Ko mokies paņem ČZ 550 308 varmint. Stobrs un aizslēgs ideāli.Laidni pasūti pēc sava auguma un lasīsi savus suslikus uz tiem 500.
Savam taisīju stobra iekšējo atlējumu un izrādijās , ka tur ir jaunākās paaudzes vītnes. Varbūt kāds ir papētijis?
Andri neesi nu tik nevarīgs :), laidi var uztaisīt vietējie meistari, var pasūtīt no Makmilana, Boyda utt.
andrej, kas tas pa atlējumu un kas pa vītni, sīkāk lūdzu. labāk tēmā par CZetkām.
Iekšējo stobra atlējumu gludstobram taisīju tā: Nosprostoju stobra kanālu, ievietoju stobrā voiloka prapi apmēram 2cm no stobra gala, šajā telpā pielēju izkausētu parafīnu. Pēc sacietēšanas ar slauķa kātu izstumju ārā šo atlējumu ar visu prapi. Mērot ar mikrometru atlējuma diametru, var precīzi noteikt stobra sašaurinājumu. Vītņstobra atlējumu neesmu taisījis, domāju, ka to var izdarīt analoģiskā veidā, izmantojot filca puļķi un slauķa kātu, ko lietojam stobra tīrīšanai. Tad var pētīt vītnes ģeometriju.
Izkausēju karotē uz sveces pulverveida sēru un lej , iepriekš ieeļļotā un ar lupatiņu nosprostotā, 5 cm dziļumā, stobrā. Sacietē pāris sekundēs. Izstum ar slauķi no patrontelpas puses un ar mikrometru nomēri , kā vien vēlies. Tā es pielasīju lodes savam varmintam.Jaunajiem Čehiem vītne nav 90grādu leņķī, kā vairumam stobru. To ir tā grūti apraksīt. Ielej sēru un redzēsi.
Karsējot sēru , nedrīkst to pārkarsēt, kā izkūst pulveris , tā tūlīt lej stobrā.
Tā es pielasīju lodes savam varmintam.
Kādā veidā???? Apskatot vītni????? Apraksti, pēc kādiem parametriem piemeklēji???? Kādai vītnei kādu lodi vajag????? Tas ir jauns pavērsiens visā šaušanas industrijā????
Jaunākās paaudzes vītnes???? WTF???? Kādas bija vecās un kādas ir jaunās???? Ir dažādu veidu vītnes, tomēr jauna paaudze>>>>
interesants pielietojums kausētam sēram.kādreiz plaši pielietoja piem. kāpņu margu fiksēšanai betona urbumā un čuguna kanalizācijas cauruļu savienojumu hermetizācijai. bet ,runa ir par to,ka izkausēta sēra tvaiki ir ļoti indīgi,tāpēc cieši iesaku darbības veikt tā,lai nenotiktu tvaiku ieelpošana.
Ar mikrometru nomēriju lējuma diametru un attiecīgi piemeklēju lodi , kura ir par 1simtdaļu resnāka par stobra diametru.
Pārsvarā stobriem ir 90 grādu leņķī iegriezta vītne.Čeham tā daļa , kas ir tuvāk stobra centram ir šaurāka par apakšējo. Tas ir labi redzams atlējumā.Neesmu nekāds eksperts, bet domāju ja ir tāda vītne un mans ierindas varminta stobrs , ar piedzītu lodi , dod 1,5 cm izkliedi 100 m, tad tā ir jaunas paaudzes vītne, kas uzlabo rādītājus.Daudziem stobriem esmu mērijis stobrus, bet tikai čeham ir tāda vītne.Varbūt kāds ko zin precīzāk?Dundurs kaut ko rakstīja par vītni ,kurai ir tikai viena šķautne- tādu neesmu redzējis.
Savam taisīju stobra iekšējo atlējumu un izrādijās , ka tur ir jaunākās paaudzes vītnes. Varbūt kāds ir papētijis?
andrej, kas tas pa atlējumu un kas pa vītni, sīkāk lūdzu. labāk tēmā par CZetkām.
Karsējot sēru , nedrīkst to pārkarsēt, kā izkūst pulveris , tā tūlīt lej stobrā.
Kādā veidā???? Apskatot vītni????? Apraksti, pēc kādiem parametriem piemeklēji???? Kādai vītnei kādu lodi vajag????? Tas ir jauns pavērsiens visā šaušanas industrijā????
Jaunākās paaudzes vītnes???? WTF???? Kādas bija vecās un kādas ir jaunās???? Ir dažādu veidu vītnes, tomēr jauna paaudze>>>>
Pārsvarā stobriem ir 90 grādu leņķī iegriezta vītne.Čeham tā daļa , kas ir tuvāk stobra centram ir šaurāka par apakšējo. Tas ir labi redzams atlējumā.Neesmu nekāds eksperts, bet domāju ja ir tāda vītne un mans ierindas varminta stobrs , ar piedzītu lodi , dod 1,5 cm izkliedi 100 m, tad tā ir jaunas paaudzes vītne, kas uzlabo rādītājus.Daudziem stobriem esmu mērijis stobrus, bet tikai čeham ir tāda vītne.Varbūt kāds ko zin precīzāk?Dundurs kaut ko rakstīja par vītni ,kurai ir tikai viena šķautne- tādu neesmu redzējis.