Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - želatīns nerec konservos !!!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 11 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 24.05.2010. 20:40

Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2011-03-10 22:15
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jēkabpils
Medību stāžs: 5
Aprīkojums: šāds un tāds
Suņi: ir
18.05.2010. 09:38
Tika iegādāts autoklāvs, viss tiek darīts kā vīri runā, bet nerec.... smuka gaļa tauciņi nedaudz, beigās aizgāju līdz 5 tējkarotēm uzbriedināta želatīna uz 250 gr. bundžu, autoklāvā taču ir 120grādi ja nemaldos, nevarētu būt tā ka želatīns izšķist, jo kā zinam, vārīt nav vēlams? Vai ir kāda metode neskaitot ādu un skrimšļu likšanu?
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
18.05.2010. 10:04
Edgar ja būtu ieliekta vienā vietā garumzīme, forš nosaukums sanāktu!!!
Kāpēc nesarec, nezinu, mēs kad gatavojām medījuma gaļai pielikām mājas spekīti ar visu ādiņu, tad var būt arī tas deva sarecēšanas efektu :) Pamēģini :)
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-08-20 15:17
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: darbadienas Rīgā, pārējās dienās ZA Vidzemē
Medību stāžs: no 2001
Aprīkojums: IŽ-54; Marlin 70HC; Browning A-Bolt Shotgun 12 cal
18.05.2010. 14:05
Ja nemaldos, tad želantīns pie 80C zaudē savas īpašības, paliek tikai piegarša. Es parasti novāru kaulu buljona koncentrātu,kuru pa 2 ēdamkarotēm pielieku klāt. Konserviem vajag dabīgo recekli.
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2013-05-23 19:19
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Dobeles pusē
Medību stāžs: no 1985. gada
Aprīkojums: .22lr, .243win, .308win, .300winmag, 12.k, 16.k, naži, medību rīki, UAZ469, mugursoma, slēpes utt.
Suņi: 2 takši, 2 laikas
18.05.2010. 15:24
Konservos želatīnu nemaz nevajag. Samazini karsēšanas laiku autoklāvā. Ja bundžās vai burciņās nerecē šķidrums tā ir pirmā pazīme, ka pārturēts!
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2019-09-10 16:03
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Saldus
Medību stāžs: no- 2001
Aprīkojums: Tikka, iž 27
Suņi: Latvijas dzinejs
Medību trofejas: 4
18.05.2010. 15:56
Edgar
Vajag vairak majas cuku adas, Vai nu novari cuku kajas un to bulijonu liec klat bundzam.
Raitis
Raitis
Pēdējo reizi manīts 2014-05-24 20:41
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Starp Skrundu un Zemgali
Medību stāžs: Kopš šī gadsimta 1. gada
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
18.05.2010. 16:02
Savulaik mans sencis autoklāvā burkām nemaz nelika klāt želatīnu, tikai mājas cūku ādas. Pašā autoklāvā iepumpē gaisu lai 1 atmosfēra spiediens, autoklāvu uzkarsē līdz 110 grādiem un lieta darīta. Konservi smuki saželē un nav pārkarsēti.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
18.05.2010. 16:57
Tas želatīns, kurš tagad nopērkams veikalos, tiek gatavots no augu pektīnvielām nevis kā senāk no dzīvnieku valsts produktiem. Tur arī visa fiška, tāpēc arī tik labi nerec. Īpaši jau pēc nopietnas termiskās apstrādes.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2011-03-10 22:15
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jēkabpils
Medību stāžs: 5
Aprīkojums: šāds un tāds
Suņi: ir
18.05.2010. 17:36
Paldies kungi! Bet ja samazināšu tvaicēšanas laiku un temperatūru, vai tā manta varēs uzglabāties kādu laiku? :)Es gan tik pāris reizes esmu mēģinājis dariju kā visi raksta iepumpēju 2 atmosf uzsildīju līdz 4 un stundu turēju, tikai nav termometra varbūt pie tām 4 atmosf. ir jau 120 grādi.
Slēpts
18.05.2010. 18:25
Edgar! Cik es sapratu tu taisi konservu bundžas, es taisu puslitra burkas. Iepumpeju 0.8 atmosf uzsildu lidz 4.2 atmosf un viss, kad atdzisis un spiediens nokritis lidz 0.8 atmosf taisu vaļa autoklavu. Par želantinu - vispar nevajag, vaina var but - ilgi saldeta gaļa. Man ari ta ir bijis, bet tas nekas.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2011-03-10 22:15
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jēkabpils
Medību stāžs: 5
Aprīkojums: šāds un tāds
Suņi: ir
18.05.2010. 18:38
Tad sanāk tikai loģiski, ka uzsilda līdz tām 4 atmosfērām un viss, BET gaidi kad pats atdziest vai dzesē? Es atdzesēju līdz tai vienai atmosf. ja nemaldos pa 10 - 15 min zem tekoša ūdens, bet pirms tam turēju tās 4 atmosf stundu.