Šodien vārdadienu svin Persijs, Vaida, Klaudija, rītdien - Magnuss, Maigonis, Mariuss
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - BRĪDINĀJUMS - LIJA!!!!!!!!!!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 40 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 18.09.2014. 15:12
Ar medībām saistītās tēmasMedību veikali

Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2016-09-26 17:25
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Alūksnes novads DR puse
Suņi: Rietumsibirijas laika,Taksenīte
Medību trofejas: 2
11.03.2008. 11:06
Arni Pukst,ja tu taa saki,tad tu izraadi necienu pret tiem auto brauceejiem kas brauc ar sy,jo mashina arii ir taads pirkums kuru nepeerk katru dienu un ja reiz taada ir nopirkta taas ir taa auto brauceeja leemums vai iespeejas un tas prieksh vina ir viss labaakais!!!taapeec ja es nopirktu tagad ODEON tu izraaditu necienu pret mani kaa mednieku-a Tu nopirki to suudu ko medniekiem.lv nolika kaa pilniigu meeslu!!tas ir pilniigs cienas truukums!!piedod man taa ir!!!tad saakam tagad te nolikt ka piem,CZ suuds,tur Vepr suuds KO suuds utt,vieniigie realie stobri ir BROWNING ZAUER SAKO utt!!(es nenolieku nevienu ieroci,tas ir vnk kaa piemeers)Tur saakaas taa mednieka eetika vienalga vai Tu peerc un ej mediibaas ar Swarovski vai ODEON ir jaaciena!!!Un atceraas ir veel taada iespeeja kaa patenta nopirkshana es varu razhot kaut ko peec skata kaut ko taadu pashu ja es esmu nopircis patentu!!!Taa luuk viiri!!
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
11.03.2008. 12:13
Principā vajadzētu atšķirt pirkstu no cita p - pirmkārt neviens neko "nenoliek" (vārdam nolikt ir starp citu latviešu valodā nozīme ir pavisam cita). Te ir tikai brīdinājums - nepērciet, var iegrābties, jo nezināms. Globālajā kapitālismā tā ir ļoti gudra patērētāja rīcība - piesargāties no nezināmā, jo loxatronu pietiek.
Tā ir Tava nauda, vairumā gadījumu diezgan grūti pelnīta un ir jādomā - kur to tērēt un kur labāk nē.
Savukārt, ja Tu biji tik gudrs un nopirki, tad par vēlu kost pirkstos. Taču, ja produkts tiešām ir augsti kvalitatīvs, tad atspēko sākotnējo pieņēmumu. Ar argumentiem, protams.
Pagaidām lasu tikai dažādus pieļāvumus, ko īsāk raksturo vārds demagoģija :)
PS. Par sy necepies, rakstīju jau - nekā personīga :D
Mārtiņš
Mārtiņš
11.03.2008. 12:41
te ir tukshu salmu kulshana!!!taa pat neko nesaprati,dzen te tik demagoģiju un piesienies vaardiem!!!Ideju taa pat nesaprati!!!ta labi met mieraa!!ne spalvas!!!:))
Valters
Pēdējo reizi manīts 2011-10-05 09:35
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
11.03.2008. 12:55
Mārtiņ,neķer kreņki! Nesāc diskutēt ar tiem ,kas nārsto ,redzot tikai SWARO un LEO un pārejos redz tikai sūdus,veltīga laika nosišana.
Mārtiņš
Mārtiņš
11.03.2008. 13:17
viss kaartiibaa,Valter!!!:))
Gribeeju Arnim veel dot piemeeru-Man kolektiivaa ir viens mednieks(mans skolotaajs),nav vinsh vecs ap 48 gadiem,vinsh medii ar pilniigi nenosakamas izcelsmes optiku un pie tam veel ar 12.kal gludo,vinsh ir nomedijis tik daudz kuilju savaa muzha kad man liekas man vajadzigi butu divi muuzhi lai kaut pietuvotos tam!!un nejau taapeec vinsh vinus tik daudz dabujis ka vinam ir darka optika ar zinaamu brendu vai darga viitne,bet gan taapeec ka vinsh ir lielisks mednieks un vinh zin dzivniekus un ciena tos!!!Bet atrodas taadi balamutes kas to vien zin kaa lieliities ar daargaam optikaam un krutiem ierochiem,bet mediit nemaak un aizsaakot tematu ka tirguu paraadijusies optika bez brenda un nepeerciet to jo redz taa nav populaara-juus izraadat necienu taadiem meistariem mediibaas kaa mans "skolotaajs"!!Ists mednieks nelielaas ar to ko vinsh noshauj bet gan cik meistariigi vinsh to izdara!!!Es tagad nesaku nepeerciet daargaas optikas peerciet leetas,bet gan to kad ir liekuliigi spriest pa kaadu mediibu uzparikti kas nav populaara vai arii ir,jA to grib nopirkt vai arii jau lieto!!juus apvainojat un neizraadat cienu medniekiem kas ir juusu koleegi bet varbuut nav tik labi situeti un varbuut ir labaaki mednieki nekaa juus!!Viss es vairaak neko nerakstiishu jo taa pat daudzi to nesaprot un nesapratiis!!!
D
Pēdējo reizi manīts 2013-02-19 21:22
11.03.2008. 13:25
man jau patiik.... gandriz visi topiki sheit beidzas ar rieshanu :) te jau ir publisks forums, tapec katrs izsaka savu viedokli, bet uzbraucieni (arii caur ziediem) ir visai biezha paradiba. Laikam tada jau ir latvieshu daba (citos lv forumos vispar nepiedalos), bet tas taa atrumaa pamaniits :)
Ps. starp citu 6500 elite serija jau ir noperkama ;)
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
11.03.2008. 13:37
Parasti šitādā sviestā neielaižos, bet šoreiz - pats vainīgs, tadēļ pēdējo reizi mēģināšu paskaidrot, kā es sapratu šo foruma tēmu, tā, lai varbūt arī tie, kas tankā, saprastu.
1)Optika ir ļoti komplicēts un sarežģīts mehānisms, kuram turklāt ir jāiztur ieroča atsitiens, kas, ja vien netiek šauts ar 22lr vai 4,5 mm gaiseni, nav maziņš, bez tam svarīgi ir n-tie citi parametri;
2) Ir zināmi ražotāji, kuru optikas ar teicamām sekmēm iztur ieroča atsitienu un arī citi parametri ir vērā ņemami;
3) Ir zināms, ka karojot kļūdu var pieļaut parasti tikai vienu reizi, tātad, papildus arguments ir optika, kuru izvēlas militāristi [runa nav tik daudz par konkrētiem modeļiem, kā ražotāju];
4) Globālajā ekonomikā bieži vien laba metode, lai uzvārītos, ir ātri uzcept kādu kantori, no lētiem izej materiāliem saražot nekvalitatīvu preci vairumā, to kaut kur notirgot un pazust. Ķīnieši pat nenozūd - varbūt nomaina nosaukumu...
5) Pērkot sarežģītu mehānismu no nezināma ražotāja Tu riskē, skat. punktu 4.
6)Pērkot to pašu no jau zināma, kur papildus visam ir arī punkts 3. - vari būt gandrīz drošs, ka nekļūdīsies, bet, ja nu tomēr gadīsies brāķis, to noteikti nomainīs;
un
7)brīdināt citus par to, ka konkrēts produkts ir kā no gaisa nokritis un tātad, uztverams ar lielu piesardzību ir korekti un visu cieņu tiem, kas tā dara.
Vai pietiekoši skaidri izteicu argumentus, kādēļ uzskatu, ka šeit neviens neko un nevienu nav nolicis????
Kas attiecas uz Tavu piemēru - visu cieņu medniekam, bet atgādināšu, ka mūsu senči, lai izdzīvotu, ar mietiem un akmeņiem medīja mamutus, kramenīcu laikā ar stobra galu lādējamu vienšāviena ieroci gāja uz lāčiem, bifeļiem, utt...
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
11.03.2008. 13:48
Es jau gribētu, lai Jūs, Mārtiņ, vai Jūs, Valter, nopirktu šo optiku, iztestētu un publiski uzrakstītu - kas un kā!!!
Es norādīju uz to, ka kantoris nedzirdēts, mistiskā 5 gadu garantija (tāpat kā JahtiJakt utt utjp), perfekta jau cita brenda kopija!!!
Viss šitais norāda uz to, ka tas ir ķīnā ražots klons - tātad tikai vizuāli līdzīgs labai optikai! Kā zināms, tad mārketinga triks ir visai zināms - līdzība ar labu brendu un pa lētu cenu!!!
100% varu nozvērēt, ka drīzumā būs daudzi nopirkuši un daudzi arī ieberzušies! Tad kliegs - kas tas pa sviestu utt! A LIJA uzvārīsies! Un, kad atnesīsiet garantijai - sūtīs visus pupās!
Jurčiks
Jurčiks
Pēdējo reizi manīts 2010-01-18 08:15
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
11.03.2008. 13:56
Mārtiņ, es tiešām uzmanīgi izlasīju jūsu komentus, taču gribu teikt, ka man ir mazliet citāds viedoklis. Iespējams arī nebija labākā maniere UZREIZ tik negatīvi izteikties par jauno optikas brendu, taču PIESARDZĪGIEM noteikti būtu jābūt.
Otrs, jūs mazliet par plašu sākat izteikties, šeit domāju, ka vienā jūsu viedoklī satilptu vismaz divas jaunas tēmas. Runāsim lūdzu par lietu.
Un pēdējais, esmu jau savos komentos norādījis, ka normāla parādība katram medniekam būtu tiekties PĒC IESPĒJĀM uz labākām optikām, plintēm, apģērbu utt. Tikai nesaprotama ir vēlme lielai daļai diskutētāju likt vienādības zīmi starp dārgu un labu aprīkojumu un pilnīgu lohu mednieku. Bez šaubām ir arī izņēmumi, nestrīdos. Es medīju ar vienkāršu 695 tikku un vidēju hakko optiku, un neko, tīri nekas rezultāti:), taču pie pirmās izdevības nomainīšu visu ko iespējams, pat apakšveļu ieskaitot:)
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
11.03.2008. 14:06
Es uzskatu, ka labāk ir par tādu naudu nopirkt labu optiku, bet ar mazu palielinājumu (kādu 3-9x40) bez izgaismojuma un citām fīčām, bet tomēr būs pārliecība, ka optika strādās!
Piemēram ss.lv pārdod 3-9x40 Leupold VX-II pa 290 Ls komplektā ar Leupold nazi (jubilejas sērija)! Optikai mūža garantija un turēs visu mūžu medniekam uz normāla kalibra!! Visiem takš saprotams, ka pa 300Ls nevar uztaisīt optiku ar 56mm lēcu, apgaismotu utt, pie tam, lai strādātu labi! NU NEVAR!!!!!!