Šodien vārdadienu svin Magnuss, Maigonis, Mariuss, rītdien - Regīna, Ermīns
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Zommerā, ieročiem atlaides!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 13 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 27.07.2010. 17:41

Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
27.07.2010. 17:41
Latvijā dzīvot nav obligāti!Toties pagrūti gan.Hjustonā standarta remi var nopirkt jebkurā lielveikalā līdz 500$ Arī tēmekļi un visi pārējie pričindāli 3reiz lētāki.Kam šeit pa dārgu-welcomme to AMERICA.(Un jāstrādā ar tur nav tik smagi.)
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2012-12-05 20:21
Lietotāja statuss: Lietotājs
24.07.2010. 23:55
Weatherby vismaz bija Purnavu muižā un Hubertā Jēkabpilī. Vispār iesaku Hubertu. Tur 30% akcijas netceros, toties pamatcena ir saprotama un ja komplektē visu aprīkojumu, tad arī var sarunāt draudzīgāku mazo procentu. Purnavenē, ja dzīvo Rīgā, atkal munīcija ir plašā sortimentā par sakarīgu ciparu. Un smuki tur arī ir.
Protams ka dažādos Eiropas un pasaules reģionos cena produktam veidojas pēc dažādiem principiem, ne tikai tirgus lieluma. Latvija ir maza un izčekot kā kurš tirgo nav grūti. Pie tam pateicoties internetveikaliem var apskatīties ko ar cenām uz ieročiem dara blakus esošie lietuvieši un igauņi.
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2014-01-27 11:37
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
23.07.2010. 15:48
Weatherby ieroči nav pieejami,bet ir Savage kurai ir aptvere un maksā tikai 375ls,ar optiku!
Romuls
Pēdējo reizi manīts 2011-12-04 14:57
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: pieticigs
Suņi: 2
23.07.2010. 00:07
Vai Zommera ir pieejami arī weatherby šaujamieroči?
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2018-11-03 11:12
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: zemgale
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: IZ27M, CZ 550lux(308win)
Medību trofejas: 7
22.07.2010. 21:41
nezināju, ka IŽ-27 EM1C ir karabīne!:)
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2014-01-27 11:37
22.07.2010. 18:42
Paldies,Arnim un Raitim,par mednieku''abgaismotību''tirzniecības jautājumos.Lai pabeigtu šo tēmu,gribētos mazu rezumē;ja abgaismots klients atnāk uz veikalu un es viņam neiedodu vairāk par 8%,viņš jūtas nevisai labi,jo zin,ka man zem letes ir vēl kādi 30%[algas,telpu īre,utt.]Bet tagad,kad iedodu 30%,atkal nav labi un viņi bļauj;vāāāārrrāāāāsss!!!Esmu laikam vecā kaluma,man patīk sarunāties klātienē,tāpēc laipni gaidīti Zommer veikalā.P.S.Čehijā,kur ir apmēram 200000t mednieku,iegāja Frankonija,bet iznāca''čiks''.
Raitis
Raitis
Pēdējo reizi manīts 2014-05-24 20:41
Atrašanās vieta: Starp Skrundu un Zemgali
Medību stāžs: Kopš šī gadsimta 1. gada
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
22.07.2010. 12:59
Mazliet beztēmā jau aizgājām, sākotnējais temats bija cits. Viestur, es dažos vārdos saprotamā veidā izklāstīju kā veidojas cena pie mums, Latvijā. Pie mums ieroču tirgus ir mazs, kā jau Arnis minēja. Cik tad to plintes vīru pie mums ir? Ne jau katru mēnesi katrs no aptuveni 30 tūkstošiem mednieku pērk pa jaunam stobram, lielais vairums kaut kad ir nopircis savu bisīti vai karabīni, viņu iegādātais ierocis apmierina un tad nu gadiem vai pat visu mūžu viņš neko citu nepērk. Kā jau iepriekš minēju - ieroči nav maize, ko jāpērk katru dienu, tirgus mazs, tātad princips - zemāka cena + lielāks noiets = vairāk naudas tirgotājam, te īsti nedarbojas. Arnis arī minēja par vienības izmaksām, ievedot 10 vienības vai 1000 viena nosaukuma vienības, cena tāpat atšķirsies. Latviju nu nekādi tirgus apjoma ziņā nevar salīdzināt kaut vai ar tām pašām ziemeļvalstīm, vai arī valstīm kur tikai neliela daļa saražoto ieroču paliek vietējam tirgum, bet viss galvenais akcents tiek likts uz eksportu, ar visiem nodokļu atvieglojumiem utt.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
22.07.2010. 12:32
Viestur - nē, "tajās valstīs" vienā pilsētā dzīvo vairāk nekā mūsu valstī kopumā...bet, ja man jāizvēlas starp pārapdzīvotu vietu, kur kaut kas mazāk maksā vai starp Latvijas brīvo vidi - viennozīmīgi, par Latviju.
Ja gribas saprast, kā tas ir - pārapdzīvotība, vajag aizbraukt tepat uz Nīderlandi...
Tātad, cenās visa sāls tomēr ir ekonomikas likumos - grozies kā gribi...
Viesturs
Viesturs
Pēdējo reizi manīts 2016-04-30 19:02
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: 27
Aprīkojums: Tikka
Suņi: dvorterjērs
Medību trofejas: 2
22.07.2010. 12:01
Pēc Raita teiktā, jāsaprot, ka tajās valstīs, no kurām mēs ievedam ieročus, tos tirgo bez atšaušanas, tumsā, zem klajas debess un bez apsardzes.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
22.07.2010. 11:41
Problēma patiesībā ir mūsu mazais tirgus. Piemēram, ievedot 100 vai 10000 ieroču /vai pa lielam jebkādu preču/ vienīgu, izmaksas uz vienu vienību atšķiras pat vairākas reizes - un protams, 10000 vienību partijai vienas vienības cena ir mazāka nekā 100 vienību partijai.
A realitāte ir tāda, ka pat 100 /viena veida/ vienību partijas ieroču jomā reti kurš ieved. Vajag, lai kāds no mūsējiem apvienojas vai pārdodas ar kādu lielo ieroču tirgotāju tīklu Eiropā, vai nu lai tāds tīkls pats ienāk LV, vai arī kāds no mūsējiem sāk plesties, kas gan ir mazticams scenārijs, jo ieroču tirgus ir absolūts "sarkanais okeāns". Bet tīklu ienākšanai liela problēma ir ekskluzīvā dīlera statuss reģionā, tobiš, ne vienmēr kantoris X, kas ir dīleris reģionā Y, var dabūt dīlera statusu reģionā Z...
Īsāk sakot - dēļ sava mazā tirgus, mēs vienmēr un par visu, kas ražots ne šeit maksāsim vairāk. Vairāk maksāsim arī par analogām lietām, kas ražotas šeit, ja vien mērķražotne būs vietējam tirgum - tātad, ar maziem apjomiem.
Tā kā - ir mūsu biznesam, protams, psiholoģiska rakstura problēma ar attieksmi, sak, ja pēc gada man nav Porshe Cayene, tad sūdīgs bizness, taču ir arī objektīvi apstākļi, kurus jāņem vērā.
Situāciju izmainīt nav tik vienkārši, taču, es, personīgi, būtu par PVN atlaidi 100% apmērā jaunam medniekam pirmā ieroča iegādei, jo medību tradīcijas ir ļoti svarīgas nacionālās kultūras īpatnību un saites ar dabu saglabāšanai, bet budžets no tāda ieviesuma noteikti neciestu, savukārt ES līmenī - es būtu par to, ka pamazām ES tirgum jāatbrīvojas no jēdziena "ekskluzīvs dīleris", ja reiz mums ir vienotais tirgus, vai arī tad tā arī jāpasaka, ka nekāda vienotā tirgus patiesībā nav, jo tas nav normāli, ka vienota tirgus ietvaros viena un tā pati lieta vienā punktā maksā n reizes lētāk, nekā 500km tālāk, ja uz piegādes ceļa kopgarumu tie 500km faktiski sastāda mazāka kā 5% izmaksu...