Tika iegādāts autoklāvs, viss tiek darīts kā vīri runā, bet nerec.... smuka gaļa tauciņi nedaudz, beigās aizgāju līdz 5 tējkarotēm uzbriedināta želatīna uz 250 gr. bundžu, autoklāvā taču ir 120grādi ja nemaldos, nevarētu būt tā ka želatīns izšķist, jo kā zinam, vārīt nav vēlams? Vai ir kāda metode neskaitot ādu un skrimšļu likšanu?
Edgar ja būtu ieliekta vienā vietā garumzīme, forš nosaukums sanāktu!!!
Kāpēc nesarec, nezinu, mēs kad gatavojām medījuma gaļai pielikām mājas spekīti ar visu ādiņu, tad var būt arī tas deva sarecēšanas efektu :) Pamēģini :)
Atrašanās vieta: darbadienas Rīgā, pārējās dienās ZA Vidzemē
Medību stāžs: no 2001
Aprīkojums: IŽ-54; Marlin 70HC; Browning A-Bolt Shotgun 12 cal
18.05.2010. 14:05
Ja nemaldos, tad želantīns pie 80C zaudē savas īpašības, paliek tikai piegarša. Es parasti novāru kaulu buljona koncentrātu,kuru pa 2 ēdamkarotēm pielieku klāt. Konserviem vajag dabīgo recekli.
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
18.05.2010. 16:02
Savulaik mans sencis autoklāvā burkām nemaz nelika klāt želatīnu, tikai mājas cūku ādas. Pašā autoklāvā iepumpē gaisu lai 1 atmosfēra spiediens, autoklāvu uzkarsē līdz 110 grādiem un lieta darīta. Konservi smuki saželē un nav pārkarsēti.
Tas želatīns, kurš tagad nopērkams veikalos, tiek gatavots no augu pektīnvielām nevis kā senāk no dzīvnieku valsts produktiem. Tur arī visa fiška, tāpēc arī tik labi nerec. Īpaši jau pēc nopietnas termiskās apstrādes.
Paldies kungi! Bet ja samazināšu tvaicēšanas laiku un temperatūru, vai tā manta varēs uzglabāties kādu laiku? :)Es gan tik pāris reizes esmu mēģinājis dariju kā visi raksta iepumpēju 2 atmosf uzsildīju līdz 4 un stundu turēju, tikai nav termometra varbūt pie tām 4 atmosf. ir jau 120 grādi.
Slēpts
18.05.2010. 18:25
Edgar! Cik es sapratu tu taisi konservu bundžas, es taisu puslitra burkas. Iepumpeju 0.8 atmosf uzsildu lidz 4.2 atmosf un viss, kad atdzisis un spiediens nokritis lidz 0.8 atmosf taisu vaļa autoklavu. Par želantinu - vispar nevajag, vaina var but - ilgi saldeta gaļa. Man ari ta ir bijis, bet tas nekas.
Tad sanāk tikai loģiski, ka uzsilda līdz tām 4 atmosfērām un viss, BET gaidi kad pats atdziest vai dzesē? Es atdzesēju līdz tai vienai atmosf. ja nemaldos pa 10 - 15 min zem tekoša ūdens, bet pirms tam turēju tās 4 atmosf stundu.
Kāpēc nesarec, nezinu, mēs kad gatavojām medījuma gaļai pielikām mājas spekīti ar visu ādiņu, tad var būt arī tas deva sarecēšanas efektu :) Pamēģini :)
Vajag vairak majas cuku adas, Vai nu novari cuku kajas un to bulijonu liec klat bundzam.