Par jaunajiem Victory Diarange gan vēl nēesmu dzirdējis par krustu izsišanos, bet, ka viņi smagi. Pats biju Vācijā viesmedībās, kad vācietim uz drillinga Zeisam krusts nositās un nopūdelēja buku pa 35 soļiem. Sāku smieties. Šis mani aizveda uz specveikalu, kur arī apliecināja, ka krusts tomēr nosities un paņēma garantijas remontā. Precīzi modeli neieskatījos toreiz.Bija ar 50mm lielo lēcu un pat bez krusta apgaismojuma vēl. Bet paši optiku tirgotāji jau pie tā pieraduši, ka daudz reklamāciju. Arī Latvijā daudzi ir teikuši.
Vari arī paskatīties lielāko Krievijas mednieku portālu wht.ru - tur par Zeisiem vispār nerunā, kā par PREMIUM klases optikām.
Tas ir, kas jauns par Zeiss izsistiem krustiem? Varbūt Juris var minēt konkrētu-s gadījumus? Cik ir zināms, tad Zeiss galvenais zirdziņš ir optiku izturība, ilgmūžība un stiklu super kvalitāte, ne velti šīm optikām ir 30g. resp. mūža garantija. Varbūt esmu palaidis ko garām un Zeiss sākuši ražot arī Ķīnā? :)
Nezinu gan, kas tam Zeisam izcils ir mūsdienās bez vēsturiskā nosaukuma un zilās emblēmiņas. Krusti izsitas biežāk kā japāņu širstoniem. Paši stikli ar latu-tech pārklājumu vēl ir līmenī, bet ne labākie no PREMIUM klases. Un, ko tam kvalificētajam meistaram darīt pie labas optikas uzlikšanas, ka acs zīlītes attālumu jāiestāda šāvējam pašam atkarībā no ieplecošanas dziļuma ieradumiem. Mūsdienu viver sliedes tehnoloģijas atļauj kraut virsū pašam jebkuru sērijveida tēmekli divu minūšu laikā un tos mainīt burtiski pirms katra šāviena.
Ja gribas naudu tērēt vēsturiskam nosaukumam un vidusmēra kvalitātei, tad Zeiss ir īstais pirkums.
Esmu gatavs noklausīties asus iebildumus :)
Lietoju Zeiss Conquest 3,5 x10x50- un esmu pat 'loti apmierin'ats ar savu izv'eli. Pērkot optiku liela nozīme ir ari stiprinajumiem un pareizai nostiprinašanai. Iesaku to darit pie kvalificēta meistara. Protams dzin'ejmedībām būtu vēlams kaut kas cits.
Sveiki, kungi!
Jauns komentārs vecā forumā!
Lietoju Zeiss Diavari 2,5-10x50. Ideāla optika Latvijas medībām, gan gaides, gan dzinēju. Unikāls sliedes kronšteins (tiesa gan dārgs ~ 250 Ls), ātrini noņemams un nomaināms, galvenais, ka precizitāte no tā nemainās!
Ui, piedodiet! Klausiet Kristapu. Tas labais čoms patiešām pasūtīja 60. krustu! Tā bija pārrakstīšanās kļūda par to 62.
Manuprāt 60. krusta izgaismotais punktiņš ir krietni labāks par 66. krusta izgaismoto krustiņu.
Kristap - paldies par šo labojumu!
Un kā ar amerikāņu Conquest ceisiem? Nav nekas dzirdēts?
Vari arī paskatīties lielāko Krievijas mednieku portālu wht.ru - tur par Zeisiem vispār nerunā, kā par PREMIUM klases optikām.
Ja gribas naudu tērēt vēsturiskam nosaukumam un vidusmēra kvalitātei, tad Zeiss ir īstais pirkums.
Esmu gatavs noklausīties asus iebildumus :)
apskatīt un salidzīnat Zeiss modeļus
Jauns komentārs vecā forumā!
Lietoju Zeiss Diavari 2,5-10x50. Ideāla optika Latvijas medībām, gan gaides, gan dzinēju. Unikāls sliedes kronšteins (tiesa gan dārgs ~ 250 Ls), ātrini noņemams un nomaināms, galvenais, ka precizitāte no tā nemainās!
Manuprāt 60. krusta izgaismotais punktiņš ir krietni labāks par 66. krusta izgaismoto krustiņu.
Kristap - paldies par šo labojumu!