Individuāli uz nelimitētajiem medību pārskatu nevajag noteikti. Pēc tam savā žurnālā reģistrē ja kas trāpās un dod ziņu kolektīvā cilvēkam, kas pilda kopējo žurnālu. Tā manuprāt.
Kā tad īsti ir ar tām individuālajām medībām,medījot nelimitētos,ja es eju viens,pārskats ir vajadzīgs vai nav??? :)
16. Limitēto medījamo dzīvnieku medību, kā arī nelimitēto medījamo dzīvnieku dzinējmedību norisi dokumentē medību pārskatā. Arī individuāli medījot nelimitētos medījamos dzīvniekus, medību norisi dokumentē medību pārskatā, ja mednieks atbilstoši normatīvajiem aktiem par ieroču apriti medību šaujamieroci dod lietošanai citam medniekam
Vispār, izskatās, ka tauvas josla vairs noteikumos neparādās, tāpat kā neparādās ješkas un ūdeles. Principā...vadoties no noteikumu 10.punkta teikuma "Medījot individuāli publiskajās ūdenstilpēs, mednieks nomedītos nelimitētos medījamos dzīvniekus pats reģistrē nomedīto dzīvnieku reģistrācijas žurnālā." un 30.punkta "Medību platībās aizliegts atrasties ar lietošanai sagatavotu medību šaujamieroci (izņemot ūdensputnu medības publiskajās ūdenstilpēs) vai medību rīkiem, ja nav saņemta medību tiesību lietotāja atļauja." sanāk, ka medījami ir tikai un vienīgi ūdensputni...ja gribi medīt jebko citu, vajag atļauju no tiesību lietotāja. Protams, vienmēr jau var teikt, ka tāda atļauja ir tikusi mutiski iedota, pirms gada pie alus krūzes...:D
Publiskajās ūdenstilpēs/to tauvas joslās, bez saskaņošanas ar attiecīgo medību tiesību lietotāju un, tātad, medībām vispārējā kārtībā drīkst medīt tikai un vienīgi ūdensputnus (un tikai ūdensputnus, vārna vai žagata NAV ūdensputns), jenotsuņus un Amerikas ūdeles. Viss. Lapsu nedrīkst. Bebru - arī nedrīkst...
Varēt, protams, var visu ko, taču - tas ir likuma pārkāpums.
Ja kas - publisko ūdeņu tauvas joslā ūdeli/ješku medīt var jebkurā gada dienā...man gan šitā lieta joprojām šķiet "pelēkā zona"...
Medījot individuāli publiskajās ūdenstilpēs, mednieks nomedītos nelimitētos medījamos dzīvniekus pats reģistrē nomedīto dzīvnieku reģistrācijas žurnālā.
Publiskajās ūdenstilpnēs bez pieteikšanas var medīt visu nelimitētos? Vairāk šis jautājums uz bebriem attiecas, bet nu idejiski. Es līdz šim domāju, ka tur var tikai putnus medīt, kolēģis izdomājis, ka palasot noteikumus sanāk, ka jebkuru nelimitēto. Ta vai es līdz šim maldījos vai kolēģis?:)
Es atsaucos uz šo te punktu:
30. Medību platībās aizliegts atrasties ar lietošanai sagatavotu medību šaujamieroci (izņemot ūdensputnu medības publiskajās ūdenstilpēs) vai medību rīkiem, ja nav saņemta medību tiesību lietotāja atļauja.
Tā publiskā ūdenstilpne taču tāpat ir kāda kolektīva medību platība...
3.2.13. lauči (Fulica atra), krīkļi (Anas crecca), pelēkās pīles (Anas strepera), platknābji (Anas clypeata), meža pīles (Anas platyrhynchos), prīkšķes (Anas
querquedula), baltvēderi (Anas penelope), garkakļi (Anas acuta), brūnkakļi (Aythya ferina), cekulpīles (Aythya fuligula), ķerras (Aythya marila), tumšās pīles (Melanitta fusca), melnās pīles (Melanitta nigra), kākauļi (Clangula hyemalis), gaigalas (Bucephala clangula) — no augusta otrās sestdienas plkst. 16.00 līdz 15.septembrim — trešdienā, sestdienā un svētdienā, bet no 16.septembra līdz 30.novembrim — katru dienu;
16. Limitēto medījamo dzīvnieku medību, kā arī nelimitēto medījamo dzīvnieku dzinējmedību norisi dokumentē medību pārskatā. Arī individuāli medījot nelimitētos medījamos dzīvniekus, medību norisi dokumentē medību pārskatā, ja mednieks atbilstoši normatīvajiem aktiem par ieroču apriti medību šaujamieroci dod lietošanai citam medniekam
Varēt, protams, var visu ko, taču - tas ir likuma pārkāpums.
Ja kas - publisko ūdeņu tauvas joslā ūdeli/ješku medīt var jebkurā gada dienā...man gan šitā lieta joprojām šķiet "pelēkā zona"...
Publiskajās ūdenstilpnēs bez pieteikšanas var medīt visu nelimitētos? Vairāk šis jautājums uz bebriem attiecas, bet nu idejiski. Es līdz šim domāju, ka tur var tikai putnus medīt, kolēģis izdomājis, ka palasot noteikumus sanāk, ka jebkuru nelimitēto. Ta vai es līdz šim maldījos vai kolēģis?:)
Es atsaucos uz šo te punktu:
30. Medību platībās aizliegts atrasties ar lietošanai sagatavotu medību šaujamieroci (izņemot ūdensputnu medības publiskajās ūdenstilpēs) vai medību rīkiem, ja nav saņemta medību tiesību lietotāja atļauja.
Tā publiskā ūdenstilpne taču tāpat ir kāda kolektīva medību platība...
Viss skaidrs... daram ka lidz sim, vienreiz sezona uzrakstam kautrigu atzisanos ka...diemzel ...sogad nelimitetos medijumus iegut nav izdevies... :)))