Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Medību iecirkņa minimālā platība!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 30 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 07.02.2012. 11:13

Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
02.09.2010. 13:22
ka mazie medību kolektīvi nodarbojas ar resursu izlaupīšanu

Sofistu skola - var izteikt stulbu apgalvojumu, galvenais - to darīt pārliecinoši.
Ja jau notiek tik nopietna "izlaupīšana", tad medījamo dzīvnieku uzskaitē bija jābūt bēdīgai ainai. Kāpēc medījamo dzīvnieku skaits turpina pieaugt??? (Nav domātas dziļās ziemas sekas.)
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
02.09.2010. 13:36
Kāpēc medījamo dzīvnieku skaits turpina pieaugt???

Plus 10 tev Jāni!!!!
Iesaku skeptiķiem un minimālo (lielo 1000+ utt) platību apoleģētiem palasīt īso ieskatu Eiropas pieredzē, ko te nedaudz augstāk ievietoja mans brālis.
Tikai pārdomām par likumdošanu, iecirkņa platībām un pirmkārt ZEMES ĪPAŠNIEKA TIESĪBĀM. Ja te piesauce Igauniju, tad jāatzīmē, ka platība iecirkņiem ir tikai attiecībā uz lielajiem medījumiem. Ja īpašniekam ir zeme virs 20 ha, tad mazos (nelimitētos) var medīt bez kādas iecirkņa veidošanas, Tā kā nekāda pretruna nav šādai īpašnieka vēlmei. Pie tam medību iecirkņiem ir obligāts apsaimniekošanas plāns, kas arī sakārtotu kaimiņu kolektīvu dažādās vēlmes LV gadījumā.
Par minimālajām platībām - Vācijā īpašnieks var medīt sākot ar 75 ha, Beļģijā 25 vai 40 atkarībā vai Flāmu pusē vai otrā, Francijā nav ierobežojums, bet ir obligāta prasība mazajiem īpašniekiem zem 20 ha grupēties lokālajās komūnu apvienībās. Zviedrijā - neatkarīgi no īpašuma platības. Nīderlande - 40ha.
Tā kā, liekas, galvenais ir tolerance starp kaimiņiem un pārdomāta saimniekošana. Tīri no komentāriem motivācija iecirkņu lielajam izmēram ir iespēja "paturēt, izaudzēt savus" dzīvniekus savā teritorijā. Citādi izmēram nav nozīmes!
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
02.09.2010. 14:16
Andri... viss pareizi par ārzemēm, bet te ir Latvija un latvieši ar savu mentalitāti, ja nopietni man pilnīgs pofigs, medijat kaut vai uz kabatas lakatiņiem, tikai nekaucat pēc tam, ka visas tās medību lietiņas sāks izbeigties, kad katrs varēs savos 20ha purinat par zvēriem. Paši te spriežat, jau tagad, ka nevarat izsekot šavieniem un licencēm, un nemaz nerunājot par postījumu apjomiem zemniekiem. Vienkārši neizprotu, kada velna pēc mums viss tas vajadzīgs, vai tiešām esma tik tizli, ka vairs nevaram ne kolektīvus atrast, ne vienoties ar zemju īpašniekiem?????? pamatojums, kaut vai ANDRI Tavs, nu ir Tev tagad sava platība, labi, un tālāk, ko ieguvi, vari šaut savējā tagad nelimitētos, un cik tad viņu tur ir, tur ir audzētava viņiem vai kā??? Es jēgu tam visam nesaskatu... laikam vecums nāk.
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
02.09.2010. 18:00
Esmu absolūts mazo iecirkņu pretinieks(sava pagasta teritorijā),bet pa lielam(uz šodienu) tā ir alternatīva kolektīvu augstprātībai pret jaunajiem medniekiem,it īpaši pret nepazīstamiem,vēl īpašāk pret pilsētniekiem.Problēmas būtu jārisina gan vienai pusei,gan otrai par labu sekojoši: Medību iecirkņiem ir noteiktas ārējās dabīgās,pagastu ietvaros robežas,bez līgumu slēgšanas,attiecīgi kolektīviem proporcionāli hektāru daudzumam, noteikt minimālo pieļaujamo mednieku skaitu.Atkristu līgumu un mazo iecirkņu(baiļu)problēmas kolektīviem,savukārt jauniem medniekiem būtu iespēja doties uz sev vēlamāko mežniecību,noskaidrot brīvās vietas kolektīvos un doties turp(bez pazemības un bailēm,ka pirmajā setā tiks atšūts) rakstīt iesniegumu uzņemšanai biedru kandidātos.Savukārt kolektīvi iekšējo kārtību regulē ar statūtiem.Varētu arī ierobežot divu un vairāku kolektīvu biedrus,laikā,kad daudziem nav iespējas tikt vienā.Nu kaut kā tā,ja tik atkristu tas murgs ar līgumiem!
Jānis
Jānis
03.09.2010. 12:51
Esi reāls. Privātīpašums ir svēts un privātīpašnieka intereses un tiešibas lemt par savas zemes lietošanu vai nelietošanu konkrētam mērķim nāksies respektēt mūžam.
Aivars
Aivars
03.09.2010. 13:01
Kādā veidā mednieks privātīpašnieka zemi lieto(nolieto,izlieto,groziem līdzi aiznes) vairāk,kā ogotājs vai sēņotājs?
Slēpts
03.09.2010. 13:32
Aivar.
Nu kamēr būs sociālisti- tikmēr sapnis par komunismu nebūs izsapņots.
Es kā meža īpašnieks, ko esmu nopircis par savu naudu, gribu rudenī iet lasīt baravikas. Izrādās, ka notiek medības un , ja laimējas nedabūt skrotis pakaļā, tad noteikti saņemšu komandu , kur lien bauri- neredzi ka veči medī!!!
Starp citu- ja es kā meža īpašnieks uzlikšu paziņojumus- "Privāts mežs, ogot sēņot aizliegts"- tad ar groziņu nevajadzētu par tādu mežu klīst...
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
03.09.2010. 14:01
Lasu un smejos, nu tautieši, drīz uz visiem sūdiem būs uzraksts "privāts", par baraviku lasīšanu, un kas viņas Tev liedz lasīt???? Cik reizes Tev kāds mednieks tā ir pasacījis, kopš Tev ir šis īpašums.... te nevajag varbūtības teorijas likt lietā kā būtu ja būtu!!!!! Tik ilgi te visi dīdīsieties, kamēr mednieki "vienkāršie" izbeigsies un paliks biezie un deputatiņi, un tie ātri visu saregulēs, ka īpašnieks būs vēl laimīgs, lai kādu to ēdēju viņa "privātajā" mežā apšautu... un nemaz nerunās par to kā būtu ja būtu.... es kaut kā šo visu neizprotu, vai tik esam izslāpuši (VISSS tikai MANSSSS un davai piķi, ka ienāci, apstājies uz manām ušņām un kur tad vēl kāda sūda sēni nogrieztu, man personīgi viena aptrakusi dāma sabļāva, ka sēņoju viņas mežā, tikai nekur lentas un uzrakstu, ka privāts, neredzēju. Vai no šiem bļāvējiem kāds iedomājās, ja nebūtu šī vidējā mednieka slāņa, uz ko tad visas savas negācijas noveltu, taču padomājat arī reiz... ne tikai bļaujat,..............
Aivars
Aivars
03.09.2010. 14:25
Ivar,pie tādas kārtības arī varētu pieturēties attiecībā uz medīblietām,ja īpašnieks ir izteicis vēlmi ,lai viņa mežam mednieki iet ar līkumu,nu respekt!Nevienam neuzmācamies,ja pašam saimniekam nav interese par medībām,un viņam neko no medniekiem nevajag.Bet kolīdz ievajagās,tad nāc lūdzu ar savu artavu mūsu bariņā,bez iespējas taisīt savu iecirkni,ok.Nekorekti būtu,ja es medīju kolektīvā(vienalga kur),bet savā īpašumā medniekus nelaižu.
Jānis
Jānis
03.09.2010. 14:52
tad nāc lūdzu ar savu artavu mūsu bariņā,bez iespējas taisīt savu iecirkni,ok

Diemžēl tā nebūt nav visur. Lai neteiktu, ka reti kur.