Nu jā, pacēlusies diskusija jaunā gaismā, bet te cik nojaušams diskutēja nu 10 personas, un no malas skatoties tie paši, kas vienmēr un visur.... vai tas neliecina par kārtējo atsaucību...
Piektā diskusijas liste aizgāja bet uz Arņa uzaicinājumu, kas ko spēj un māk, vai grib darīt - atsaucās pārītis????? Te jau sākās, viss notiksies centrā - Rīgā, a ko provincēs, kam kaut kāda organizācijai, lai atskaitu 20Ls, ja neesmu pārliecināts, ka man rīt būs šance un ienākumi nomaksāt rēķinus. Un vai apvienojot masas kopumā, neradīsies (vienu domu frakcijas un kopienas), hmmmmm.... mēs Letiņi uz to naski, kā pamanīs ka kaut kas var izdoties savtīgās interesēs, būs kirdigts? Atceraties 2 latvieši 3 partijas... Varbūt tā pesimistiski te izsakos, bet tāda tā reālās dzīves pieredze. Jo jau kuro reizi jautāju, ko šis kantoris tā reāli būs spējīgs paveikt, lauku pāķā medību lietas uzlabošanā? Tikai bez gaisīgajiem lidojumiem par interešu aizstāvēšanu un kvēliem mednieku lozungiem? Jo jau paši pieminējāt 1 - vīrs 3 kolektīvus pārstāvēs - nu auzas...ar ko šis vai es būšu tas labākais ar tādām privilēģijām???
Labi,bez maksas,tikai neaizmirsti ka nedzīvojam sociālismā kur par visu sabiedrisko maksāja arodbiedrības vai komitejas.Tad jāsāk ar anketēšanu par dalību.Velns negribas ticēt ka mednieki palikuši pavisam nabagi!Kad kaut kādā 90-kurā gadā dibinājām kolektīvu,vienalga bija jāsametās naudiņa lai reģistrētos sab.org. reģistrā,izstrādātu pie jurista statūtus utt.,un neviens neprasīja kas man par to būs.Var arī sākt ar entuziastu grupu,bet var sanākt ka ši grupa ir citādāk domājoši kā citi Latvijas mednieki.Piemērs MMD aptauja bukiem vajag licenzes vai ne,uz lielo masu sakarīgi domājošo uzrodas kāds kas saka ka nevajag,grib celt komunismu kur viss uz "šaru".Vispār liekas ka A.Zariņa kungam ir tas veselīgākais skatījums uz visu to lietu.Varētu arī viņš iemest kādu"dadžu" sauju šinī "bla-bla"
Man kautkā liekas ka vaig sākumā nodibināt pa mazam un tad caur MMD reklamēt, jo mednieki, neies pieteikties uz kautkādu sēdi, maksāt tos 5ls, ja nekas vēl nav nodibināts- mošh tik 5ls nokāsīs pa dalību un pačabēs visa tā būsana! A ja jau nodibināta biedrība, mērķi skaidri, ja vēl dalības maksa nav, ta kāpēc neiestāties?
Tas tik tā- manas domas!
Lai kliedētu Dzintara bažas - mazliet vēstures - pirms vairāk nekā 2 gadiem: http://www.medniekiem.lv/discu...
Bija 2(3) reālas un daudz virtuālas diskusijas - starp tiem ~10 indivīdiem, kas pieteicās...bija gan mērķi, gan stratēģijas gan viss cits, tikai nebija - vai nu pietiekoši lielas finanses vai nu pietiekošs skaits fanātu, bet patiesībā kā viens, tā otrs - nu nevar ar 0 LVL un 10 cilvēkiem, kam ir laiks šad un tad, un kam fundamentāli atšķiras viedokļi par formu, kaut ko pasākt.
Tā kā "jumta" organizācijas ideja nav nekas jauns...
Liekas ka Laimonim ir kaut kur taisnība,vajadzētu noformulēt paredzamās biedrības uzdevumus,tā lai katrs mednieks zinātu ka šī biedrība tiešām pārstāvēs viņa intereses.Un nekādu klubu un citu organizāciju pārstāvniecība,tikai fiziskas personas.Citādi tas viss jau ir redzēts.Lasot iepriekšējos komentus it sevišķi Arņa,radās tāda klusa doma ka tas vis tiek gatavots kaut kam konkrēti,kaut vai"Baumaņa kungs aizgājis no VMD".Varbūt ka man vienkārši ir paranoja,bet muguras smadzenes mani reti ir pievīlušas.Tieši tapēc būtu nepieciešams priekšskatījums,lai konkrēti būtu skaidras visas nianses.Sākumā medniekiem.lv apzināt ieinteresētās personas,tad savākt klātienē uz iespējamo pirmsdibināšanas sapulci un noprotokolēt(atkārtoju)iespējamos darbības virzienus un mērķus,kā arī pārējās organizatoriskās lietas.Tad publiskojot projektu MMD un Medniekiem.lv izdiskutēt tēžu projektu un pieņemt kā arī klasificēt ierosinājumus,organizēt pieteikšanos uz dibināšanas sapulci(klātienē).Lai iegūtu līdzekļus organizatoriskiem jautājumiem,piedalīšanās pirmsdibināšanas sapulcē būtu par kādu simbolisku summu,nu piem.5 Ls,vai brīvprātīgu ziedojumu,nu kaut kā tā sākumam.Un nevajag neko sarežģīt,citādi reāla atbalsta no medniekiem nebūs
Laimon! bet pirmais solis jau ir diskusija- lai noskaidrotu to mēķi un visu pārējo (un 1.solī es rakstu 1-3 vīzijas, spēcīgākās idejas,mērķus, ko pēc tam klātienē (sapulcē) demokrātiski izvēlētos biedrības biedri)
Nu pa tiem soļiem bik nepiekrītu. Es , vienkārš lauku pāķis gribu papriekšu redzēt, dzirdēt to mērķi, to labumu , kāpēc man būtu jāpiepūlē smadzenes un kaut kas jādara. Un tad jau pārējo sadomāsim. Te večiem gudras galvas ,tik mazāk to gudro vārdu no deputātu leksikas.(ups. vārdu krājuma) :)
Slēpts
17.03.2010. 15:16
...viss jau izklausās pieņemami un skaisti, tomēr galvenais jau ir, lai kaut kas tāds pastāvētu un darbotos ilgtermiņā...Nav jēgas, ja cilvēki rosās mēnesi, piemēram, pēc biedrības dibināšanas (šobrīd jau var nojaust viedokļu dažādību - protams, tāds arī tas mērķis, jo sākums taču ir diskusija. Protams.)
Katrā ziņā es arī esmu par un esmu gatavs savu "pirkstu vai galvu ieguldīt"...
Tātad kas nepieciešams, lai bidītu šo jautājumu uz priekšu?
1.solis. Forumā diskutējot ir nepieciešams izveidot 1-3 vīzijas, kā varētu strādāt jaunā biedrība.
2.solis. Foruma dalībnieku aptauja (ceru sadarbībā ar medniekiem.lv admin. ar jautājumu: Vai esat gatavs piedalīties jaunizveidotajā biedrībā? Vai esat gatavs ziedot gādu latu (cik?) ši projekta starta spurtam?
3.solis. Jānoskaidro cik izmaksā biedrības oficiāla piereģistrēšana!?!
4.solis. Ja (2.solis un 3.solis štimē) ir pietiekami daudz gribētāju un teorētiski līdzekļu arī pietiktu, būtu jāapziņo foruma dalībnieki un jānoorganizē Biedrības dibināšanas sapulce (kaut pa ceineri kādā Rīgas skolā uz pāris stundām iznomātu kādu klasi), kurā līdz galam, demokrātiskā veidā tiktu noteikta darbības vīzija, akceptēti statūti, ievlēta valde un nolemts par biedrības dibināšanu.
5.solis. Jaunizveidotās biedrības priekšsēdētājs piereģistrē biedrību.
6.solis. Solis atkarīgs no darbības virziena: Vai strādājam tikai interneta vidē (turpmāk cenšamies iztikt bez biedru naudām u.t.t.), vai taisam ar biedru naudām, klātienes sapūlcēm u.t.t.
Paldies!
Arni pats varētu palīdzēt ar organizatoriskiem darbiem! Kā arī ar apzināšanas darbiem un protams ar diskusījām un savu viedokli:)!
Relatīvi :)
Bet - neviens tā arī nav uzrakstījis: ko Jūs katrs varētu pašreiz dot. Varbūt vajadzētu tomēr sākt ar to? Komentāri, ka "došu 20 latus gadā" īsti nav tas, ko gribētos redzēt...
Piektā diskusijas liste aizgāja bet uz Arņa uzaicinājumu, kas ko spēj un māk, vai grib darīt - atsaucās pārītis????? Te jau sākās, viss notiksies centrā - Rīgā, a ko provincēs, kam kaut kāda organizācijai, lai atskaitu 20Ls, ja neesmu pārliecināts, ka man rīt būs šance un ienākumi nomaksāt rēķinus. Un vai apvienojot masas kopumā, neradīsies (vienu domu frakcijas un kopienas), hmmmmm.... mēs Letiņi uz to naski, kā pamanīs ka kaut kas var izdoties savtīgās interesēs, būs kirdigts? Atceraties 2 latvieši 3 partijas... Varbūt tā pesimistiski te izsakos, bet tāda tā reālās dzīves pieredze. Jo jau kuro reizi jautāju, ko šis kantoris tā reāli būs spējīgs paveikt, lauku pāķā medību lietas uzlabošanā? Tikai bez gaisīgajiem lidojumiem par interešu aizstāvēšanu un kvēliem mednieku lozungiem? Jo jau paši pieminējāt 1 - vīrs 3 kolektīvus pārstāvēs - nu auzas...ar ko šis vai es būšu tas labākais ar tādām privilēģijām???
Tas tik tā- manas domas!
http://www.medniekiem.lv/discu...
Bija 2(3) reālas un daudz virtuālas diskusijas - starp tiem ~10 indivīdiem, kas pieteicās...bija gan mērķi, gan stratēģijas gan viss cits, tikai nebija - vai nu pietiekoši lielas finanses vai nu pietiekošs skaits fanātu, bet patiesībā kā viens, tā otrs - nu nevar ar 0 LVL un 10 cilvēkiem, kam ir laiks šad un tad, un kam fundamentāli atšķiras viedokļi par formu, kaut ko pasākt.
Tā kā "jumta" organizācijas ideja nav nekas jauns...
Katrā ziņā es arī esmu par un esmu gatavs savu "pirkstu vai galvu ieguldīt"...
1.solis. Forumā diskutējot ir nepieciešams izveidot 1-3 vīzijas, kā varētu strādāt jaunā biedrība.
2.solis. Foruma dalībnieku aptauja (ceru sadarbībā ar medniekiem.lv admin. ar jautājumu: Vai esat gatavs piedalīties jaunizveidotajā biedrībā? Vai esat gatavs ziedot gādu latu (cik?) ši projekta starta spurtam?
3.solis. Jānoskaidro cik izmaksā biedrības oficiāla piereģistrēšana!?!
4.solis. Ja (2.solis un 3.solis štimē) ir pietiekami daudz gribētāju un teorētiski līdzekļu arī pietiktu, būtu jāapziņo foruma dalībnieki un jānoorganizē Biedrības dibināšanas sapulce (kaut pa ceineri kādā Rīgas skolā uz pāris stundām iznomātu kādu klasi), kurā līdz galam, demokrātiskā veidā tiktu noteikta darbības vīzija, akceptēti statūti, ievlēta valde un nolemts par biedrības dibināšanu.
5.solis. Jaunizveidotās biedrības priekšsēdētājs piereģistrē biedrību.
6.solis. Solis atkarīgs no darbības virziena: Vai strādājam tikai interneta vidē (turpmāk cenšamies iztikt bez biedru naudām u.t.t.), vai taisam ar biedru naudām, klātienes sapūlcēm u.t.t.
Paldies!
Arni pats varētu palīdzēt ar organizatoriskiem darbiem! Kā arī ar apzināšanas darbiem un protams ar diskusījām un savu viedokli:)!
Bet - neviens tā arī nav uzrakstījis: ko Jūs katrs varētu pašreiz dot. Varbūt vajadzētu tomēr sākt ar to? Komentāri, ka "došu 20 latus gadā" īsti nav tas, ko gribētos redzēt...