Var arī 12 kalibru pārtaisīt par maseni, bet vai tas vajadzīgs un vai tas ir likumīgi, jo ja nešaubos mēs nedrīkstam pārtaisīt ieročus kā mūms tīk. Laidne cita lieta, bet kaut ko mainīt pašā mehānismā, tas it kā pat ar likumu ir aizliegts, ja kas kolēģi mani pielabos ja kaut kur kļūdījos!!!
Pareizi jau būs, ka laide ir pārtaisāma, kā tīk, bet pie dzelžiem jau oficiāli nedrīkst klāt ķerties. Ja tā masene aiz spāres glabājas, tad gan var aptveri pielikt. Bet kvalitatīvi to izdarīt var vien tiešām labs meistars. Citādi skrāpēsies un deformēsies lodītes gals ielādējot un nebūs vairs precīzs tas verķis.
Principā tas ir sviests, ka paši īsti neko nevar. Esmu par liberalizāciju :P - nokārto attiecīgu atļauju un pārveido ko un kā gribi, protams, likuma ietvaros. Kas no tā sliktāks kļūtu? Tie, kas grib uztaisīt nelegālu stroķi - tie to tāpat izdarīs. Vienkāršākais veids - pilnmetāla gāzes revolverim piemeklēt kalibru vai paņemt attiecīgu gaiseni un pārurbt stobru+vēl daži sīkumi. Sacencībās mērķšaušanā piedalīties, protams, nevarēs, taču - tiem, kas to dara, sacencības nav primārais mērķis...
Tādēļ - ir absurdi, ka es legāli nevaru savam ierocim veikt uzlabojumus. Lai būtu, ka tad ir jāiziet "tehniskā apskate"...nu lai, piemēram, uzlabojums nebūtu iespēja automātiskā režīmā pielietot lentveida patronu padevi :D
Ja to "lielo vajadzību" veiktu Jozefs Lebruns, tad URĀ, savādāk var sanākt precizitāte zaudēta, žēl instrumentu izmest, bet normāla pielietojuma vairs nav. Gribēju labāk, sanāca kā vienmēr!
Slēpts
20.04.2010. 13:18
Nu reku ne talak ka šodien SS.Lv ievietots sludinajums : pardod TOZ-12 UN partaisita-stav aptvere, tatad var!!!
A kur tu redzi ka viņa ir pārtaisīta???? Ja atmiņa nepieviļ, tad ieroci pārtaisīt var tikai specializēts ieroču speciālists, kā arī par to ir jāinformē policija!!!!
Varbūt viņa jau no PSRS laikiem tāda reģistrēta. Ieroču sistēmā jau arī visur nesēž baigie assi. Cits varbūt i nezin, kas bija TOZ-12,a cits varbūt lojāli pieiet tai lietai. Bet izbrāķēt tādu ir iemesls, ja gribas, par neatbilstību ražotāja specifikācijai.
Tādēļ - ir absurdi, ka es legāli nevaru savam ierocim veikt uzlabojumus. Lai būtu, ka tad ir jāiziet "tehniskā apskate"...nu lai, piemēram, uzlabojums nebūtu iespēja automātiskā režīmā pielietot lentveida patronu padevi :D