Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Medību iecirkņa minimālā platība!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 30 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 07.02.2012. 11:13

Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
28.08.2010. 12:22
Bišku aizgājām off-topic, bet lieta tāda, ka pat zemes īpašnieku/mednieku negrib redzēt ne tikai savās rindās, bet arī savā tuvumā. Stāsts iz dzīves. Viens man labi pazīstams mednieks bij paņēmis nomā zemi no sava ārzemēs dzīvojoša radinieka - pāris desmiti ha zemes, īpašumā iekšā stipri aizaudzis dīķis platībā ap desmit ha. Prīmā vieta pīlēm,bebriem, makšķerēšanai, lielo pārnadžu pēdu vairāk kā dubļu - viss zemes gabals veido relatīvi šauru pāreju no viena liela meža masīva uz otru - apkārt lauki. Svarīga piebilde - iepriekš, kamēr nebija sakārtotas nomas lietas, lielapjoma medīšanas pēdas šai teritorijā tika fiksētas, kaut gan ārzemēs dzīvojošais īpašnieks nevienu mednieku ar vēlmi parakstīt medību tiesību līgumu nebija redzējis. Tad nu tā - vietējam medniekam īpašuma nomas papiŗi kārtībā, pie reizes ar īpašnieku noslēgts arī medību tiesību nomas līgums. Šams,būdams pats mednieks un solids cilvēks dabū rokā telefona numurus un zvana vietējā mednieku formējuma (kuram platība piekļaujas kā robeža) čīfam - tā un tā, zeme tur un tur, papiri tādi un tādi - izsaku priekšlikumu draudzēties - slēdzam sadarbības līgumu, nāciet medījiet uz veselību, tik retu reizi mani ar čomiem pie dīķa pacietiet, kad pīles vai bebrus šausim, vairāk neko nevajag. Ziniet kāda bija atbilde - mums to nevajag, mūs tas neinteresē. Labi, ka ne ta ne. Zvana vīriņš otram mednieku formējumam, kas otrā pusē - tiem arī nav intereses, jo pa vidu sanākot pārrāvums ar viņu platībām. Tā lūk. Un ko šim medniekam bij' darīt - dīķī pīles brēc, bebri šņakstina? Protams, ka likumā paģērētajā kārtībā noreģistrēja savu iecirkni. UN KO ŠIM CILVĒKAM KĀDS VAR PĀRMEST??? Un ko šim cilvēkam iesākt, ja valsts bezpardonna uzmetīs šādu iecirkņu turētājus? Un atkal būs kārtējais/-ie bebru inkubators/-i??? Un ko tālāk? Atkal izmaiņas normatīvajos aktos pēc pusgada - atjaunojam vecos iecirkņus? Nu sviests!
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
28.08.2010. 12:24
Bišku neprecīzi uzrakstīju - vietājais mednieks - bij domāts latviešu mednieks, kurš dzīvo tālu no iznomātā īpašuma un ar vietējiem (ap īpašumu medījošajiem medniekiem) pazīstams nekad nav bijis.
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2022-09-22 12:24
Lietotāja statuss: Lietotājs
28.08.2010. 19:24
Tikai pārdomām par likumdošanu, iecirkņa platībām un pirmkārt ZEMES ĪPAŠNIEKA TIESĪBĀM. Ja te piesauce Igauniju, tad jāatzīmē, ka platība iecirkņiem ir tikai attiecībā uz lielajiem medījumiem. Ja īpašniekam ir zeme virs 20 ha, tad mazos (nelimitētos) var medīt bez kādas iecirkņa veidošanas, Tā kā nekāda pretruna nav šādai īpašnieka vēlmei. Pie tam medību iecirkņiem ir obligāts apsaimniekošanas plāns, kas arī sakārtotu kaimiņu kolektīvu dažādās vēlmes LV gadījumā.
Par minimālajām platībām - Vācijā īpašnieks var medīt sākot ar 75 ha, Beļģijā 25 vai 40 atkarībā vai Flāmu pusē vai otrā, Francijā nav ierobežojums, bet ir obligāta prasība mazajiem īpašniekiem zem 20 ha grupēties lokālajās komūnu apvienībās. Zviedrijā - neatkarīgi no īpašuma platības. Nīderlande - 40ha.
Tā kā, liekas, galvenais ir tolerance starp kaimiņiem un pārdomāta saimniekošana. Tīri no komentāriem motivācija iecirkņu lielajam izmēram ir iespēja "paturēt, izaudzēt savus" dzīvniekus savā teritorijā. Citādi izmēram nav nozīmes!
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
01.09.2010. 16:03
Vel tikai pievienojoties Jana Bara atminu stastijumiem varu pastastit lidzigu stastu no savas pieredzes. Kad mani uzrunaja vietejais kolektivs, par temu, liguma slegsana, logiski velejos uzzinat ko tad man tadu piedava. Piedavaja porciju no medijuma ko nomedis uz manas gimenes zemes. Teicu ka tas protams ir labi un skaisti, bet pats esmu mednieks un mani gala neinterese, bet mani interese iespeja reizi gada piedalities dzinejmedibas. Uz ko sanemu atteikumu :) . Ar varu mils nebusi, nodomaju... Un pateicu ka nekada liguma nebus! Tagad ir atsevisks medibu iecirknis, bet ja vietejiem atgriezisies logiska domasana esmu gatavs slegt sadarbibas ligumu! :)))
Maigurs
Maigurs
Pēdējo reizi manīts 2014-02-07 13:40
Medību trofejas: 7
02.09.2010. 07:41
Nesaprotu...kā cilvēks, kurš pats ir mednieks var neslēgt medību līgumu ar vietējo mednieku formējumu?? Diez vai Andri Tu pats būtu gatavs aicināt medībās visus zemju īpašniekus kuri ar Tevi noslēguši medību līgumus!
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
02.09.2010. 09:08
Maigur! :) viens par mati otrs par meitu... Saproti, runa ir par attieksmi. Es velreiz uzsveru, esam gatavi slegt sadarbibas ligumu, BET... Nejau man ir neparvaramas alkas uzssesties uz vieteja kolektiva kakla, vnk medibas vislabak var iepazit cilvekus kuriem tu dod iespeju medit sava zeme. Visdrizak man ar vienu reizi pietiktu, iepazitu un situ gadu vairak nebrauktu (vnk iespejas ir parak plasas, nespeju visur aizbraukt kur aicina). Attieciba uz to vai aicinat, vai neaicinat zemes ipasniekus... Domaju ka reizi gada uzrikojot "karaliskas medibas" kopa ar zemju ipasniekiem var tikai nostiprinat attiecibas! Ka saka skopums nav bralis....
Maigurs
Maigurs
Pēdējo reizi manīts 2014-02-07 13:40
Medību trofejas: 7
02.09.2010. 09:20
Ņemot vērā, ka piemēram man ir apmēram 300 medību līgumi..līdz ar to arī tikpat īpašnieki, tad iedomājies kādas tur karaliskās medības var sanākt??? Bet tiklīdz uzaicināsi dažus, piemēram lielākos, tie pārējie toč apvainosies un līgumus vairs neslēgs!
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
02.09.2010. 09:47
Nu te tā, izklausās A.Z. gadījumā, ka arī kolektīvs (īpašuma tuvumā) tāds savādais, vispār katrs šitāds gadījums individuālu pieeju prasa, nevar pēc vienas šnites mērīt! Es gan atkārtošos, bet aiz vien vairāk visas šīs lietas aiziet tādās augstprātības sliedēs, man neko nepiedāvāja, mani tas neinteresēja, man tas nebīja izdevīgi, un es jau neiešu pazemoties un ko ieteikt vai jautāt. Šinī variantā arī, ja jau kolektīvam (esošajam) netraucē mikro objekts blakus, nu tad viss bumbas ar dziesmām dzīvē! Ja runājam par "karaliskajām medībām", tur jāpiekrīt Maigura versijai, visus nevar, tad labāk nevienu!
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
02.09.2010. 10:33
Ja likumu pieņems, es domāju, ka mazo iecirkņu īpašnieki mierīgi varēs gatavot prasību ST. Pārejas periods neko nenozīmē, jo tiesiskās paļāvības princips tomēr ir kaut kas stipri ilgstspējīgs.
Nelimitētajiem iecirkni es varu taisīt kaut vai uz pushektāra - ja man ir dīķis, kurā dzīvo bebri, tad kā savādāk likumīgi tos medīt. Jānis Bārs jau uzzīmēja situācijas...
Pēdējais laiks domāt par to, ko mēs ievēlam likumdevējā...tad arī muļķības visādas nelemtu...
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2022-10-02 15:19
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Olaine - Jelgava - Saldus rajons
Medību stāžs: no 1998 (93). gada
Medību trofejas: 9
02.09.2010. 12:24
Viedoklis par šo tēmu - http://www2.la.lv/lat/latvijas...