Ar pīlēm gan sū....., pagājušajā gadā tikai pāris vietās bija pacelts liels bars, bet tā pašvaki, jo esmu ievērojis kur bebru ir padaudz un tie ir ļoti aktīvi, tad pīles ne visai mīl perēties :( Man pie vecā dīķa šogad divas perējas. Bet redzēs kas būs rudenī :) Vari iedomāties izej no rīta ārā, un redzi divas peldās un pēkšķina :) Pagājušajā gadā vispār kaut kādi ar pīlēm gāja pašvaki. Veči braukāja braukāja un labi ka kādas 5 pa sezonu paņēma. Es gan tikai vienu reizi šāvu pa pīlēm no 3 izbraucieniem.
Par to ka bebru daudz, jo ejot dzinējos pa rudeni atklājās ļoti daudz vietu kur nekad neviens nav medījies, tāpēc arī šogad sanāk tā ritkīgi pamedīties :) Pamēģini pastaigāt pa tādām vietām kurās neviens nav vēl kāju spēris, varu saderēt atradīsies kur vēl neviens nav ne traucēts ne nomedīts :) Pagājušajā gadā atklāju 3 tādus rezervātus. tagad mēģinām tur tos paretināt. vēl daudzi atsakās medīties, jo jāiet kājām vismaz kāds kilo, tas arī daudzus attur no bebru medībām.
Vēl ir laba lieta karte. Ieej un apskaties no augšas uz savām medību platībām, vai tur kur ir kādas aizdomas par dīķiem, tici man ložņajot pa savām medību platībā, un skatoties no augšas atklājās ļoti daudz jaunu medību vietu, uzpludinājumu. Nezinu kā tavā rajonā, bet man sistēma atļauj tā pietuvināt ka pat redzu bebru mājiņas. Kā saka kas meklē tas atrod :)
Iegāji šajā mājas lapā karte. Izvēlējies sev vēlamo rajonu, palielināji līdz vēlamajam izmēram un tad pārgājis uz satelītu. Tici man noderīga lieta pamācīties savas medību platības no putna lidojuma. Jā ir tādas vietas kur palielināt max nevar, bet piemērma manu medību rajonu sistēma atļauj palielināt līdz maksimuma. Un tad redzami visi grāvji, dīķīsī, pat bebru mājas var saskatīt :)
Edgars izvērš stratēģisko karu - vispirms mājās, ar kartēm; tad triecienuzbrukums - vispār pareizi, visu cieņu, ir ko pamācīties! Jo pavasaris laikam jau ir pateicīgākais laiks, kad tā medīt. Vasarā apaugums ir tāds, ka knapi var cauri šur un tur izspraukties...
PS. Šitādam medību variantam militārā "replika" uz .223 Rem un specvienības apģērbs vizuāli ir vispiemērotākais. :P
PPS. Varētu vēl aviācijas supportu dabūt - vispār sapnis :D
Edgar!Cik tad Jūsu kolektīvam ir liela platība, ka Tu nezini tajā katru stūrīti bez kartes?Man tas ir kaut kas nesaprotams, ka var nezināt savu objektu.
Kautkad forumā par šīm lietām jau rakstīju,tāpēc,ja kādam ir doma palidot,tad vizināšanās medniekam tikai par benzīnu.Līdzi apliecību,un es savu solījumu izpildīšu.Pārējiem no 10-15Ls (īsais lidojums),kas man praktiski peļņu nenes. Visu pārējo lūdzu man uz profilu.Tev,Kārli tūlīt atbildēšu privāti.
Par to ka bebru daudz, jo ejot dzinējos pa rudeni atklājās ļoti daudz vietu kur nekad neviens nav medījies, tāpēc arī šogad sanāk tā ritkīgi pamedīties :) Pamēģini pastaigāt pa tādām vietām kurās neviens nav vēl kāju spēris, varu saderēt atradīsies kur vēl neviens nav ne traucēts ne nomedīts :) Pagājušajā gadā atklāju 3 tādus rezervātus. tagad mēģinām tur tos paretināt. vēl daudzi atsakās medīties, jo jāiet kājām vismaz kāds kilo, tas arī daudzus attur no bebru medībām.
Vēl ir laba lieta karte. Ieej un apskaties no augšas uz savām medību platībām, vai tur kur ir kādas aizdomas par dīķiem, tici man ložņajot pa savām medību platībā, un skatoties no augšas atklājās ļoti daudz jaunu medību vietu, uzpludinājumu. Nezinu kā tavā rajonā, bet man sistēma atļauj tā pietuvināt ka pat redzu bebru mājiņas. Kā saka kas meklē tas atrod :)
PS. Šitādam medību variantam militārā "replika" uz .223 Rem un specvienības apģērbs vizuāli ir vispiemērotākais. :P
PPS. Varētu vēl aviācijas supportu dabūt - vispār sapnis :D