Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Alkohols un ieroči-vai atbalstam maksimālās robežas noteikšanu?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 47 lietotāji. Komentāru skaits 4. Pēdējais viedoklis 20.09.2010. 13:08

Ints
Ints
Pēdējo reizi manīts 2025-06-17 13:19
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k Spārne Ģibuļu pag.
Atrašanās vieta: Talsi
Medību stāžs: no 2004.g
Aprīkojums: IŽ 27, Weatherby Vanguard S2 308, Winchester XPR 308
Medību trofejas: 39
25.08.2010. 15:51
Ik pa brīdim šeit palasos, laikam vienu komentu arī ieliku, nu- otrais. Kamēr varēju redzēt *pirātu* franču medību un makšķerēšanas kanālu, franciski nerakstīšu, ka nesanāk kādas bezkaunības:),skatījos, kā cienījamie franču titulēti sirmgalvji pēc medībām vispirms atdod pēdējo godu medījumam-TRADĪCIJAS!- un tad medību mājā, drīzāk pilī, mielojās. Un nemaz neizskatījās, ka lieto aroniju sulu, krāsa glāzē gan tāda pat bija, bet spriežu pēc pudelēm, un ne vienas vien uz galda. Nepavisam neticas, ka plintes bija sprādziendrošā seifā, un katram no viņiem tajā pilī bija klāta balta gultiņa, un vēl no rīta katrs rūpju pilnu vaigu pūta *trubiņā*!
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2011-11-11 15:55
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 21+
Aprīkojums: atbilstošs
Suņi: Tedis
Medību trofejas: 4
20.09.2010. 09:49
(13) Aizliegts iegādāties, nēsāt, pārvadāt, izmantot un pielietot
šaujamieročus, lielas enerģijas pneimatiskos ieročus, kā arī gāzes pistoles
(revolverus) alkohola ietekmē, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā
alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles, kā arī narkotisko,
psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
20.09.2010. 12:49
Pareizi teiksts Māri :)
Vieniem pietiks ar 100 gr, lai jau koncentrācija un realitāte sāktu pazust, cits 1 litru var izraut un vēl labāk jutīsies nekā tas kurš 100 gr izdzēra :)
Medību laikā nekāda alkohola, ne pagiru, ne pohas, jo kā zināms un ir pierādīts ka uz pohām cilvekam reakcija un uzmaniba vēl ir sliktaka nekā tas tiko izdzēris tos 100 gr. Tāpēc medību laikā es neatbalstu alkohola lietošanu. Jā ir iznēmumi, piemerams dzenot mastu dzinējs (ziema vai drēgns rudens) iekrīt ūdenī, viss pilnīgi izmirkst. Tad jā šaja gadijumā 100 gr būs pie vietas, bet pie noteikuma, ka mednieks stobru ieliks makstī un nākamo medību procesu piedalīsies kā dzinējs.
Bet pēc medībām kāpēc neieraut pa 100 gr, otrādi lai atslābinatos, relaksētos, un vienkārši prātu jautrāku sataisīt. Diemžēl likumdosana neatļau lietot alkoholu kamēr ierocis nav seifā. Tādā pašā garā es varu mājās pielakties lopā, izņemt ieroci no seifa, un iet taisit razborkas ar kaimiņu, jo tas nejauši ir paskatījies uz manu sievu. Ja cilvēkam nav Dieviņs devis prātiņa tad diemžēl nekāds likums viņu neapstādinās.
Konkrēti sakot par šo tēmu, medību laikā nekāda alkohola un paģiru, bet pēc medībām, kad ieroči ir iečehloti, jā relaksācijai 100 gr nepamaisītu, bet likums to protams neatlauj :(
Laimonis
Laimonis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-21 13:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ilgs
Aprīkojums: pamatīgs
Suņi: trīs
Medību trofejas: 1
20.09.2010. 13:08
Man, lauku vecim Edgara teiktais der. Pie akniņām 200g. un šoferītis mani ievizina sētā , 30m un esmu pie seifa un gultā.BET, pilsētniekam, kurš dzīvo devītajā stāvā būs daudz grūtāk nemanāmam ar plinti padusē tikt līdz gultai.Un šajā posmā visvairāk rodas problēmas.