Šodien vārdadienu svin Persijs, Vaida, Klaudija, rītdien - Magnuss, Maigonis, Mariuss
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Jeelu mezagallu mediibu suniitim var vai nevar dot???

Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
09.03.2010. 09:10
Kristīne!
Es Padomjlaikos arī biju kinologs, bet toreiz man nebija mrdību, bet dienesta suņi. Un varu pateikt, ka NEVIENS suns, kas apmācīts ar modernajām, t.s. "pozitīvajām" metodēm, reālā situācijā NEKAD nenostrādās tā, kā suns, kas apmācīts "pa vecam". Toreiz viss bija nopietni- DOSAAFs bija militāra organizācija, un suņi bija armijas rezerve, ja kas, tad tos mobilizētu, un tad neviens neko nedomātu- sunim būtu jāstrādā nopietns darbs nopietnā vietā un, ja nestrādātu, tad nevien ar viņu neauklētos- lodi pierē un viss. Var būt tas skan nežēlīgi, bet neviena efektīvāka selekcijas metode nav izdomāta. Tie suņi, kas tiek apmācīti šodien vairs nav dienesta suņi, bet sporta suņi, der, lai saņemtu diplomu (pēc jaunajiem humānajiem noteikumiem), nevis lai aizsargātu saimnieku un viņa mantu pret reālu uzbrukumu. Mēs esam tikai daži audzētāji palikuši, kas cenšas saglabāt dienesta suņu darba spējas, un tad nu iznāk, ka mans kucēns, pārdots uz Maskavu tur taisa šovu par ko puse Krievijas runā, un dresētāji saka, ka pēc gada uz aizsardzības nodarbībām viņ vairs neņems, jo viņiem vienkārši nav tādas amunīcijas, kas varētu pasargāt figurantu (to, kas tēlo noziedznieku) no viņa kodumiem!!! Smieklīgi, bet es to suni pārdevu tāpēc ka man viņš likās par mīkstu ;)
Par gaļu- nedodu jēlu cūku, pārējo dodu visu. Ir tādi, kam meža gaļa vienkārši negaršo.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
08.03.2010. 12:44
Manējais vācu aitas sugas suns pirmo reizi ar izvēmās apēdot jēlu cūkgaļu, bet tagad ēd kā traks jebkuru gaļu, bebru kājiņas vispār kā riekstus skalda. Suņukam vēl gada nav, bet ēd un nesūdzas par sliktu dūšu.
Par to elektrisko siksnu, laba lieta ir ātri iemācīt sunim klausīt saimnieku un pareizi pildīt komandas, tikai nedrīkst pārcensties.
interneta adresē vienreiz redzēju kā puiši ASV kā jau jaunībā izmēģināja reakciju uz cilvēku, tas ir kā sit, pats prikolīgākais bija kad tika pielietoti pēdejie līmeņi, to tik vajadzēja redzēt, es toreiz līdz asarām nosmējos, bet tas kurš testēja gan smieklu nebija :)
Ja kāds atradīs to video, tad lai ieliek jautrībai :)
Slēpts
06.03.2010. 20:13
atvainojos ,pīles neēda, ja gadījās kādu gab.,apēst tad gan izvēma.
Slēpts
06.03.2010. 20:11
mans suns ēda visu ,arī cūku un nodzīvoja 12 gadus
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2026-06-01 07:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: MMK ''SALA''
Atrašanās vieta: Jēkabpils, Rīga
Medību stāžs: No 2008
Aprīkojums: MC-21-12, TOZ- 34. Howa 1500
Suņi: Nav, bet būs
Medību trofejas: 18
05.03.2010. 23:56
Man kaķis ēd ar visu meža gaļu, vienigi cuku pec 20 min, kkur istaba izvemj, a pareja iet vinjam kraukšķēdama.. :)
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
05.03.2010. 13:15
Jā,paldies Ivar par info.
Slēpts
05.03.2010. 13:11
Māri.
Pretriešanas siksniņu iesaku daudziem- jo dzinēju medībās pirms masta, nereti suns ir tādā eiforijā , ka nevar apklust.
Es savu siksniņu šad un tad aizdodu vienam latvijas dzinējam- "klusinātājs" nostrādā perfekti- pirms masta lieku trokšņu nav. Ar laiku jau suns iemācās , kad var un kad nevar riet..
Laikām varētu būt problēmas- jo kažoks ir biezs un elekrtodiem tomēr vajag kontaktu..
Cena ārvalstīs ap 40-50$...
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
05.03.2010. 13:04
Ivar! Tas arī priekš manis ir jaunums.Siksnas arGPS pričundalkām zinu bet šo.... Mana laika rej ļoti daudz, vienkārši no prieka un enerģijas pārpalikuma, bet dzenot kā nu kuro reizi sanāk.Tas jānoraksta uz jaunību.Paskatīsimies, kāds Beks izveidosies uz 2gadu vecumu. No tikko pieminētās Raunas man bija kolosāla laika,gan bez papīriem,bet cik viņa ātri un ar kādu enerģiju un azartu sāka dzīt,vēl šodien nevaru sev piedot,ka nenosargāju Riku.
Kristīne
Kristīne
Pēdējo reizi manīts 2016-03-23 14:47
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību stāžs: 10 gadi
Aprīkojums: 16. k.
Suņi: Bīgls, Angļu Springerspaniels, LKF
05.03.2010. 12:57
Ja nu kādam tomēr interesē-
http://www.dog-secrets.co.uk/n...
Kristīne
Kristīne
Pēdējo reizi manīts 2016-03-23 14:47
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību stāžs: 10 gadi
Aprīkojums: 16. k.
Suņi: Bīgls, Angļu Springerspaniels, LKF
05.03.2010. 12:42
U-ja, kādi vīrieši izrādās ir viegli aizskarami. Tādas jau jums vārīgās dvēselītes ir....
Andri - ja smailiņu pēc teikuma neuztvēri, tad... nu, nav ko vairs piebilst un ar tādiem kašķēties negribu.
Par tavu gadījumu ļoti labi zinu, jo labi pazīstu bavāriešu "ciltsmāti" Latvijā, ar kuru daudz tika par to runāts. Protams, gadījums šausmīgs.
Strāvas lietošana suņiem pieder pie mehāniskās suņu apmācības metodes, kuras pamatā ir izmantotas padomju laikos, un vēl ir kaudze kinologu un vesela rinda suņu mīļu, kas tās vēl joprojām izmanto suņu apmācīšanā. Mūsdienās jaunie bāzējās uz pozitīvajām apmācības metodēm, pie kurām nepieder suņa sišana ne ar spēku, ne strāvu.
Bet protams, kā kuram patīk - jūs varat vēl joprojām darīt pāri savam sunim - tā ir vieglāk un ērtāk.