Atvainojiet, cieniijamie mednieku kungi, bet taadeelj jau es prasiiju vai kaads nevar iemest kaadu liiguma paraugu, jo pashlaik pasham tas texts nav pa rokai, tikai zvaniija, ka ir atnesta lapele, kuru vajagot paraxtiit, bet atceroties ieprieksh nosleegto, taadu pashu negribaas paraxtiit.
Un tieshi pret sho mednieku kolektiivu nav nepatika, bet liigums ir liigums, nevis kaut kaads savaarstiijums.
P.S.
nezinu, kas Jums ir daudz vai maz zemes platiibu zinjaa, bet sheit runa ir par ~50ha
Domāju, ka nav ko ieslīgt neauglīgās diskusijās, neredzot "drēbi" - gaidām konkrētus faktus, tajā skaitā līguma punktus, kas nepatīk, un tad apspriežam...ja tēmas autors tiešām grib palīdzību, nevis aiz neko darīt uztaisa diskusiju...
Tā interesanti Andris raksta, man ir zeme- 1 vai 100 ha? Tad lai nošauj bebru ,kad ES paprasu- nu ir taču arī medību termiņi kuri jāievēro ne tikai tas ko es gribu.Izklausās vairāk tā ka es es un es , nevis kopā ar kolektīvu sadarboties.
Kārli - kad Rutka kungs šeit ieliks līguma klauzulas, vismaz tās, kas viņam nepatīk, tad arī būs diskusija. Savādāk principā ir katras puses subjektīvi viedokļi, kas ir attālā sakarā ar tēmu.
Vajag konkrētākiem būt - īpaši, ja prasi padomus no citiem...
Daini mums ir normāli līgumi balstīti uz savstarpēju cieņu,bet tika pieminēts ka tas kolektīvs cilvēkam nepatīk.Tātad kaut kas jau ir bijis,to vajag atrunāt līgumā,ir tādi cilvēki kuriem liekas ka bez viņa zeme negriežas un visi viņam ir parādā un ja paļausies arī turpmāk kāps uz auguma.Esmu par savstarpēju cieņu un saprašanos.
Mani nedaudz pārsteidz mednieku neiecietība pret A.Rutka kunga normālu vēlmi. Tā nav lapele, bet līgums... Un tikai normālā diskusijā var panākt abām pusēm pieņemamu rezultātu... Mani tas tiešām pārsteidz...
Dzintar ,kas jums ir dažādi līgumi ar privātajiem un medībmājā vēlmju saraksts?
Galvenajs ka saimnieks zin ka ir kolektīvs kas medī viņa īpašumā un visus jautājumus par meža zvēriem viņš var risināt ar konkrēto medību kolektīvu.
Principā tā ir, ka tie, kuriem ir maziņas platības, iedomājas no sevis baigi nopietnos saimniekus un nu tik atrunās visu, nu tik pieprasīs, nu tik būs...lielie īpašnieki parasti ir nopietni un izvirza konkrētus nosacījumus, parastākie ir - medīšana vasarās, lai atturētu no postījumiem, bebru medīšana, nebraukšana pa lauku "mīkstā laikā" u.tml.
Kas attiecas uz līguma nosacījumiem - nu pats izdomā, kas Tev varētu šķist tik ļoti būtisks, lai to ieliktu "atbildības" sadaļā, vienlaikus ņemot vērā, ka prasībām ir jābūt samērīgām.
Vēl kas - neesi slinks, paprasi līgumu elektroniskā veidā [ja elektroniski nav - arī nekas, neesi slinks un pārraksti; līguma projektu takš gan jau paprasīji sev izvērtēšanai? :)] un klauzulas ieliec šeit - tad jau konkrētāk redzēsim, vai tiešām ir tik drastiski noteikumi, kā te raksti :) un Tev noteikti tad tiks iedoti daudzi padomi, kuri droši vien būs pieņemami.
Uz priekšu :)
Un tieshi pret sho mednieku kolektiivu nav nepatika, bet liigums ir liigums, nevis kaut kaads savaarstiijums.
P.S.
nezinu, kas Jums ir daudz vai maz zemes platiibu zinjaa, bet sheit runa ir par ~50ha
Vajag konkrētākiem būt - īpaši, ja prasi padomus no citiem...
Galvenajs ka saimnieks zin ka ir kolektīvs kas medī viņa īpašumā un visus jautājumus par meža zvēriem viņš var risināt ar konkrēto medību kolektīvu.
Kas attiecas uz līguma nosacījumiem - nu pats izdomā, kas Tev varētu šķist tik ļoti būtisks, lai to ieliktu "atbildības" sadaļā, vienlaikus ņemot vērā, ka prasībām ir jābūt samērīgām.
Vēl kas - neesi slinks, paprasi līgumu elektroniskā veidā [ja elektroniski nav - arī nekas, neesi slinks un pārraksti; līguma projektu takš gan jau paprasīji sev izvērtēšanai? :)] un klauzulas ieliec šeit - tad jau konkrētāk redzēsim, vai tiešām ir tik drastiski noteikumi, kā te raksti :) un Tev noteikti tad tiks iedoti daudzi padomi, kuri droši vien būs pieņemami.
Uz priekšu :)