Kā jau krievs ar cirvi iztēsta laidne un neasu bori izurbts stobrs, bet novēršot visas ķibeles, uzlabojot laidni esmu panācis, ka 10 un vairāk šāvieni iet salīdzinoši precīzi 100m - 5 cm aplī tiesa gan ar 223 kaliobriņu, lietojot Sako munīciju, bet ar Barnaul 100m - kafijas krūzītes apakštaītē.
Krievu ieroči ir tikpat labi kā krievu automašīnas.
IŽ18 atbilst Zaporožecam vai Moskvičam 400.
Ja labi saremontē, tad braukt var, lietus uz galvas nelīst,
var aizvest arī kartupeļu maisu un sievas māti.
(:)=(:)
Liels paldies kungi par viedokļiem.Ir viela pārdomām.vienkārši man situācija ir tadā kāda viņa ir ar tām naudiņām un es tiešām bijudomājis šo ieroci palietot ar mehāniskajiem tēmekļiem,jo man rukšus sanak šaut apmērām no metriem 30,ne vairāk-ideāla vieta ir un bucinju ar es izskatu ka līdz 100m es ar mehānisko tēmekli paņešu,tāpat bebrus.Kad nobriedīšu kautkam nopietnam tad arī ieguldīšu naudu un nopirkšu ieroci kas ir acij tīkams un ar kārtīgu optiku.vienīgais šeit tiek aprunāti kalibri-sāku domāt varbūt pietiktu ar 243 kalibru....un ar laiku ko lielaku iegādātu.
Arī man šāds šaujamais ir īpašumā, kā reiz 308win. Biju izņēmis iegādes atļauju ar domu iepirkt mazkalibreni,bet tākā neviena īsti negāja pie sirds,jo atmiņās vēl spilgti maldījās padomju laika Toz 17, tad MMD reklāmā izlasot,ka pārdošanā "Lijā" esot IŽ-18(308)par Ls115,tad nopirku, jo atļauja nāca uz beigām. Sākumā domāju, vai šāds ierocis manā kolekcijā ir vajadzīgs,tad apsverot visus par un pret nonācu pie secinājuma , ka jā. Pirmkārt izmaksas: PLINTĪTE Ls 115!, TĒRAUDA PAŠTAISĪTS KRONŠTEINS "Regro" Ls 25, optika no budžetklases Remingtona 3-9x40, nopērkama par Ls 80, kopā sanāk Ls 240. Ja esi mednieks iesācējs un nevari atvēlēt naudiņas vairāk, tad arī uzstādītais mehāniskais tēmeklis IŽ 18 ir gana nopietns, lai no atbalsta varētu savā trofejā iegūt buku no 100m. Runājot par citām apetītēm un izmaksām, varu teikt sekojošo:Krievu stobram, krievu patronas, Barnaul cena Ls 0.30 un šauj uz nebēdu. Oponentiem gribu teikt,ka šis nav sporta ierocis, bet trīs patronu sēriju pilnīgi noteikti 100m ir spējīgs noturēt 5cm. Kas attiecas uz Barnaul patronām,tad arī tās savās sliktākajās izpausmēs 100m nemēdz kļūdīties vairāk par 10cm. Tā kā jauno medniek, ja naudiņas nav tik daudz droši iegādājies šo. Gribu novēlēt vairāk pozitīvisma, vairāk saprasmes un izpalīdzības. Šaujiet garām kungi.
IŽ18 atbilst Zaporožecam vai Moskvičam 400.
Ja labi saremontē, tad braukt var, lietus uz galvas nelīst,
var aizvest arī kartupeļu maisu un sievas māti.
(:)=(:)