Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Medību iecirkņa minimālā platība!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 30 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 07.02.2012. 11:13

Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
09.08.2010. 18:45
Mazliet statistikas: mazie iecirkni (zem 1000 ha) Latvija ir nepilni 500 gabali. Kas no platibu kopapjoma sastada kaut kur 3,5 %. Skaits ir tik neliels, ka man tik domat par to ka dota problema ir diezgan maksligi uzpusta. P. S. Variet ari mani ar vienu tadu 56 ha lielu apsveikt :))
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
10.08.2010. 14:32
Protams apsveicu Andri, bet ko tu ar tiem 56 iesāksi, vai te nedaudz neieskanās atkal MANS un velreiz MANS īpašums????? Galīgi man nesaprotama mednieka rīcība, varbūt jau kā tā vajag. Ja mūsu koletīva biedrs tā izdarītu, un kolektīvam nekāda labuma, es jau palūgtu viņu no kolektīva evakuēties..., Lai sēd savos 56, nekā personīga vienīgi man viedoklis par šo notikumu.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
23.08.2010. 20:56
Ka tik atkal nesanāk ziepes ...
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
24.08.2010. 15:18
Ja paskatisimies sīkāk, tad mazāk par 1000 ha ir 500 kolektivi. Mazāk par 2000 ha ar būs vidēji kaut kur 500 kolektivi, un nesaksu runāt par lielākām platībam tad varat iedomāties kā notiekās pie licenču dalīšanas, pie dzīvnieku uzskaites. Katrs logiski vilks deki uz savu pusi, bet ja apskatities grafiku (platibas un medījamie dzivnieki) tad logiski izlien tāda problēma ka pie platības uz 10 000 ha kur ir 10 kolektivi, uzskaite dzivnieku būs daudz vairāk nekā ja uz šīm platībām medītos 1-2 kolektivi. Respektīvi maizie kolektivi nevis palielina medījamo dzivnieku skaitu bet otradi samazina to.
Vēl atkārtošos, ka minimala noteiktā platība lai izveidotu kolektīvu pasargātu mūs medniekus no tādiem jaunbagātniekiem, vai sava kolektiva gribētājiem. Gribi medīties stajies kolektīvā. Bet nē man pieder piemēram tie paši 56 ha, izveidoju medibu saimniecību un daros kā sirds velas. Jau Leisos un Eestos sen ir noteiktas minimālas platība medību kolektīva izveidie. Un viņi ir jau vairakus solus uz prieksu medību saimniecības attīstība, bet pie mums diemžel viss kā CCCP laikos :(
Jānis
Jānis
24.08.2010. 19:18
Ja cilvēks/i grib medīt tikai nelimitētos medījamos dzīvniekus un putnus, tad kāpēc gan lai viņi to nedarītu savos pārdesmit ha??? Kam viņi traucē? Galu galā šie ļaudis pēc labas ticības ir tērējuši laiku un naudu sava iecirkņa reģistrēšanai kā to paģērēja valsts. Kas atlīdzinās šos ieguldījumus, kuri draud pārtapt par zaudējumiem?
Jānis
Jānis
Alvis
Alvis
Pēdējo reizi manīts 2015-06-10 16:28
Atrašanās vieta: Balvi
Medību stāžs: 7 gadi Tibetā
Aprīkojums: Mauser M12(7x64) extreme + Kahles Helia CSX ; IŽ-12 12/70
Medību trofejas: 2
26.08.2010. 22:09
Manuprāt, lielākā PROBLĒMA, ka rodas kolektīviņi ar mazām platībām, sākas tur, ka cilvēkam nav paziņu, draugu, radu, kas būtu mednieki un kas varētu iekārtot kādā kolektīvā un tīri loģiski, ka nepazīstamu neviens negribēs ņemt. Tad nu rodas idejas kā mājas veidot pašam savu kolektīvu, bet tālāk par "lapsu" kolektīviņu tikt neizdodas, jo apkārtējās zemes un meži jau ir aizsisti!
Kā piemērs, re kur ir viena no pēdējām tēmām, kur divi puiši vēlas iet par dzinējiem, taču nav kur. Paaugsies un izdzemdēs savu MK un šaus, ka dūmi vien kūpēs! :D
Bet bieži jau ir dzirdēts, ka neuzņem pat pazīstamos, jo ..
Raimonds
Raimonds
26.08.2010. 23:29
Nu te var nepiekrist Alvim... Manas domas, kolektīvs nevar būt bezizmēra, ja reiz limits 40 vīri tad tāds viņš ir. Vairāk te spēlē man tā izkatās īpašumss MANS MANS MANS un vēl sautīgās biznesa intereses. Nezinu nevienu, kurš medniekam ar zemju platībām butu atteicis, viss ir runājams, ja vēlās runāt.
Alvis
Alvis
Pēdējo reizi manīts 2015-06-10 16:28
Atrašanās vieta: Balvi
Medību stāžs: 7 gadi Tibetā
Aprīkojums: Mauser M12(7x64) extreme + Kahles Helia CSX ; IŽ-12 12/70
Medību trofejas: 2
27.08.2010. 00:43
Raimond! Man ir 22 gadi, zemes vai meža nav, pieņemsim, ka nav arī vecākiem. Es griežos pie tevis ar lūgumu uzņemt kolektīvā, neprasu stāvēt uz masta dzinējmedībās, neuzstādu savus noteikumus un dzīvoju pāris km attālumā no tevis. Lai kaut tevi sit zemē, tu mani neņemsi! Labi, Teiksi, ka aprunāsies ar biedriem?-un arī šiem par mani nav nekas zināms, zin tikai tik daudz, ka mana mamma strādā tur tajā veikalā, pie frizētavas.
Kāda ir tava atbilde?
Raimonds
Raimonds
27.08.2010. 08:38
Alvi, viss pareizi, sacīts. Es neko ne varu pieņemt ne atlaist. Reāli vari dabūt mani kā ieteicēju kolektīva valdei, visu lems kolektīva sapulcē un valde. Vismaz tā pie mums, ja štati būs pilni, kā viesu mednieks vari cerēt! Priekšroka paliks tik un tā zemju īpašniekiem un reālajiem apmedījamās terotorijas iedzīvotājiem. Bet par iepazīstināšanu, reāli brauksi vai nāksi uz sapulci, stādīsies, priekšā, kas un kā ko vēlies, tad arī veči lems, ko atļaut un ko nē.
No prakses varu pateikt, ka kādu laiku, vismaz gadu, nāksies pastaigāt viesa statusā, vai kā medniekam, vai kā dzinējam. Un tad tiks izlemts, ko ar Tevi darīt, ierakstīt kandidātos, vai vienkārši atteikt. Tāda ir mana atbilde, jo esmu kolektīva cilvēks, un viss ir runājams un apspriežams. Mans uzskats, viss atkarīgs no paša cilvēka, kā sevi pasniegs parādīs!