Šodien vārdadienu svin Regīna, Ermīns, rītdien - Ilga
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Ko darīt ja pazaudēts aizslēgs TIKKA 308W,kur meklēt jaunu?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 19 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 05.03.2010. 22:10

Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
04.03.2010. 21:36
Labi, tad no otra gala,kur pirki munīciju?
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2019-05-13 21:59
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību trofejas: 1
04.03.2010. 21:59
Nav jau vairs svarīgi kur tās patronas pirku, un arī netaisos celt neslavu veikalam. Varu tikai pateikt to ka veikalam kā patronu pirkšanas vietai nekādas pretenzijas necēlu un mana attieksme pret konkrēto veikalu nav mainījusies - nu jau noteikti tur esmu iepircies uz vismaz četrciparu skaitli.
Pie vainas bija viena vienīga patrona, nu ko lai saka - shit happens...
Tēma galu galā bija par T3 aizslēgu, nevis par to ka vajag mazāk dzert (pirmais komentārs) vai "es nu gan darītu tā un tā" - tāpēc sekosim jaunumiem no LT, jo no Lijas atbilde jau ir skaidra...
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
04.03.2010. 22:25
Dzintar,apskatoties šīs tēmas foto,sametas šķērmi ap dūšu,iedomājoties,kā varēja būt.Un tad es atcerējos,par 30-06 patronām,kuras ir ļoti "kodīgas", un nevajadzētu bāzt pusautomātos.Nu, atkal man trūkst angļu valodas un arī jaunatne ir patālu.Varbūt Tu kautko šinī jautājumā atcerēsies. Manuprāt ar tām patronām varēja pusautomātiem sajāt aizslēgus.Varbūt,ka mana aizmāršība palīdzēs neiekulties nepatikšanās arī citiem pusautomātu lietotājiem.
Jānis
Jānis
04.03.2010. 22:42
Māri, ja domā Light Magnum, tad tādas tiešām ir, cik viņas kodīgākas, nezinu, neesmu nekad ar 30-06 šāvis... ;) Savos stobros tādas nebāztu.
Bildes 'jautras' - pieredze dārga sanākusi, bet vērtīga un samērā nekaitīga.
Jānis
Dzintars
Dzintars
05.03.2010. 10:23
:))) Māri,lasot Tavus citus komentārus,par dažādām tēmām,man gan bija radusies doma ka angļu valodu Tu pārvaldi,bet nu labi,nav svarīgi.Sākšu ar to ka ikviena rūpnieciski ražota patrona ir izmantojama ikvienā rūpnieciski ražotā,atbilstoša kalibra ierocī,protams ja tas ir medību ierocis tad arī patronām ir jābūt medību.Ja varbūt esi sekojis diskusijām,tad atcerēsies ka vienmēr esmu jautājis,kur pirki patronas?Uz šo jautājumu nekad neesmu saņēmis konkrētu atbildi,vai nu noklusē vai izvairās atbildēt.Es arī neko konkrētu nenosaukšu,bet piebildīšu ka ir divas vietas kur munīciju neiegādātos nekādā gadījumā.Tālāk par tām bildēm,nosaukšu tos dažus"vaļus"uz kuriem balstoties notiek līdzīgas lietas.Parastais variants,nekopts,vai nekompetenti kopts ierocis,tālāk svešķermeņa iekļūšana stobra kanālā,vai tik sen vai vispār netīrīts stobrs no metāla nosēdumiem,ka spiediens šāviena brīdī pieaug pāri normai.Nekontrolēts bēlžņa gals,pa garu,par spicu,apdedzis,erodējis,(caurdur kapseli un rezultāts gāzu izlaušanās).Nekvalitātīva munīcija,mitrums,liela uzglabāšanas temperatūru maiņa,pārāk ilga uzglabāšana.Orģinālo patronu viltojums,tās pārlādējot.Galu galā Mērfija likums,visu augšminēto variantu sakritība,kur kāds no variantiem izrādās dominējošais.Skatoties bildi grūti saprast,nav pietiekoša asuma,bet liekas ka ierocis lietots labu laiku,gals un izvilcējs ir ar nelielām mehāniskām deformācījām kas liecina par netīrītu,pieaugušu patrontelpu,kā rezultātā jāpielieto spēks lai aizslēgu aizvērtu.Lūzums ir plānākajā vietā kas ir loģiski,izskatās pēc pulvera detonācijas,ar pārspiedienu(kaut kas stobrā).Tā ir tikai hipotēze,jo to visu vajag redzēt pēc notikuma tūlīt un komplektā,tad arī izlien patiesība.
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
05.03.2010. 10:54
Dzintar,angļu valodu esmu spiests mācīties bet par pārvaldīšanu to nu nekādi nevar nosaukt.Es respektēju Tavas zināšanas un paldies,par paskaidrojumiem.Man šobrīd nav laiks,bet drusciņ vēlāk es sameklēšu tās firmas patronas,par kurām Tev jautāju.Es vienīgi fiksi aizdomājos uz Tavu teikto....ja tas ir medību ierocis,tad arī patronas............,un šeit varbūt arī būs skaidrojums,ka tā munīcija ir domāta kaut kādiem speciāliem snaiperu instrumentiem. Par tām divām vietām vari uzrakstīt man uz profilu,lai nebūtu antireklāma.Vienas no lielā kaimiņa patronām savā 30-06 vijolē es 100% nebāzīšu,jo es viņiem neticu,neticu un viss. Man tas vārds SAIĢOT aknās sēž.
Jānis
Jānis
05.03.2010. 11:55
Parastais variants,nekopts,vai nekompetenti kopts ierocis,tālāk svešķermeņa iekļūšana stobra kanālā,vai tik sen vai vispār netīrīts stobrs no metāla nosēdumiem,ka spiediens šāviena brīdī pieaug pāri normai.Nekontrolēts bēlžņa gals,pa garu,par spicu,apdedzis,erodējis,(caurdur kapseli un rezultāts gāzu izlaušanās).Nekvalitātīva munīcija,mitrums,liela uzglabāšanas temperatūru maiņa,pārāk ilga uzglabāšana.Orģinālo patronu viltojums,tās pārlādējot.Galu galā Mērfija likums,visu augšminēto variantu sakritība,kur kāds no variantiem izrādās dominējošais.Skatoties bildi grūti saprast,nav pietiekoša asuma,bet liekas ka ierocis lietots labu laiku,gals un izvilcējs ir ar nelielām mehāniskām deformācījām kas liecina par netīrītu,pieaugušu patrontelpu,kā rezultātā jāpielieto spēks lai aizslēgu aizvērtu

1) par ieroča kopšanu un stobra tīrīšanu es te lielāko daļu vēl pamācīt varētu (turklāt izglītība ķīmiķis)
2)Ko nozīmē nekontrolēts belžņa gals? Ierocim negadījuma brīdī nolietojums bija nedaudz vairāk par 300 šāvieliem - lasi, praktiski jauns
3)Svešķermeņa iekļūšana stobra kanālā - vienīgais variants stobrā sniegs, lai gan no stanoka šaujot tas ir izslēdzams kā neiespējams variants
4)Nekvalitatīva munīcija - 100% piekritīšu!!!
5)Mitrums, uzglabāšana - neko neietekmē jo izšauts pāris stundu laikā pēc pirkšanas. (kur pirku, aizrakstīšu individuāli)
6)Gals un izvilcējs ar nelielām deformācijām - ja lasīji tēmu ne tikai pa diagonāli, vajadzēja pamanīt ka izvilcējs jau ir paštaisīts (pieminēju vismaz divos savos komentāros)
7)Kā rezultātā jāpielieto spēks lai aizslēgu aizvērtu - patrontelpa tīra ka spīd un laistās, stobrs tāpat, aizslēgs arī tagad strādā maigi un plūdeni, no sava svara kloķis uz leju nekrīt, bet tā tam arī nav jābūt, jo tad būtu pārāk liela atstarpe starp noslēdzošajiem zobiem un kārbu
8)izskatās pēc pulvera detonācijas, ar pārspiedienu (kautkas stobrā) - detonācijai piekrītu par visiem 100%, par to ka kautkas stobrā, skat trešo punktu. Iespējams, konkrētajā patronā bija pulvera smalkumi, nezinu, pēc kaujas jau visi gudri...
Dzintars
Dzintars
05.03.2010. 12:47
Jāni,nebūt neapstrīdu Tavu teikto,vnk.nosaucu iespējamos variantus.Par foto arī grūti saprast.Par patronām pie Tevis-divas stundas,bet cik noliktavā,veikalā?Vispār jau nepateicīga lieta mējģināt kaut ko noskaidrot neklātienē.:)))Ja iznāks kādreiz saskrieties parādīšu"suvenīru",no detonācijas bojātu aizlēga korpusu,no!!??! DŠK.Iemesls sadalījies pulveris kurš šāviena brīdī detonē.Tādas plaisas pat ar pneimatisko āmuru nedabūsi.
Jānis
Jānis
05.03.2010. 13:03
A kas ir DŠK?
Redzi, uz veikalu nepavisam negribās vainu likt, jo tiešām ļoti daudzi mednieki šauj tikai un vienīgi ar S&B bez nekādām problēmām, tātad aprite veikalam ir un nedomāju ka pārāk ilgi glabā.
P.S vēstuli saņēmi?
P.P.S saskrieties var saorganizēties, es pats no Saulkrastiem;)
Janis
Janis
Pēdējo reizi manīts 2023-08-01 13:22
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: Pie Mednieku ugunskura
Atrašanās vieta: Salaspils
Aprīkojums: Tikka M695 30/06, Toz 34 E
Suņi: Dvorterjers, spalvainos ņem!
Medību trofejas: 11