Būtu totāli jānodala divas operas - viena ir ar plinti rokā/plecā (ķipa mašīnā pie stūres) un pilnīgi cita, kad plinte izjaukta, iesaiņota un nolikta bagāžniekā (ķipa auto pieparkots ceļa malā un aizslēgts). Ja pirmajā gadījumā sīvo ni un ni, tad kāpēc to nedrīkstētu otrajā???? Man taču mašīnai arī nav jābūt garāžā vai stāvlaukumā, lai varētu atpūsties - pietiek ar nolikšanu ceļmalā - un pats var pa zālāju vārtīties līdz nelabai dūšai. Un no otras puses - tad jau mājās arī nedrīkst sīvo ni un ni, jo kas gan var patraucēt sašmigoties, atslēgt seifu un izlikt uzkrāto dzīves rūgtumu pa logu uz garāmgājējiem? Kur loģika? Nav - redzu tikai paranoju.
Slēpts
20.08.2010. 14:03
Kad nevar izprast vai esam tirgū pēc gaļas atnākuši, kur neraisās ne sarunas, ne diskusijas, visi kaut kur steidzās, sadala savāc un pa damam.......... manā uztverē tā nav mednieku atmosfēra, vajag i pasēdēt, i uz zoba kādu uzvilkt, kādu mēriņu likvidēt, jo tas viss manā uztverē piederās pie medību lietas.... Bet tagad jau laikam tādi mīksto laiki nāk modē... ne vairs normāli veči, ne iedzer var un sevi savākt, ne arī ko citu....
a šito visu bez alko nevar? un vai tad mednieku atmosfēra ir būt reibumā?
Neviens jau ar varu mutē nelej - negribi nelieto. Tik neuzspied citiem - ko darīt vai nedarīt. Medības ir ne tikai saimniecība, bet arī aktīvas atpūtas veids.
Protams, pārmērīgos daudzumos jebkuras zāles ir inde. Bet gadās, ka saprātīgos apjomos inde var būt kā zāles. Alko pēc būtības ir instruments relaksācijai, kura mūsdienu saspringtajā dzīves ritmā ir vairāk kā nepieciešama - citādi agri vai vēlu jumts aizbrauks. Ir apsveicami, ja cilvēks var atslēgties no garīgās slodzes bez palīglīdzekļiem, bet tādu indivīdu nav daudz.
Varētu jau vēl ar ĢIRTA k-gu padiskutēt, bet nu ko tur muti dzesēt, ja jau pat savu bildi kaunās ielikt šeit, lai cilvēciski un ētiski būtu redzams diskusijas dalībnieks... tad arī paliekam katrs pie sava domas... ka pec medībām noder kāds graķītis (ne jau nu tikai, acu zāļu tiesai, tad tāda daudzuma dēl, var arī iztikt). Bet nu katram ir savs viedoklis - kā par medībām, kā tādām un principien tur atrodoties. Vienam gaļa, iztikšama citam hobījs, atpūta atrodoties draugos un domu biedros ar visu buķeti.
Kā jau iepriekš minēts, kadā velna pēc es nedrīkstu kādu šļuku ieņemt, atpūsties ja man rore izjaukta, iečehlota un ieslēgta mašīnā, kur starpība, kā Jānis iepriekš minēja, pārnāku no kaimiņa dzimenes ķēma un pats zinu, kur ir atslēgas, sāku kārtot lietas... LOĢIKAS nekādas!
Ok, izskatās, ka atbalsts ir. Tad ir vērts tālākām darbībām - juridiskās nianses izvērtēt un izpētīt ārvalstu pieredzi.
Kādēļ esmu par to, ka līdz 0.5 promilēt drīkst arī medīt? Tādēļ, ka cilvēkiem mēdz būt arī pašaizsardzības ieroči. Sanāk tā - iedzerot vīna glāzi, pie auto stūres sēsties drīkst, bet, ja kāds uzbrūk, šaut uz uzbrūcēju - nedrīkst, jo noteikti būs sods par ieroča lietošanu alkohola ietekmē; tas noteikti tiktu izmantots kā arguments, ka ir pārsniegtas galējās nepieciešamības robežas...jo mūsu valstī, sevi aizstāvēt pēc definīcinas skaitās nepareizi un noteikti indivīdam būs jāpierāda, ka viņš nav kamielis. Ja nu pirms notikuma būs sanācis iedzert kaut vai klepus zāles...protokolos tas parādīsies...ja uzbrucējs būs palicis dzīvs - viņa advokāts to noteikti izmantos un beigās sanāks, ka uzbrucējs ir upuris :/
Par 0.5 promilēm!Un nav jāatrunājas-alkāni, navar paciesties utt.!!Ja transportu var vadīt ar 0.5promilēm, tad arī medniekam būtu jāatļauj MEDĪT ar 0.5!!Jo ja paskatītos kāda veidotu statistiku par nelaimes gadījumiem ar t/l un ieročiem medībās, tad domāju, ka tālāki komentāri ir lieki!
Personīgi esmu pret šnabja lakšanu medību laikā,kaut vai tāpēc,ka visi vienādi nevar "turēt".Kā paši būsiet novērojuši,ka buļļu dzērienu ne visiem teļiem var dot.Ja tā pavisam nopietni,tad esmu par to,ka pēc medībām,medību mājā,(ierocis izjaukts un ielikts makstī,futlārī vai koferī)pie akniņām vienu sotoku drīkst.Vēl jo vairāk,ja pašam nav jāsēž pie stūres.Par 0,5 promilēm.
a šito visu bez alko nevar? un vai tad mednieku atmosfēra ir būt reibumā?
Protams, pārmērīgos daudzumos jebkuras zāles ir inde. Bet gadās, ka saprātīgos apjomos inde var būt kā zāles. Alko pēc būtības ir instruments relaksācijai, kura mūsdienu saspringtajā dzīves ritmā ir vairāk kā nepieciešama - citādi agri vai vēlu jumts aizbrauks. Ir apsveicami, ja cilvēks var atslēgties no garīgās slodzes bez palīglīdzekļiem, bet tādu indivīdu nav daudz.
Alkohols, kā zāles, mazās devās, nav kaitīgs organismam. Jebkurā daudzumā. :-)
Kā jau iepriekš minēts, kadā velna pēc es nedrīkstu kādu šļuku ieņemt, atpūsties ja man rore izjaukta, iečehlota un ieslēgta mašīnā, kur starpība, kā Jānis iepriekš minēja, pārnāku no kaimiņa dzimenes ķēma un pats zinu, kur ir atslēgas, sāku kārtot lietas... LOĢIKAS nekādas!
Kādēļ esmu par to, ka līdz 0.5 promilēt drīkst arī medīt? Tādēļ, ka cilvēkiem mēdz būt arī pašaizsardzības ieroči. Sanāk tā - iedzerot vīna glāzi, pie auto stūres sēsties drīkst, bet, ja kāds uzbrūk, šaut uz uzbrūcēju - nedrīkst, jo noteikti būs sods par ieroča lietošanu alkohola ietekmē; tas noteikti tiktu izmantots kā arguments, ka ir pārsniegtas galējās nepieciešamības robežas...jo mūsu valstī, sevi aizstāvēt pēc definīcinas skaitās nepareizi un noteikti indivīdam būs jāpierāda, ka viņš nav kamielis. Ja nu pirms notikuma būs sanācis iedzert kaut vai klepus zāles...protokolos tas parādīsies...ja uzbrucējs būs palicis dzīvs - viņa advokāts to noteikti izmantos un beigās sanāks, ka uzbrucējs ir upuris :/