Juri varbut tiesam pamekle, nevis ko razotaji saka, bet kadus standartus municijai. Bezsvina municiju, kas mazaka par 3.25 mm var saut no jebkura coka, ja tas atrums 2.5 m no stobra ir mazaks par 425 m/s un impulsa moments ir zem 12 nm (tas normalajiem 12/70 ierociem). Magnumiem un kipa steel proofiem tie cipari ir citi. A ierobezojums cokiem sakas tad kad skrots jau ir lielaka par 3.25 mm un tad max coks ir 0.5. Un razotaji uz cokiem norada, kas der un kas neder steelam, lai tu skrotis 4 mm neizsautu no pilnà 1mm coka.
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
07.09.2011. 09:06
Ta jau laikam ražotāji ir pilnīgi antiņi, ja īpaši uzsver, ka konkrētajam stobram vai čokam VAR LIETOT tērauda skrotis un vēl sirdīgāk piemin, ka pašiem stingrākajiem čokiem tomēr ni un ni. Kaut gan arī tie stingrākie čoki ražoti ne jau no kapara. Kādu vēl pamatotāku viedokli? Ja nav slinkums ārdīt vaļā patronas un pētīt konteinerus, tad šaujiet uz veselību. :)
Slēpts
06.09.2011. 13:00
stobra pedas ari nekad nepaliks, jo skrotis ir konteinera. Izjauc vienu un paskaties. Konteiners tur ir biezaks un savadaks neka svinam, lai nepielautu dzelzs skrots saskari ar stobru.
Gribētos dzirdēt arī kādu kaut cik pamatotu viedokli .
Mani vairāk interesētu no kādas markas tērauda gatavo skrotis? Domāju ,ka no "Pioņerstaļ"(oglekli nesaruroša,jeb ļoti maz saturoša)respektīvi mīksta ,jo citādi cipars būs liels un materiāla svars ,kas šājā gadījumā ir galvenais,praktiski nepalielināsies.Un ja skrotis ir mīkstākas par stobru, tad nekas traks nevarētu notikt.Pats esmu izšāvis kādas 20-30 dzelzenes ar MC 21-12 un stobrā nekādas pēdas nav palikušas.
Slēpts
06.09.2011. 07:28
ja nedaudz ievēro pāris noteikumus, tad neko sabeigt tur nav iespējams
Mani vairāk interesētu no kādas markas tērauda gatavo skrotis? Domāju ,ka no "Pioņerstaļ"(oglekli nesaruroša,jeb ļoti maz saturoša)respektīvi mīksta ,jo citādi cipars būs liels un materiāla svars ,kas šājā gadījumā ir galvenais,praktiski nepalielināsies.Un ja skrotis ir mīkstākas par stobru, tad nekas traks nevarētu notikt.Pats esmu izšāvis kādas 20-30 dzelzenes ar MC 21-12 un stobrā nekādas pēdas nav palikušas.