to visu vieglāk".
Veči ko cepaties, es šauju tikai ar maseni un tikai galvā. Bet valsts nostāja ir bebrus medīt neskatoties no dzimuma. Pavasarī pats šauju no 20 - 40 benriem, mātites trāpās reti.
Bet pati universālākā munīja un ierocis ir masene. Labāku pagaidām neko nevaru ieteikt :)
taa man liekas kad nekas nav jamaksa. :D